STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 2-0: Τρίποντο με την υπογραφή Κούρτιτς και Λεό Ζαμπά

Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός | 12 Ιανουαρίου 2022
Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός | 12 Ιανουαρίου 2022 EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο 2022 με νίκη επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού με τον συνήθη σκόρερ του, τον Κούρτιτς να βρίσκει δίχτυα για δέκατη φορά και τον Ζαμπά να σκοράρει στην επιστροφή του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το τρίποντο κόντρα στον Παναιτωλικό στην εξ' αναβολής αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής επικρατώντας με 2-0 με τους Κούρτιτς, για μια ακόμη φορά, και τον Ζαμπά στην επιστροφή του στα παιχνίδια του δικεφάλλου να χρίζονται σκόρερ και να δίνουν τη νίκη στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα χάρηκε τόσο πολύ για το τέρμα που σημείωσε που πανηγύρισε έξαλλα και μάλιστα αγκαλιά με τον Λουτσέσκου τον οποίο έριξε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας.

Ο Ζαμπά πανηγυρίζει με τον Λουτσέσκου το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναιτωλικό | 12 Ιανουαρίου 2022
Ο Ζαμπά πανηγυρίζει με τον Λουτσέσκου το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναιτωλικό | 12 Ιανουαρίου 2022 PRINT SCREEN


Από την άλλη ο Παναιτωλικός που είχε να αγωνιστεί εδώ και ένα μήνα ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς να ανεβάσει ρυθμό και είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο 45λεπτο δεν έπαιξε καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ανέβασε την απόδοση του, είχε δοκάρι με το Βέργο και την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 1-1, δεν τα κατάφερε και στα τελευταία λεπτά έδειξε επηρεασμένος από την κούραση και δέχτηκε και δεύτερο γκολ.

Με αλλαγές και οι δύο ομάδες

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με αρκετά νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα καθώς λόγω των προβλημάτων κορονοϊού τις προηγούμενες μέρες, των τιμωριών των Ζίβκοβιτς-Άκπομ, και τον τραυματισμό του Καντουρί ο Λουτσέσκου έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα. Ο Ρουμάνος έβαλε κάτω από το τέρμα τον Πασχαλάκη στα δεξιά τον Λύρατζη και αριστερά τον... φευγάτο Ροντρίγκο ενώ στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Ίνγκασον - Μιχαηλίδης. Στο κέντρο ως δίδυμο αγωνίστηκαν οι Τσιγγάρας-Κούρτιτς έχοντας μπροστά τους τον Αουγκούστο και στην τριάδα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Μίτριτσα, Μουργκ και Σβιντέρσκι.

Πολλά προβλήματα βέβαια και αλλαγές είχε και η ενδεκάδα του Παναιτωλικού με τον Γιάννη Αναστασίου να βλέπει τα προβλήματα κορονοϊού να ταλανίζουν την ομάδα του το τελευταίο δεκαήμερο και να μην μπορεί να παρατάξει μια ομάδα όπως ακριβώς την ήθελε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιάννης Αναστασίου είχε μαζί του στον πάγκο μόλις πέντε ποδοσφαιριστές εκ των οποίων ο 20χρονος Παρδαλός, ως δεύτερος τερματοφύλακας ενώ δεν είχε στη διάθεση του μεταξύ άλλων τους Αποστολάκη, Χουχούμη, Αντούνες, Ντίας και Ανέστη.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος αλλά άστοχος

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος ήταν απόλυτα κυρίαρχος, είχε τη μπάλα στα πόδια του, πίεζε την εστία του Παναιτωλικού έκανε 21 ενέργειες στην περιοχή της ομάδας του Αγρινίου αλλά ήταν επιπόλαιος και άστοχος.

Μάλιστα η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε πέναλτι στο 9' και το έχασε. Μάλιστα το έχασε ο Κούρτιτς ο οποίος έως τώρα είχε πέντε στα πέντε αλλά αυτή τη φορά εκτέλεσε στο κέντρο με τον Μελίσσα να διώχνει με τα πόδια.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή να απειλούν με τους Μουργκ, Μίτριτσα και Σβιντέρσκι αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων ήταν εκεί. Στο 29' ο ΠΑΟΚ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι με τη χρήση του VAR μετά από χέρι μέσα στην περιοχή του Ντουάρτε μέσα στην περιοχή, πέναλτι που δεν είχε δώσει αρχικά ο διαιτητής της αναμέτρησης. Ο Κούρτιτς ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση του, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Μελίσσα που αυτή τη φορά έπεσε από την άλλη.

Στο 34' ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ αλλά η κομπίνα που έβγαλαν οι γηπεδούχοι με τελικό αποδέκτη τον Αουγκούστο σταμάτησαν πάνω στον Μελίσσα που με εντυπωσιακή ενέργεια έδιωξε σε κόρνερ.

Η ομάδα του Αγρινίου από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά ενώ δεν πάτησε στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Δοκάρι ο Βέργος, άτυχος ο Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε καλύτερος με την έναρξη του δευτέρου μέρους, άρχισε να πατάει περιοχή και να απειλεί τον ΠΑΟΚ. Είχε την πρώτη του τελική στο 48' με κεφαλιά του Κορνέλιους και ένα μακρινό σουτ του Τσιγγάρα στο 50'.

Ενώ θα μπορούσε να σκοράρει μάλιστα και να φέρει το ματς στα ίσια στο 52' της αναμέτρησης. Σε σέντρα από τα δεξιά ο Βέργος νίκησε τους Μιχαηλίδη και Ίνγκασον και πήρε την κεφαλιά αλλά είδε τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Επίσης είχε μια ακόμη καλή στιγμή στο 59' με τον Μεντόσα.

Λίγη ώρα αργότερα ο Παναιτωλικός είχε μια ακόμη καλή στιγμή για να σκοράρει όταν ο Καρέλης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μιχαηλίδη, μπήκε από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά αλλά ο Λύρατζης έδιωξε πριν ο Βέργος στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Μέσα Ζαμπά και Τσόλακ, γκολ ο Βραζιλιάνος

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ αμέσως μετά το δοκάρι του Παναιτωλικού βγήκε στην αντεπίθεση με τον Σβιντέρσκι, να δίνει στον Μουργκ αυτός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε εκ νέου στον Μελίσσα.

Όσο περνούσε η ώρα και με το 1-0 να παραμένει και το ματς να μένει ανοιχτό ο Λουτσέσκου θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του και έβαλε στην αναμέτρηση τόσο τον Λεο Ζαμπά, στο 70', όσο και τον Τσόλακ στο 76' στην επιστροφή και των δύο στον δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του, είχε μια ευκαιρία αρχικά με τον Κούρτιτς να σκοράρει με κεφαλιά αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι τις καθυστερήσεις. Εκεί που ο Λέο Ζαμπά κατάφερε να σκοράρει ολοκληρώνοντας μια ωραία αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Σε βαθιά μπαλιά προς τον Τσόλακ η άμυνα του Παναιτωλικού δεν απομάκρυνε, ο Κροάτης μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Σίντκλεϊ και αυτός πάσαρε στον Ζαμπά που εκτός περιοχής έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ