STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Δεν έχουν τη δυνατότητα να πληγώσουν τον Ολυμπιακό

Μασούρας και Σάστρε μάχονται για την μπάλα στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός για τη Super League Interwetten.
Μασούρας και Σάστρε μάχονται για την μπάλα στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός και ο Μαρτίνς παίρνουν ό,τι ζητούν από κάθε παιχνίδι. Οι ανταγωνιστές του όχι μόνο δεν μπορούν να του πάρουν τον τίτλο, δεν είναι καν σε θέση να του δώσουν ούτε ένα χτύπημα. Ο Τσάρλυ γράφει.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο Ολυμπιακός σε δεύτερο ντέρμπι έπαιξε για την ισοπαλία και κατάφερε να την πάρει. Μετά την Λεωφόρο και στην Τούμπα ο Μαρτίνς πήγε με ένα πλάνο αποδοχής πως υπάρχει πρόβλημα.

Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πως η ομάδα του δεν είναι καλά και επέλεξε να θυσιάσει την επιθετικότητα προκειμένου να θωρακίσει την άμυνα του και στα δύο παιχνίδια, στο τέλος έφυγε με το αποτέλεσμα που ήθελε.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα που τρέφεται από τον ανταγωνισμό. Δεν είναι υποχρεωτικό να παρουσιάσουν οι ομάδες υψηλό θέαμα για να μαγνητίσει τον κόσμο, αρκεί να υπάρχει στόχος και ανταγωνισμός για την κατάκτηση του.

Οι ανταγωνιστές του Ολυμπιακού δεν μπορούν να μας προσφέρουν το αλατοπίπερο του αθλήματος. Παρότι ο πρωταθλητής δεν είναι καλά, δεν έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, δεν έχουν καν την δυνατότητα να του δημιούργησαν έστω μία σοβαρή πληγή.

Στο τέλος ήταν και ευχαριστημένοι

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο ΠΑΟΚ είχαν απέναντι τους τον χειρότερο Ολυμπιακό από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο Μαρτίνς. Του επέτρεψαν να πάρει το μέγιστο που μπορούσε, του επέτρεψαν να πετύχει τον στόχο του και στο τέλος έμειναν και ευχαριστημένοι. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει ούτε μισή φάση, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πραγματική ευκαιρία στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, πέταξε στην επόμενη άμυνα το προβάδισμα που πήρε στο πρώτο μέρος και στο τέλος του αγώνα εισπράττουν και τα εύσημα.

Είναι πραγματικότητα πως και στα δύο παιχνίδια ο Μαρτίνς έβαλε πούλμαν, έπαιξε μόνο για την ισοπαλία, όμως επίσης είναι και πραγματικότητα πως δεν κατάφεραν να τον κερδίσουν.

Ο Λουτσέσκου τον μάζεψε τον ΠΑΟΚ

Για να είμαστε ειλικρινείς, στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως δεν είναι σε θέση να κάνουν πρωταθλητισμό και είναι θετικό που μετά την ήττα στην Νίκαια, ο Λουτσέσκου κατάφερε και την μάζεψε την ομάδα του. Για το δικό μας ποδόσφαιρο ο Ρουμάνος είναι πραγματικά καλός προπονητής και τη χρονιά την έσωσε, καθώς κράτησε την ομάδα του, ανεξάρτητα από το αν στο τέλος κλείσει με κάποια επιτυχία η όχι.

Στο ντέρμπι προσπάθησε να παίξει ελεγχόμενα για την νίκη. Μπήκε δυνατά και στα δύο ημίχρονα, όσο κυλούσαν έπεφτε η επιθετικότητα. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού έκανε αλλαγές που φώναξαν στους παίκτες του πως πάμε να κάνουμε την ύστατη προσπάθεια για να πάρουμε το παιχνίδι.

Λες και έσκασε χειροβομβίδα

Στην πραγματικότητα η νίκη χάθηκε στο 44ο λεπτό, από την αδυναμία δηλαδή της άμυνας του ΠΑΟΚ να διατηρήσει το προβάδισμα.

Έκανε ένα "τσαφ" ο Καμαρά και η εικόνα της άμυνας του ΠΑΟΚ ήταν λες και έσκασε χειροβομβίδα μέσα στην περιοχή του. Όταν μία ομάδα δεν είναι καλά όπως ο Ολυμπιακός αυτήν την στιγμή και επιλέγει μία συντηρητική διαχείριση και μία λογική, να παίξει με τον χρόνο, μπορείς να της κάνεις ζημιά όταν την αναγκάζεις να αλλάξει συνταγή.

Δεν ήταν φάση για τεχνικό οφσάιντ

Με το προβάδισμα δηλαδή που πήρε ο ΠΑΟΚ είχε την μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε ένα ποδόσφαιρο που έχει αποδεχθεί ο ίδιος το τελευταίο διάστημα πως δεν μπορεί να παίξει. Αυτό που έκαναν οι παίκτες του Δικεφάλου είναι στην επόμενη φάση να προσπαθήσουν να παίξουν τεχνικό οφσάιντ σε επιστροφή μπάλας μετά από στημένο, που είναι όλη η άμυνα μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Φταίει ο Βιεϊρίνια που δεν τραβήχτηκε, όμως από μόνη της η φύση της φάσης δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόφαση να τραβηχτούν για τεχνικό οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν πέταξε το προβάδισμα και δεν κατάφερε να δοκιμάσει τις αντοχές του Ολυμπιακού, δεν μπόρεσε να πάει στο ημίχρονο και να τον αναγκάσει να αλλάξει στρατηγική.

Του επέτρεψε να πάει μέχρι τέλους με την ίδια φιλοσοφία

Ο Μαρτίνς στο ημίχρονο άλλαξε τακτική, όχι όμως φιλοσοφία. Διόρθωσε την αδικαιολόγητα λανθασμένη απόφαση που είχε πάρει να ξεκινήσει τον Ανδρούτσό αντί του Λαλά, έσπασε την τριάδα στην άμυνα για να δημιουργήσει τριάδα στον χώρο του κέντρου. Ο στόχος όμως ήταν να αποκτήσει αμυντική ασφάλεια μέσα από δική του κατοχή μπάλας και δημιουργώντας προϋποθέσεις για περισσότερες πάσες, κάτι που πέτυχε.

Η στιγμή του παιχνιδιού αναμφίβολα ήταν το γκολ του Τικίνιο ή αν θέλετε η λανθασμένη αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ σε μία λανθασμένη επιστροφή μπάλας προς την περιοχή του από τον Καμαρά.

Ο Μαρτίνς ξέρει τα προβλήματα της ομάδα του και την οδηγεί με ασφάλεια στην κατάκτηση του τίτλου

Οι φίλοι του Ολυμπιακού μπορεί να μην χαίρονται από την εικόνα που δείχνει η ομάδα τους, όμως πρέπει να αισθάνονται τυχεροί, που την ομάδα διαχειρίζεται ο Μαρτίνς. Τον Πορτογάλο τον γνωρίζουμε καλά, πάντοτε προσέχει την άμυνα του, όμως όταν έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του, την αφήνει να παίξει και να χτυπά τις αδυναμίες των αντιπάλων του. Αυτήν την εποχή γνωρίζει καλά πως πρέπει να προστατέψει τις αδυναμίες της δικής του ομάδας.

Την φέρνει πιο πίσω ώστε να φανούν οι αδυναμίες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και να μην εκτεθεί αμυντικά. Διαθέτει καλύτερη αμυντική βάση ο Ολυμπιακός από τους υπόλοιπους και μπορεί παίζοντας για την ισοπαλία να την παίρνει. Είναι κάτι που δεν αξίζει χειροκρότημα, όμως οι υπόλοιποι δεν μπορούν να το κάνουν. Αυτή είναι και η ιστορία του φετινού πρωταθλήματος. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ο χειρότερος στην εποχή του Μαρτίνς, το αγωνιστικό του πάτωμα όμως αποδεικνύεται αρκετό για να κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα, οπότε το πρόβλημα είναι στους αντιπάλους του, δεν είναι δικό του.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ενώ οι Παντελής Διαμαντόπουλος και Σάββας Τζιομπάνογλου μεταφέραν όλες τις εξελίξεις από την Τούμπα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ