ΠΑΟΚ

"Φωνάζει" η ανάγκη για ενίσχυση του ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το φιλικό του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ που δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα και οι μεταγραφές που ζητά ο Λουτσέσκου. "Φωνάζει" η ανάγκη για ενίσχυση του Δικεφάλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου λογικά περίμενε ότι το θεωρητικά πιο δυνατό φιλικό, αυτό με την Άλκμααρ που είχε να δώσει η ομάδα του στην διάρκεια της παρουσίας της στην Ολλανδία, θα γίνονταν σε διαφορετικές συνθήκες.

Και αυτό διότι μετά από ένα δεκαήμερο παραμονής στο Άπελντορν το φιλικό με την ΑΖ, προσφερόταν για πολλά περισσότερα και πιο ουσιαστικά συμπεράσματα από αυτά που τελικά προέκυψαν.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα ήθελε να έχει δυο φορ κρούσης και δεν είχε κανέναν, γιατί ο Ολιβέιρα συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις και ο Τσόλακ βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Ρέιντζερς. Έτσι αναγκαστικά δοκίμασε τον Άντριγια Ζίβκοβιτς και τον Λάζαρο Λάμπρου ως "ψευτοεννιάρια".

Ο Λουτσέσκου θα ήθελε να έχει ενισχυθεί η ομάδα του στους ακραίους μεσοεπιθετικούς, αλλά ο Νάρεϊ παρέμενε στο Ντίσελντορφ και έτσι βασίστηκε κυρίως στους νεαρούς από τον ΠΑΟΚ Β'. Τον Τσαούση που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο μπροστά από τον Ράφα Σοάρες και τον Κωνσταντέλια δεξιά και στο δεύτερο τον Τζίμα και τον Κουαλιάτα.

Επίσης, ο Ρουμάνος απεύχονταν έναν ακόμη τραυματισμό του Ομάρ Ελ Καντουρί, αλλά ο... εύθραυστος Μαροκινός ήταν ξανά εκτός και έτσι δοκίμασε τον Τιάγκο Τάντας στη θέση δέκα μήπως και μπορεί να πάρει βοήθειες από το νεαρό Πορτογάλο.

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ σε έναν αγώνα που έπαιξε χωρίς κλασσικό φορ περιοχής, κατάφερε να πετύχει δύο γκολ στα πρώτα 13΄ αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να δημιουργήσει άλλες ευκαιρίες αν εξαιρέσει κανείς μια κεφαλιά του Φιλίπε Σοάρες. Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα με τον Λάμπρου προωθημένο επιθετικό και τους Τζίμα, Ντάντας και Κουαλιάτα πίσω του δεν έκανε κάποια επικίνδυνη φάση για την ολλανδική εστία.

Ισοφαρίστηκε από την Άλκμααρ που επίσης δεν είχε πολλές ευκαιρίες αλλά πέτυχε και αυτή δυο γκολ, το πρώτο με το σκόρερ τον δικό μας Βαγγέλη Παυλίδη.

Και πάλι δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τον Ντομινίκ Κοτάρσκι εκτός του ότι είναι όντως πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και μπορεί να συμμετέχει στην ανάπτυξη από τη πίσω ζώνη.

Τουλάχιστον πήραν τα πρώτα τους λεπτά συμμετοχής για το φετινό καλοκαίρι Βιεϊρίνια και Κούρτιτς που με την εμπειρία τους μπορούν να βοηθήσουν τους υπόλοιπους.

Ζητά ενισχύσεις ο Λουτσέσκου

Στις δηλώσεις του ο Ρουμάνος «χρυσώνοντας το χάπι» δήλωσε ότι και οι «πειραματισμοί» σε περιόδους προετοιμασίας μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμοι.

Ωστόσο δεν… κρύφτηκε και τόνισε πως -παρά το γεγονός ότι, θέλοντας και μη, για τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Λέφσκι θα στηριχθεί στους ποδοσφαιριστές που έχει μαζί του στην Ολλανδία- η ομάδα του χρειάζεται ενίσχυση. Ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον προπονητή του χρειάζεται έναν επιθετικό, μετά την αποχώρηση του Τσόλακ, χρειάζεται τουλάχιστον έναν ακραίο, θέλει ενίσχυση στο "δέκα" και κεντρικό αμυντικό.

Ο Μπότο έκλεισε την συμφωνία με τον Μπράντον για να καλύψει το κενό του Κροάτη στην επίθεση του Δικεφάλου και παλεύει την υπόθεση του Νάρεϊ που φαίνεται να έχει μπει στο τελικό της στάδιο.

Παρόμοιες καταστάσεις και πριν από το νταμπλ

Μην νομίζει κανείς ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ραζβάν Λουτσέσκου βιώνει παρόμοιες καταστάσεις. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία για τη σεζόν του νταμπλ είχε μόνο έναν επιθετικό στην Ολλανδία, τον Ευθύμη Κουλούρη και χρησιμοποιούσε ως "ψεύτικο" εννιάρι τον Γιάννη Μυστακίδη.

Μάλιστα το ίδιο καλοκαίρι λόγω ελλείψεων στα άκρα της άμυνας του, έβαλε να εκεί τον νεαρό Κωνσταντίνο Μπαλογιάννη που «συστηνόταν» ακόμη ως κεντρικός μέσος και πλέον λογίζεται ως αριστερός μπακ στον ΟΦΗ.

Για αυτό και η πρόβλεψη του Ρουμάνου ότι ο Παναγιώτης Τζίμας θα μπορούσε να κάνει ενδιαφέρουσα καριέρα σε ρόλο δεξιού μπακ σε μια ομάδα που θέλει να παίζει με την άμυνα ψηλά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και την κρατάμε…

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ