ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε τη νίκη στα χέρια του, όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις

Ο Βιγιαφάνιες στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ
Ο Βιγιαφάνιες στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ INTIME

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την 8η ήττα του σε 20 παιχνίδια. Πρόκειται για τεράστιο νούμερο. Υπάρχει μία ψυχολογική αδυναμία, αυτή η ομάδα έχει μία απίθανη ικανότητα να βρίσκει τρόπο να χάνει.

Όσοι με διαβάζετε γνωρίζετε πως αποφεύγω να σχολιάζω διαιτησίες. Έχω την λογική πως ό,τι και να δώσει ένας διαιτητής υπάρχει ένα παιχνίδι που παίζεται και η δουλειά μου είναι να στέκομαι εκεί. Οι διαιτητές κάνουν την δουλειά τους, οι ποδοσφαιριστές την δική τους και εμείς θα πρέπει να κάνουμε την δική μας.

Στο σημερινό παιχνίδι όμως, ο Παναθηναϊκός από την στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς, αποφάσισε να περάσει χαμηλά τον Βιγιαφάνες, έκανε ό,τι έπρεπε για να περάσει με διπλό από το Ηράκλειο. Είχε στα χέρια του την νίκη και δεν την πήρε επειδή αποδείχθηκε σοφτ στη διαχείριση ένος άδικου αριθμητικού μειονεκτήματος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Με τέσσερα καθαρά χαφ ο Νιόπλιας

Ο Νίκος Νιόπλιας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μία τετράδα καθαρών κεντρικών χαφ, με τους Μεγιάδο, Γκαγέγκος, Τοράλ, Νέιρα. Πράγματι για ένα πολύ μεγάλο διάστημα δημιούργησαν πρόβλημα στον Παναθηναϊκό.

Βλέπαμε ένα παιχνίδ, που και οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να πιέσουν στην αρχική ανάπτυξη του αντιπάλου και οι δύο άμυνες υπέφεραν από αυτήν την πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός ήταν τυχερός που άνοιξε το σκορ από αυτογκόλ του αντιπάλου. Η άμυνα του όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το 1-0.

Ο Μπρινιόλι ήταν από μόνος του εκτός φάσης στο πρώτο τέρμα

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για το γκολ της ισοφάρισης. Η αλήθεια όμως είναι πως ο Μπρινιόλι δεν έκανε την παραμικρή κίνηση προς την φάση, για να δώσει το δικαίωμα στον Καραντώνη να θεωρήσει πως τον επηρέασε ο αντίπαλος του και να ακυρώσει το γκολ.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν εκτός φάσης και για αυτό τον λόγω επέτρεψε στον διαιτητή να κατακυρώσει το γκολ.

Ο Γιόβανοβιτς έσπασε την πίεση κατεβάζοντας χαμηλά τον Βιγιαφάνες

Το παιχνίδι άλλαξε από την στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς διάβασε το πρόβλημα που δημιουργεί η πίεση του ΟΦΗ στην αρχική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και κατάφερε να το λύσει. Κατέβασε τον Βιγιαφάνες χαμηλά δίπλα στον Πέρες.

Στον Αργεντινό πήγαινε η πρώτη πάσα και ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα από την πίεση του αντιπάλου. Απέκτησε καλή κυκλοφορία μπάλας, είχε μαξιλάρια, μπήκε στο παιχνίδι και ο Βιτάλ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα εντυπωσιακά ανεβάσματα του Χουάνκαρ.

Επιδραστικός ο Χουάνκαρ

Ο Ισπανός έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Συνηθίζει να βγάζει επιθετικότητα στην Λεωφόρο, εκτός έδρας όμως σπάνια είναι τόσο επιδραστικός, όσο ήταν σήμερα.

Ο Παναθηναϊκός μετά από πίεση στα αριστερά από τους Βιτάλ και Χουάνκαρ, έκλεψε την μπάλα, ο Ισπανός έβγαλε σε κενό τέρμα τον Παλάσιος και έκανε το 1-2. Μετά το δεύτερο τέρμα όλα έδειχναν εύκολα για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Δεν υπήρχε δυσκολία στην πίεση, η μπάλα κυκλοφορούσε σωστά και ο ΟΦΗ αμυντικά ήταν ευάλωτος. Θύμιζε την ομάδα του Σίμου, η οποία προσπαθούσε να παίξει ένα ποδόσφαιρο που υπήρχαν διαστήματα που η άμυνα του δεν μπορούσε να το υποστηρίξει.

Σπατάλησε ευκαιρίες για το 1-3

Στην επανάληψη δεν συνέβη καμία αλλαγή στην εικόνα του παιχνιδιού. Υπήρξαν στιγμές που οι φιλοξενούμενοι ήταν κάπως επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια.

Παραδείγματος χάρη ο Παλάσιος μπορούσε να βγάλει μόνο του τον Βιτάλ αλλά καθυστέρησε και επέλεξε μία προωθητική καθυστερημένη πάσα και κάποιες άλλες που ο Καρλίτος δεν υποστήριξε σωστά τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί.

Στο 70ο λεπτό ο Βιτάλ δεν κατάφερε να τελειώσει το παιχνίδι και στην επόμενη φάση, ο Βέλεθ με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Δεν υπήρχε καν φάουλ

Όλα έδειχναν να οδηγούν τον Παναθηναϊκό σε ένα σημαντικό βήμα για την πρώτη 4άδα, μέχρι που ήρθε η αποβολή του Βιγιαφάνες. Σε μία φάση που το μόνο που έκανε ο Αργεντινός ήταν να τρέξει πιο γρήγορα από τον Τσιλιανίδη.

Ο Καραντώνης όχι μόνο έδωσε ένα φάουλ από το πουθενά, αλλά απέβαλε κιόλας με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βιγιαφάνες. Άλλαξε λοιπόν ο διαιτητής την πραγματικότητα του παιχνιδιού. Εδώ ερχόμαστε στις ευθύνες του Παναθηναϊκού.

Δεν μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις

Με σωστή διαιτησία αυτό το παιχνίδι θα το είχε καθαρίσει ο Παναθηναϊκός και δεν θα έπαιρνε αυτήν την μορφή. Όμως δεν δικαιολογείται μία ομάδα να μην μπορεί να αμυνθεί με ασφάλεια για 15 λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Δεν γίνεται να γυρνά με τόσο μεγάλη ευκολία ένα παιχνίδι, επειδή έμεινες με δέκα παίκτες. Μια μεγάλη ομάδα πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται και δυσκολίες. Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς αποδείχθηκε ξανά πολύ σοφτ.

Έχει χάσει το 40% των αγώνων

Δεν επιτρέπεται να είσαι προπονητής του Παναθηναϊκού και να έχεις ηττηθεί στο 40% των παιχνιδιών που έχεις δώσει στο πρωτάθλημα. Δεν γίνεται να μένεις με δέκα παίκτες να σε κρατάει χαμηλά ο αντίπαλος και να μην περνάς έγκαιρα έναν τρίτο στόπερ για να κρατήσεις το αποτέλεσμα. Δεν γίνεται μετά από τόσο καιρό, μετά από τόσες σφαλιάρες να μην έχεις καταφέρει να φτιάξεις την νοοτροπία της ομάδας σου. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα αυτοπεποίθησης.

Είναι απίστευτα μεγάλο το νούμερο των παιχνιδιών που έχει χάσει. Είναι σκληρή η αποβολή του Βιγιαφάνες, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές όμως δεν επιτρεπόταν να αφήσουν να τους γυρίσει το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έχει επτά βαθμούς σε εννέα εκτός έδρας παιχνίδια. Στην πραγματικότητα έχει μόλις τέσσερις βαθμούς σε οκτώ εκτός έδρας αγώνες, καθώς η μια από τις δύο νίκες είναι σε ουδέτερο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι στην 11η θέση στην ειδική βαθμολογία στα εκτός έδρας παιχνίδια και πλέον κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός εξάδας.

Για αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα έχει μεγάλη ευθύνη και ο προπονητής.

*Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες λόγω πένθους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ