ΠΑΟΚ

Ο Λουτσέσκου μπορεί να φτιάξει και τον Ζαμπά και τον Τσόλακ

Ο Τσόλακ κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό
Ο Τσόλακ κοντρολάρει την μπάλα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου εξηγεί γιατί ο Λεό Ζαμπά έτρεξε να πανηγυρίσει μαζί με τον Ραζβάν Λουτσέσκου το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ μετά από 1046 ημέρες και γράφει για την 2η ευκαιρία του Κροάτη.

Ο Λέο Ζαμπά σκόραρε στην πρώτη του συμμετοχή μετά την επιστροφή του στην Τούμπα και το πανηγύρισε σαν τρελός. Το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Παναιτωλικό ήρθε κάπου 1000 ημέρες μετά το προηγούμενο -1046 για την ακρίβεια- από το προηγούμενο που είχε πετύχει με την φανέλα του Δικεφάλου στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό την σεζόν του νταμπλ στις 3 Μαρτίου του 2019. Σε έναν αγώνα που σκόραρε στο 47΄ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας του και αποβλήθηκε στο 71΄.

Αυτό το σημερινό του γκολ σηματοδοτεί την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν πριν από το σοβαρό τραυματισμό του. Ήταν λογικό ότι έτρεξε να το γιορτάσει στην αγκαλιά του Ραζβάν Λουτσέσκου. Σε αυτόν έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες, ότι θα καταφέρει να γίνει και πάλι ο παλιός… Ζαμπά.

Ο ποδοσφαιριστής που με τα τεράστια σωματικά προσόντα, την έκρηξη και την ταχύτητα που τον χαρακτήριζαν και την ικανότητα του στο "ένας εναντίον ενός" που τον έκανε να ξεχωρίζει. Για τον 52χρονο τεχνικό η περίπτωση του Λέο Ζαμπά είναι ένα μεγάλο στοίχημα, που αν κερδηθεί, θα φέρει πολλαπλά οφέλη στον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι αν υπάρχει ένας προπονητής που μπορεί να τα καταφέρει με τον Βραζιλιάνο αυτός είναι ο Λουτσέσκου

Όλοι παραδεχόμαστε ότι ο Ρουμάνος είναι "μετρ" στη διαχείριση των παικτών του. Μας το έχει αποδείξει πολλές φορές πως μπορεί να τους πείθει να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, όταν τους χρειάζεται και πως έχει την ικανότητα να φουσκώνει την αυτοπεποίθηση ώστε να του ανταποδίδουν το 100% στο γήπεδο.

Το να κυλιέται στο χόρτο μαζί με τον Ζαμπά για να πανηγυρίσει το γκολ με το οποίο σφράγισε την νίκη της ομάδας του, είναι για τον προπονητή του ΠΑΟΚ το λιγότερο που μπορεί να κάνει για να φέρει και πάλι σε ανοδική τροχιά την καριέρα του Βραζιλιάνου. Από την στιγμή που τον πιστεύει θα τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις. Βάζοντας όμως πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας του.

Ο Ζαμπά έφυγε από την Τούμπα για να παίξει δανεικός στην Βραζιλία εντελώς ξενερωμένος. Σε σημείο μάλιστα που όταν το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ θέλησε να τσεκάρει τις προθέσεις του, ο ίδιος να αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη, πριν το τέλος του δανεισμού στην Βάσκο Ντα Γκάμα.

Τώρα επέστρεψε, φέρνοντας μαζί του εκτός από την οικογένεια του και έναν γυμναστή, δείχνοντας αποφασισμένος να φτάσει ξανά στο επίπεδο που ήταν….

Μπορεί να φτιάξει και τον Τσόλακ

Ξενερωμένος έφυγε από τον ΠΑΟΚ και ο Αντόνιο Τσόλακ. Το πρώτο εξάμηνο του Κροάτη στην Τούμπα ήταν πραγματικά απογοητευτικό. Μετά το επιτυχές του πέρασμα από την Μάλμε είναι λογικό η σουηδική ομάδα να αποτελεί προτεραιότητα για αυτόν.

Ο Λουτσέσκου παραδέχθηκε ότι άλλα άκουγε για τον Τσόλακ και άλλον ποδοσφαιριστή είδε στις προπονήσεις. Αν ο 28χρονος έχει επιστρέψει διαφορετικός ποδοσφαιριστής από αυτόν που έφυγε κακήν κακώς για την Σουηδία, στο χέρι του Ρουμάνου είναι να τον πείσει ότι ο ΠΑΟΚ αποτελεί την καλύτερη δυνατή προοπτική για την καριέρα του. Κάτι για το οποίο ο Κροάτης φορ ήταν σίγουρος όταν το καλοκαίρι του ΄20 ο Δικέφαλος τον αποκτούσε καταβάλλοντας 3,5 εκατομμύρια ευρώ στην Ριέκα.

Φεύγει... κύριος ο Ροντρίγκο

Ο Λουτσέσκου δεν είναι μάγος να μεταμορφώσει τον Ροντρίγκο Σοάρες σε… Καφού, όμως μπορεί να πείσει τον Βραζιλιάνο να υπηρετήσει το πλάνο του ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στον ΠΑΟΚ.

Ο φευγάτος Ροντρίγκο, που ξέρει εδώ και καιρό ότι δεν είναι στα πλάνα του Ρουμάνου, που έχει ήδη συμφωνήσει με το Δικέφαλο να λύσει το συμβόλαιο του και να ψάξει την επόμενη ομάδα του, απέδειξε και σήμερα -όπως έκανε από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Τούμπα- ότι είναι άψογος επαγγελματίας και πολύ καλός χαρακτήρας. Μπορεί να μην ταίριαξε με τον ΠΑΟΚ, να μην ήταν ο παίκτης που δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί στα μπακ του Δικεφάλου αλλά ούτε αδιάφορος ήταν, ούτε προβληματικός.

Στο αντίο του στον ΠΑΟΚ έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας, προφανώς γιατί Βιεϊρίνια και Σίντκλεϊ δεν μπορούσαν να βγάλουν 90λεπτο και παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος είχε ταλαιπωρηθεί το προηγούμενο διάστημα έβαλε… πλάτη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η ομάδα του. Για αυτό και ο Λουτσέσκου, τον αποχαιρέτησε με μια αγκαλιά όταν τον έκανε αλλαγή και του απέδωσε τα εύσημα για την συμπεριφορά του στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Φέρνει και χαφ ο ΠΑΟΚ

Τα κέρδη που αποκόμισε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του παιχνίδι στο 2022 με την νίκη το επί του Παναιτωλικού ήταν πολλά . Το σίγουρο είναι ότι ο Δικέφαλος βρίσκεται σε μια δυναμική διαδικασία αλλαγών και στο ρόστερ του αλλά και στον τρόπο μ-ε τον οποίο κινείται στις μεταγραφές του που έχει κυρίως να κάνει με την πρόσληψη του Ζοζέ Μπότο.

Ο νέος αθλητικός διευθυντής του Δικέφαλου έκανε ήδη την πρώτη του κίνηση -που ήταν ενδεικτική για τη μεθοδολογία του- με τον Ζόαν Σάστρε και ήδη είναι έτοιμος για την επόμενο που θα αφορά στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα ίσως και μέσα στις επόμενες ώρες.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ