ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει προσόντα για να γίνει ηγέτης ενός κανονικού Παναθηναϊκού

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε την επέκταση του συμβολαίου του Αλεξανδρόπουλου μέχρι το 2024, είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Κλείδωσε την παραμονή του σπουδαιότερου ταλέντου που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια η ακαδημία του, ενός παιδιού που έχει την νοοτροπία και τα προσόντα για να πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα.

Ο Παναθηναϊκός με την έγκαιρη ανανέωση του συμβολαίου του Αλεξανδρόπουλου, δείχνει και μία αλλαγή στην φιλοσοφία του, μία στροφή στην σοβαρότητα. Έγκαιρα έναν χρόνο πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του Αλεξανδρόπουλου του αύξησε σημαντικά τις αποδοχές και προχώρησε σε ένα τριετές συμβόλαιο με τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που έχουν βγάλει τα τελευταία χρόνια οι ακαδημίες του.

Προσόντα για να γίνει ηγέτης του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη τριετία έκανε μία αναγκαστική στροφή στην ακαδημία του. Ασφαλώς υπήρξε και μία υπερβολή, όσον αναφορά και τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν αλλά και με το νούμερο των ποδοσφαιριστών που πίστευαν οι περισσότεροι πως μπορούν να κάνουν καριέρα στο υψηλό επίπεδο.

Η αλήθεια είναι πως βγήκαν πολλά παιδιά μπροστά αρκετά από τα οποία πράγματι μπορούν να ζήσουν από το ποδόσφαιρο και να αγωνιστούν στο επίπεδο της πρώτης κατηγορίας, δύο τρεις αν δουλέψουν σκληρά, μπορούν να φθάσουν στο επίπεδο να αγωνιστούν σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό.

Είναι μία σπουδαία βάση και αποτελεί μεγάλη επιτυχία της ακαδημίας αυτό που έχει συμβεί. Με διαφορά όμως το μεγαλύτερο ταλέντο που τον βλέπεις να φωνάζει, πως είναι έτοιμος στο όχι μακρινό μέλλον να γίνει ηγέτης ακόμα και σε έναν Παναθηναϊκό που θα πρωταγωνιστεί είναι ο Αλεξανδρόπουλος.

Νοοτροπία

Έχει το πιο σημαντικό προσόν που πρέπει να έχει ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής νοοτροπία.

Ο Αλεξανδρόπουλος είναι γεννημένος στις 26 Νοεμβρίου το 2001 σε 5 μήνες θα κλείσει τα 20 του χρόνια. Τόσο το παρουσιαστικό του, όσο και ο τρόπος που λειτουργεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου δεν παραπέμπουν σε παιδί της ηλικίας του.

Είναι πάντοτε ο λόγος και οι πράξεις του μετρημένες. Η απλότητα που παίζει την θέση του κεντρικού χαφ συνδυάζεται με έναν ισορροπημένο χαρακτήρα. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, ο Αλεξανδρόπουλος ποτέ δεν αντέδρασε όταν έμεινε στον πάγκο, ποτέ δεν φρόντισε να δείξει την δυσφορία του όταν μετά από καλή εμφάνιση στο επόμενο παιχνίδι δεν ήταν βασικός και ποτέ δεν έκρυψε πως γνωρίζει πως για να κάνει τα επόμενα βήματα, πρώτα πρέπει να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό.

Ήταν απόλυτη η επιθυμία του να ανανεώσει με τον σύλλογο, γνωρίζοντας πως έχει ακόμα πολλά βήματα να κάνει, ώστε να είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του. Η ωριμότητα που χειρίστηκε το θέμα του συμβολαίου του σε συνδυασμό με την απλότητα που έχει στους αγωνιστικούς χώρους, είναι ένας συνδυασμός που μπορεί με ασφάλεια να τον οδηγήσει σε μία μεγάλη καριέρα.

Το παίξιμο του είναι απόλυτα αρμονικό

Το ολοκληρωμένο ταλέντο είναι αυτό που το παίξιμο του έχει μία αρμονία. Αυτήν την αρμονία στο συγκεκριμένο παιδί την ξεχωρίζεις με την πρώτη ματιά. Δεν μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή προικισμένο με απίθανα φυσικά προσόντα. Δεν τον βλέπεις να σπριντάρει και μένεις με το στόμα ανοιχτό δεν μπορείς να πεις πως είναι ούτε ο πιο γρήγορος, ούτε ο πιο δυνατός, ούτε ο πιο τεχνικά προικισμένος ποδοσφαιριστής που έχεις δει. Έχει όμως λίγο απ΄ όλά και βγάζει όλα του τα προσόντα με μία ισορροπία και δημιουργούν μία αρμονία στο παίξιμο του.

Δεν κάνει λάθος ούτε στο γήπεδο ούτε εκτός γηπέδου

Σου δείχνει πως είναι ένας ώριμος άνθρωπος που ξέρει πώς να μοιράσει τα πλεονεκτήματα του και να λειτουργήσει θετικά για την ομάδα του, χωρίς να χρειάζεται να πάει σε υπερβολές. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Λάζλο Μπόλονι, που έχει χτίσει την καριέρα του, αναδεικνύοντας ταλέντα, τον ξεχώρισε από τους υπόλοιπους και τον έριξε στα βαθιά. Δεν είναι απλή η θέση που παίζει. Ο κεντρικός χαφ χρειάζεται εμπειρία, να έχει παραστάσεις. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχει πολύ πίεση πρεσάρισμα στις συγκεκριμένες θέσεις και ένα ατομικό λάθος στους χώρους που κινείται ο Αλεξανδρόπουλος, μπορεί να στοιχίσει.

Την πρώτη του χρονιά που πήρε ρόλο βασικού στον Παναθηναϊκό μπήκε στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκης, στο πιο δύσκολο παιχνίδι που μπορεί να δώσει στο εγχώριο ποδόσφαιρο και με τον τρόπο που αγωνίστηκε, επέτρεψε στην ομάδα του να αλλάξει να φέρει υπερ της τα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί.

Κατάφερε να είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του γηπέδου στο εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, να καλύψει για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την απουσία του Κουρμπέλη δεν είναι απλά πράγματα αυτά. Δεν είναι απλό να βάζεις ένα 19χρονό παιδί μπροστά από το δίδυμο στόπερ και να ξέρεις πως λάθος από τα δικά του πόδια δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν είναι επίσης εύκολο να τον βλέπεις να βγάζει με επιτυχία το ένα παιχνίδι μετά το άλλο και να μένει προσγειωμένος.

Το επιβλητικό του κάθετο τρέξιμο με το κεφάλι ψηλά

Διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που σε κάνει να μην χορταίνεις να τον βλέπεις το διάστημα που αποκτάει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Παίρνει την μπάλα και φεύγει κάθετα, με το κεφάλι ψηλά. Μόνο σπουδαίοι ποδοσφαιριστές μπορούν και κάνουν αυτό το επιβλητικό τρέξιμο.

Όταν μπορείς να πάρεις την μπάλα και να κινηθείς κάθετα ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου και να το κάνεις αυτό με το κεφάλι ψηλά έχοντας την εικόνα όλου του γηπέδου δείχνεις και την μεγάλη σου υπεροχή. Αυτό το σπάνιο προσόν, σπάνια το βλέπεις από Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Όσο δουλεύει όσο βελτιώνεται με αυτό το όπλο θα ξεχωρίζει και σύντομα θα φθάσει στο σημείο, όχι μόνο να επιτρέπει στους προπονητές του να τον εμπιστεύονται και να νιώθουν ασφάλεια, αλλά και να οδηγεί τον Παναθηναϊκό σε επιτυχίες.

Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Αλεξανδρόπουλο, είναι ένα θετικό μήνυμα και για τον σύλλογο αλλά και για την εξέλιξη του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Η απλότητα στο παιχνίδι του, η νοοτροπία του και η σοβαρότητα που βγάζει εντός και εκτός γηπέδου, αποτελούν εγγύηση για μία μεγάλη καριέρα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ