ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Άλκμααρ 2-2: Άρεσε στο πρώτο ημίχρονο ο Δικεφάλος στο πιο δυνατό του τεστ στην Ολλανδία

Ο Κουαλιάτα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ
Ο Κουαλιάτα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ INTIME SPORTS

Ισόπαλο 2-2 έληξε το φιλικό του ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Άλκμααρ, το τρίτο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους. Α. Ζίβκοβιτς (5'), Μιχάι (13') τα γκολ του Δικεφάλου, ισοφάρισαν οι Ολλανδοί με Παυλίδη (27') και Γκρίφιθ (72').

Ο ΠΑΟΚ έδωσε το τρίτο του φιλικό στην προετοιμασία του στην Ολλανδία. Ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την Άλκμααρ, με την αναμέτρηση να λήγει 2-2. Αρκετές ξανά οι δοκιμές από τον Λουτσέσκου, σ' ένα ματς που είχε καλύτερο ρυθμό στο πρώτο μέρος, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να πατάνε καλύτερα.

Μπήκε δυνατά ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ έως το 13ο λεπτό με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς και τον Μιχάι. Ο Παυλίδης ισοφάρισε στο 27ο λεπτό, για να φέρει τον αγώνα στα ίσα ο Γκρίφιθ στο 72'.

Δυνατό ξεκίνημα με δύο γκολ σε 13 λεπτά

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι, έχοντας τον Άντριγια Ζίβκοβιτς στη θέση του κεντρικού επιθετικού. Από τα μεταγραφικά αποκτήματα του Δικεφάλου βρίσκονταν στη βασική ενδεκάδα οι Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες και Γιάννης Κάργας. Ο Δικέφαλος από την αρχή του αγώνα πίεζε ψηλά και σύντομα άνοιξε το σκορ.

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς έκανε την κούρσα από τον άξονα, πάτησε περιοχή και προσπάθησε να συνεργαστεί με Κωνσταντέλια. Δεν του βγήκε η συνεργασίας, ωστόσο ευνοήθηκε από τις κόντρες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την βοήθεια του δοκαριού μόλις στο 5ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην αγωνιζόταν χωρίς φορ, όμως στο 13' έκανε δύο τα τέρματα του. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Κάργας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και πήρε την κεφαλιά. Ο κίπερ της Άλκμααρ απέκρουσε προσωρινά και ο Μιχάι την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-0.

Αντέδρασε και μείωσε η Άλκμααρ

Η Άλκμααρ κρατούσε την μπάλα με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τυχόν λάθη. Στο 18' ο Ντε Βιτ πλάσαρε αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει. Αυτό πέτυχε ο Παυλίδης στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης,

Ο Έλληνας επιθετικός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κοτάρσκι βρήκε με τα ακροδάχτυλα την μπάλα, αλλά η ενέργεια του δεν ήταν αρκετή για να διώξει. Ο ΠΑΟΚ μετά τη μείωση από τους Ολλανδούς προσπάθησε να ανέβει και είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Φιλίπε Σοάρες στο 33'.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ έχασε μέτρα κάτι που δεν άρεσε στον Λουτσέσκου, οι Ολλανδοί στόχευαν το κεφάλι του Παυλίδη, όμως το 2-1 δεν άλλαξε.

Έπεσε ο ρυθμός, ισοφάρισαν οι Ολλανδοί

Στο β' μέρος πέρασαν οι Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Σάστρε, Ντούγκλας, Ντάντας, Τζίμας, Κουαλιάτα, Λάμπρου, με τους Κάργα και Φιλίπε Σοάρες να παραμένουν στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά αντικαταστάθηκαν στο 61ο λεπτό από τους Κουλιεράκη και Κούρτιτς αντίστοιχα.

Η πρώτη καλή του β' μέρους κατεγράφη στο 51ο λεπτό με σουτ του Γκρίφιθ μέσα από την περιοχή, το οποίο μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο κίπερ του Δικεφάλου.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν χαμηλός, με τις φάσεις να είναι ελάχιστες. Στο 65' ο Κούρτιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής και μετά από κόντρα, η μπάλα έφυγε κόρνερ. Στο 72ο λεπτό οι Ολλανδοί ισοφάρισαν. Ο Γκρίφιθ μοίρασε την μπάλα στα δεξιά, έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή, έγινε ξανά κάτοχος της και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-2.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στο σκορ, με την Άλκμααρ να γίνεται απειλητική στο 86' ξανά με τον Γκρίφιθ.

Η ενδεκάδα του α' μέρους: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Μιχάι, Σβαμπ, Τσιγγάρας, Κωνσταντέλιας, Τσαούσης, Φιλίπε Σοάρες, Α. Ζίβκοβιτς

Στο β΄μέρος έπαιξαν οι: Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Ντούγκλας, Κούρτιτς, Ντάντας, Τζίμας, Κουαλιάτα, Λάμπρου

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ