STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 3-2: Απίθανη ανατροπή για τους Κρητικούς με γκολ στο 85' και το 95'

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 3-2: Απίθανη ανατροπή για τους Κρητικούς με γκολ στο 85' και το 95'
EUROKINISSI SPORTS

Ο ΟΦΗ αν και βρέθηκε να χάνει με 2-1 μέχρι το 85' εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως έπαιζε με παίκτης παραπάνω, πέτυχε δύο γκολ, το δεύτερο στο 90+5' με σκόρερ τον Τσιλιανίδη.

Την ήττα με 3-2 σε ένα ματς με έντονα συναισθήματα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ με τους Κρητικούς να πετυχαίνουν το γκολ της επικράτησης στο 90+5 με κεφαλιά του Τσιλιανίδη και ενώ στο 85' το τριφύλλι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1.

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να χάνουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 72' λόγω της αποβολής του Βιγιαφάνιες με δεύτερη κίτρινη κάρτα και με τις αλλαγές που έκανε ο Νιόπλιας κατάφεραν να βρουν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά για να πάρουν τη νίκη.

Το πρώτο στο 85' από τον Φελίπε ο οποίος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μπρινιόλι για να ισοφαρίσει το σκορ και το δεύτερο με τον "Τσίλια" στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Καραντώνη και τις αποφάσεις του στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι πράσινοι με τη δεύτερη συνεχόμενη ήττας τους έπεσαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Αστέρα ο οποίος νωρίτερα είχε κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ την ίδια ώρα ο ΟΦΗ με τη νίκη του αυτή έκανε ένα σημαντικό βήμα για την είσοδο στην πρώτη εξάδα καθώς μείωσε στον πόντο από τον Παναθηναϊκό και την ομάδα των Ιωαννίνων.

Πρωταγωνιστής ο Τσιλιανίδης, κέρδισε την αποβολή, πέτυχε το νικητήριο γκολ

Ο Κοσμάς Τσιλιανίδης που πέρασε ως αλλαγή στο 59' της αναμέτρησης ήταν το πρόσωπο του αγώνα καθώς είναι ο ποδοσφαιριστής που κερδίζει την αποβολή του Βιγιαφάνιες στο 71' σε μια φάση όπου έφυγε στην αντεπίθεση και σε σύγκρουση με τον "Βίγια" έπεσε στον αγωνιστικό χώρο με τον διαιτητή του αγώνα, αν και αρχικά έδειξε λάθος κίτρινη κάρτα στον Πέρεθ, μέσω VAR διόρθωσε την απόφαση του και την έδειξε στον Αργεντινό και τον απέβαλλε.

Ο "Τσίλια" που είχε σκοράρει και την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Λαμία ήταν αυτός που πήρε την κεφαλιά στο 90+5' μετά τη σέντρα από τον Ντε Γκουζμάν και νίκησε τον Μπρινιόλι για να δώσει το τρίποντο στον ΟΦΗ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Καλύτερος ο ΟΦΗ, γκολ ο Παναθηναϊκός

Το παιχνίδι στο Ηράκλειο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να είναι καλύτερος, να έχει την κατοχή της μπάλας και να απειλεί πρώτος τον Παναθηναϊκό αλλά ο Μπρινιόλι ήταν εκεί για να αποκρούσει το πλασέ του Τοράλ από κοντά.

Οι πράσινοι βρήκαν ένα γκολ για να προηγηθούν με αυτογκόλ του Μεγιάδο στο 18' μετά από σέντρα του Παλάσιος από τα δεξιά.

Οι Κρητικοί όμως κατάφεραν να φέσουν το ματς στα ίσια αρκετά γρήγορα με τον Σελίμοβιτς στο 25' να είναι ο τελικός αποδέκτης της εκτέλεσης φάουλ από τα δεξιά και να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής για το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε στο πρώτο μέρος να απειλήσει με τελικές μπροστά από την εστία του Βάντερμαν αλλά πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Ο Χουάνκαρ στο 42' πίεσε τον Λάμπρο και τον Σελίμοβιτς, έκλεψε τη μπάλα και έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Παλάσιος που με προβολή έκανε το 2-1.

Το τριφύλλι στο 45' έφυγε στην αντεπίθεση με τον Χουάνκαρ να βγαίνει τετ α τετ, πήρε τη μπάλα μπροστά του, έκανε το σουτ με τον Μαρινάκη να βάζει την κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Βάτερμαν που στην προσπάθεια του να διώξει σούταρε πάνω στον Μαουρίσιο αλλά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να μπει ξανά στη φάση.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τρεις φάσεις για γκολ ο Παναθηναϊκός

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Παναθηναϊκός έχασε καλή στιγμή για να πάρει αέρα δύο τερμάτων, όταν στο 48' ο Βιγιαφάνιες έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε και το εναέριο βολέ με τον Βάτερμαν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ενώ στο 70' ο Χουάνκαρ μπήκε από τα αριστερά, γύρισε προς τα έξω στον Βιτάλ που έκανε το σουτ με τη μία με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να διώχνει εκ νέου σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του με πάσα ο Βιγιαφάνιες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι με τον Βέλεθ να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει στο δεξί κάθετο δοκάρι του ΟΦΗ. Ενώ και στην επόμενη φάση ο Βέλεθ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα έξω.

Κόκκινη και ανατροπή με δύο κεφαλιές

Στο 72' είχαμε την αποβολή του Βιγιαφάνιες με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει με παίκτη παραπάνω και να τα δίνει όλα για να φτάσει στην ανατροπή. Ο Νιόπλιας έριξε στο ματς ότι είχε στον πάγκο του ως επιθετικό όπλο και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης από τον νεοαποκτηθεί Φελίπε.

Σε σέντρα από τα δεξιά του Ουές ο Φελίπε πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Μπρινιόλι για το 2-2.

Στο 92' ο ΟΦΗ είχε δοκάρι όταν σε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφασε στον Ντε Γκουζμάν ο οποίος έπιασε ένα βολέ και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 94' ο Τσιλιανίδης από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Μπρινιόλι να διώχνει τη μπάλα. Στην ίδια φαση όμως έγινε η σέντρα από τον Ντε Γκουζμάν με τον Τσιλιανίδη στο δεύτερο δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά και να την στέλνει στα δίχτυα για το 3-2.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

*Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες λόγω πένθους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΦΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ