STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ 0-2: Πέρασε από τη Ριζούπολη παίζοντας καλά για 45 λεπτά

Ο Γιασμίν Κούρτιτς
Ο Γιασμίν Κούρτιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας παίζοντας εξαιρετικά στο πρώτο μέρος όπου άνοιξε το σκορ με τον Μουργκ, έπαιξε με τη φωτιά στο δεύτερο δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν αλλά βρήκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας με 2-0 σε ένα παιχνίδι όπου έπαιξε εξαιρετικά στο πρώτο 45λεπτο και βρήκε γκολ με τον Μουργκ και συνεχίζει να είναι η μοναδική ομάδα που βρίσκεται στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Η απόδοση των φιλοξενούμενων έπεσε στο δεύτερο μέρος, έδωσε δικαίωμα στον Απόλλωνα να ελπίζει και εν τέλει βρήκε ένα δεύτερο γκολ με τον Κούρτιτς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτό που ήθελαν, που ήταν το τρίποντο, μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και παρέμειναν αήττητοι λίγες μέρες πριν το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν εξαιρετική στα πρώτα 45λεπτα όπου έχασε σωρεία χαμένων ευκαιριών με τους Βιεϊρίνια, έπαιξε ως αριστερός εξτρέμ, Άκπομ και Κούρτιτς ενώ βρήκε ένα γκολ με τον Μουργκ στο 30' ο οποίος ήταν ψύχραιμος και εύστοχος.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο αλλά όσο περνούσε η ώρα και έμενε το 1-0 ο Απόλλων Σμύρνης με τον Τζανλούκα Φέστα ξανά στον πάγκο του έδειξε πως ήθελε να κυνηγήσει τις ελπίδες ακόμη και για έναν βαθμό. Βγήκε στην επίθεση, βρέθηκε αρκετά κοντά στο γκολ με τον Τσιλούλη αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων αστόχησε.

Εν τέλει η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον πρώτο του σκόρερ, τον Κούρτιτς, ο οποίος ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Τέιλορ από τον Βέρχουλστ. Μια δύσκολη φάση στην οποία ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και διατήρησε την απόφαση του παρά το γεγονός ότι το VAR τον κάλεσε να δει ξανά τη φάση και έκανε δύ0-τρία λεπτά μέχρι να καταλήξει.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του καθώς δεν είχε στη διάθεση του τον Μπίσεσβαρ, ήταν τιμωρημένος ο Αουγκούστο, έμεινε εκτός ο Λύρατζης με αποτέλεσμα ο Σάστρε να παίξει στο δεξί άκρο, ο Μουργκ ως επιτελικός και ο Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Εξαιρετικός για 45 λεπτά ο ΠΑΟΚ

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός, είχε τη μπάλα στην κατοχή του, ήταν συνέχεια στην επίθεση τόσο από τα δεξιά όσο και τα αριστερά αλλά και τον άξονα και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Βέρχουλστ. Τους βρήκε μάλιστα και έφτιαξε αρκετές και κλασικές ευκαιρίες. Χαρακτηριστικά ο ΠΑΟΚ είχε 10 τελικές στο πρώτο 45λεπτο. Οι οκτώ εκ των οποίων μέσα από την περιοχή και τρεις απ' αυτές από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά τόσο ο Βιεϊρίνια όσο και ο Άκπομ δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Τα κατάφερε στο 30' ο Μουργκ μετά από γύρισμα του Κούτριτς και λάθος διώξιμο της άμυνας των γηπεδούχων με τον μέσο του ΠΑΟΚ να κοντρολάρει τη μπάλα και να πλασάρει εύστοχα για το 1-0 της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Απόλλων από την πλευρά του ο οποίος έχει καταφέρει στη Ριζούπολη να κόψει βαθμούς από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη προσπάθησε να παίξει στα ίσια, είχε τις φάσεις του στο πρώτο μέρος αλλά δεν ήταν τόσο απειλητικός και δη τόσο εύστοχος με τα σουτ που έγιναν είτε να αποκρούονται από τον Πασχαλάκη, είτε να φεύγουν εκτός εστίας.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Μόλις δύο φάσεις ο ΠΑΟΚ και δικαίωμα στον Απόλλωνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος και ήθελε να βάλει τις βάσεις για να "κλειδώσει" τη νίκη του. Δεν τα κατάφερε όμως με τους Βιεϊρίνα και Άκπομ στο 58' και στο 67' και κάπου εκεί τελείωσαν οι καλές επιθετικές ενέργειες από πλευράς φιλοξενούμενων.

Ο Φέστα έκανε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα της ομάδας του, έριξε τον Τσιλούλη στο ματς, ο οποίος όμως αν και βοήθησε τα μέγιστα τον Απόλλωνα Σμύρνης ήταν και μοιραίος για την ομάδα του. Καθώς στο 86' σε σέντρα από τα δεξιά βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά δεν έβαλε σωστά το πόδι του με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου που έπαιξαν με τη φωτιά μετά το 65' της αναμέτρησης τελικά κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Βέρχουλστ στην προσπάθεια του να προλάβει τον Τέιλορ έφαγε την ντρίμπλα και έπεσε, αν και προσπάθησε να το αποφύγει, πάνω στον Βραζιλιάνο.

Ο Σιδηρόπουλος έδειξε το πέναλτι, δεν άλλαξε την απόφαση του ούτε μετά τη χρήση του VAR και ο συνήθης ύποπτος, Γιασμίν Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση του και ευστόχησε για το 2-0 με το 14ο φετινό του τέρμα. Ο Σλοβένος πήρε έτσι και πάλι κεφάλι στη μάχη του πρώτου σκόρερ καθώς ξεπέρασε τον Φαν Βερτ.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

* Η φωτογραφία του κειμένου είναι ασπρόμαυρη λόγω πένθους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ