ΠΑΟΚ

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ συστήθηκε στη γενναιόδωρη Τούμπα

Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ συστήθηκε στη γενναιόδωρη Τούμπα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το ρεσιτάλ του Ρώσου μέσου στον αγώνα με τον Ατρόμητο, τις επιλογές του Λουτσέσκου που δικαιώνονται και τον «αρχηγό» Τάισον που βαδίζει στα χνάρια του Άνχελ Κρέσπο

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν αυτό στο οποίο ο Μαγκομέντ Οζντόεφ συστήθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Η απόκτηση του Ρώσου το περασμένο καλοκαίρι είχε μετατραπεί σε σήριαλ, που τελικά είχε happy end, ωστόσο μέχρι τώρα ο Οζντόεφ δεν είχε δείξει όσα περίμεναν αυτή που επέμεναν για τη μεταγραφή του.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον και το παιχνίδι με τους Περιστεριώτες, στο οποίο ο Οζντόεφ έδειξε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι για τον ΠΑΟΚ και πόσο μπορεί να βοηθήσει στην παραγωγικότητα του. Με τον Μεϊτέ να δεσπόζει στο χώρο του κέντρου – είναι μεγάλη απώλεια η απουσία του από τον αγώνα της Πέμπτης- ο Ρώσος σφράγισε την νίκη της ομάδας του με τα δυο πολύ όμορφα γκολ που πέτυχε.

Το πρώτο με ασύλληπτη σε δύναμη κεφαλιά και το δεύτερο με ένα ανάποδο ψαλίδι. Δίκαια λοιπόν οι συμπαίκτες του τον έσπρωξαν μπροστά στο πάρτι που στήθηκε μετά το τέλος του αγώνα μπροστά από τους σαφώς ικανοποιημένους οπαδούς του Δικεφάλου.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε φέτος γενναιόδωρη στο θέαμα που προσφέρει στον κόσμο της και η Τούμπα το ανταποδίδει απλόχερα στους παίκτες.

Αν στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περίοδο έλεγε κάποιος ότι ο Τόμας Μουργκ όχι μόνο θα μείνει στον ΠΑΟΚ, αλλά κάπου στα τέλη Οκτωβρίου οι φίλοι του Δικεφάλου θα τον αποθεώνουν με standing ovation όταν γίνεται αλλαγή θα τον περνούσαν για τρελό. Όμως ακόμη και αυτό γίνεται και δίκαια αν κρίνει κανείς από την προσπάθεια που καταβάλει ο Αυστριακός.

Ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει, η άμυνα του έστω και πειραματική, κράτησε ανέπαφη την εστία του Κοτάρσκι (με τον Κροάτη να καταγράφει το 8ο cleen sheet στα 16 φετινά παιχνίδια της ομάδας του), επιθετικά ρολάρει αναδεικνύοντας συνεχώς νέους πρωταγωνιστές και το κυριότερο , οι παίκτες του Λουτσέσκου προκαλούν αδημονία στον κόσμο του για το επόμενο παιχνίδι, που φυσικά δεν θα αργήσει να έρθει…

Το rotation δικαιώνει τον Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ενόψει και του αγώνα με την Αμπερντίν την Πέμπτη, έδειξε για μια ακόμη φορά διάθεση να διαχειριστεί τους παίκτες του και σωματικά και πνευματικά. Έτσι προτίμησε να ξεκινήσει παίκτες που δεν θα τους έχει στην Σκωτία, όπως ο, εκτός ευρωπαικής λίστας Ζόαν Σάστρε και ο τιμωρημένος τουλάχιστον για τον αγώνα με την Αμπερντίν Σουαλιό Μειτέ.

Και δεν έμεινε εκεί. Έχοντας αφήσει εκτός αποστολής τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο και τον Τροστ Εκόνγκ, παρατάσσοντας την ομάδα του με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κεντζιόρα και Νάσμπεργκ.

Ο προπονητή του ΠΑΟΚ δε δίστασε να αφήσει στον πάγκο τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή του τον Άντριγια Ζίβκοβιτς, ξεκινώντας αντ’ αυτού τον Κίριλ Ντεσπόντοφ – προφανώς για να τον βοηθήσει να αφήσει πίσω του το κλίμα αμφισβήτησης που εισέπραξε στην Εθνική Βουλγαρίας- αλλά και τον Γιάννη Κωνσταντέλια χρησιμοποιώντας στο «δέκα» τον Τόμας Μουργκ, που έκανε ένα ακόμη πραγματικά καλό παιχνίδι.

Στα χνάρια του Κρέσπο ο Τάισον

Μια από τις πιο όμορφες εικόνες προηγήθηκε του αγώνα. Η είσοδος των δυο ομάδων με τον αρχηγό Τάισον να οδηγεί τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας στην αγκαλιά του το μωρό του ήταν αναμφισβήτητα όμορφη στιγμή και ενδεικτική του πόσο οικείος νιώθει πλέον με τον Δικέφαλο ο Βραζιλιάνος.

Ας γράφουν ότι θέλουν στην πατρίδα του για τον ενδεχόμενο επαναπατρισμό του. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να τον κρατήσει στη Θεσσαλονίκη εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να συμφωνήσει μαζί του για την ανανέωση του συμβολαίου του που εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Τάισον σήμερα θύμισε έντονα έναν άλλο ποδοσφαιριστή τον Άνχελ Κρέσπο –είχε μπει και αυτός στο γήπεδο με την νεογέννητη κόρη του στην αγκαλιά του- που ήρθε ξένος στον ΠΑΟΚ έφτασε να γίνει αρχηγός και ηγετική φυσιογνωμία και ο ποδοσφαιριστής που έχει σηκώσει τα περισσότερα τρόπαια με την φανέλα του Δικεφάλου…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ