ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έδωσε δικαιώματα στον Απόλλωνα

Ο Γιασμίν Κούρτιτς πανηγυρίζει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ματς απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης | 2 Φεβρουαρίου 2022
Ο Γιασμίν Κούρτιτς πανηγυρίζει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ματς απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης | 2 Φεβρουαρίου 2022 INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που νίκησε αν και έπαιξε με την φωτιά στην Ριζούπολη και για την αφιέρωση του Σέρχιο Αραούχο στον αδικοχαμένο φίλο του Άρη.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύσκολα τον Απόλλωνα, δημιουργώντας ο ίδιος προβλήματα στον εαυτό του. Εκεί που έδειχνε ότι ελέγχει το παιχνίδι, παρουσίασε έλλειψη συγκέντρωσης στα μετόπισθεν και έδωσε αφορμές και δικαιώματα στον αντίπαλο του κρατώντας τον μέσα στον αγώνα μέχρι τις καθυστερήσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε καλές στιγμές ανά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να δημιουργήσει καταστάσεις απέναντι σε μια ομάδα που είχε πολυπρόσωπη άμυνα έστω και αν πέτυχε ένα μόνο γκολ.

Το πρόβλημα για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν στην ανασταλτική του λειτουργία όπου έδειχνε μάλλον παθητικός στην αμυντική συμπεριφορά του. Οι παίκτες του δεν είχαν σιγουριά ούτε στις μεταβιβάσεις της μπάλας, ούτε και στις τοποθετήσεις τους και από το πουθενά, με επιπόλαιες στην πλειοψηφία τους ενέργειες έδιναν δικαιώματα στους αντιπάλους του να θεωρούν ότι μπορούν να του κάνουν τη ζημιά.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να μην διαχειρίζεται σωστά τον αγώνα από την στιγμή που προηγήθηκε και μετά. Από το γκολ του Μουργκ και μετά έδειξε περισσότερο αγχωμένος και ακόμη πιο νευρικός. Ούτε το παιχνίδι "έσβησε", επιτρέποντας ευκαιρίες στον Απόλλωνα, ούτε εκμεταλλεύτηκε τις δικές του καλές ευκαιρίες για να πετύχει νωρίτερα το 2-0 και να κλειδώσει την νίκη.

Επηρεασμένος από τις απουσίες

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε στην αποστολή πολλούς ακραίους οι περισσότεροι από τους οποίους όμως είναι αμυντικοί. Έτσι αναγκάστηκε στην πραγματικότητα να χρησιμοποιήσει τον Βιεϊρίνια σε ρόλο προωθημένο. Έναν ρόλο που ο Πορτογάλος έπαιζε στην πρώτη του θητεία στον Δικέφαλο και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Επί Λουτσέσκου καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ -στη Βόλφσμπουργκ έπαιζε δεξιά- και μόνο στο φιλικό με την Βέροια το περασμένο καλοκαίρι τον είχαμε δει και πάλι προωθημένο.

Με τον Βιεϊρίνια μπροστά, ο Μουργκ που επέστρεψε στην ενδεκάδα αγωνίστηκε μπροστά από τους δυο κεντρικούς μέσους και πίσω από τον Άκπομ. Ο Αυστριακός άνοιξε το σκορ για το Δικέφαλο μετά από γύρισμα του Κούρτιτς.

Ο Σλοβένος έβγαινε τις περισσότερες φορές αριστερά και ήταν αυτός που γινόταν επικίνδυνος από εκείνη την πλευρά του ΠΑΟΚ περισσότερο και από τον αρχηγό του Δικεφάλου αλλά και τον Σίντκλεϊ.

Βέβαια οι ελλείψεις που είχε να αντιμετωπίσει ο Λουτσέσκου τον ανάγκασαν σε πειραματισμούς. Μετά από τις αλλαγές που έγιναν και όταν βγήκε ο Βιεϊρίνια από το ματς ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τον Τέιλορ εξτρέμ μπροστά από τον Σάστρε. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι Μπίσεσβαρ και Ζαμπά έμειναν στην Θεσσαλονίκη…

Συνεχίζονται τα δύσκολα

Όπως και να έχει και ας δυσκολεύτηκε ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη, διατηρήθηκε στους -9 από τον Ολυμπιακό και βρίσκεται με απόσταση 5 βαθμών από την ΑΕΚ στη 2η θέση. Το πρόγραμμα για τον Δικέφαλο συνεχίζει να είναι ανηφορικό αφού ακολουθούν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την Κυριακή στην Τούμπα και μεσοβδόμαδα αυτό την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο, μια εβδομάδα περίπου πριν το πρώτο παιχνίδι με την Μιντίλαντ για το Conference League.

Ο Λουτσέσκου έχει βάλει περισσότερους παίκτες στο rotation ωστόσο στη Ριζούπολη φάνηκε ότι με μαζεμένα προβλήματα απουσιών τα πράγματα δεν είναι εύκολα και απαιτούνται αλχημείες.

Το σίγουρο είναι ότι το επόμενο διάστημα είναι σημαντικό και θα καθορίσει την πορεία της ομάδας του στη φετινή σεζόν.

Ο Αραούχο έδωσε την απάντηση

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη αλλά και οι υπόλοιποι αγώνες στην Ελλάδα είχαν πάνω τους την βαριά σκιά όσων έγιναν στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης και τον τραγικό, εντελώς άδικο χαμό ενός νέου παιδιού.

Η κίνηση του Σέρχιο Αραούχο να αφιερώσει το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Άρη στον 19χρονο Άλκη είναι η απάντηση σε όσους προσπαθούν να καλύψουν πίσω από "οπαδικές" ταυτότητες τα δολοφονικά τους ένστικτα. Δεν υπάρχει κανείς ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζει που να μην νιώθει αγανακτισμένος, μουδιασμένος, από τη δολοφονία του φίλου του Άρη.

Η βία κυριαρχεί εδώ και χρόνια στη Θεσσαλονίκη, στους δρόμους, στα σχολεία, στα πάρκα, σχεδόν παντού. Πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δυστυχώς...

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ