ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Πογέτ μπορεί να καλεί όποιους θέλει στην Εθνική, αρκεί στο τέλος να την στείλει στο EURO

Ο Πογέτ μπορεί να καλεί όποιους θέλει στην Εθνική, αρκεί στο τέλος να την στείλει στο EURO
Ο Γκουστάβο Πογέτ EUROKINISSI

Η απόφαση του Φορτούνη να βάλει τίτλους τέλους στην πορεία του με την Εθνική, οι (μη) κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ που προκαλούν πολλά ερωτηματικά και ο στόχος που είναι ένας και μοναδικός, η πρόκριση στο EURO. Γράφει ο Νίκος Συριώδης.

Σήκωσαν πολλή σκόνη οι κλήσεις του Γκουστάβο Πογέτ για τα δύο παιχνίδια με την Ολλανδία (7/9) και το Γιβραλτάρ (10/9) για τα προκριματικά του EURO 2024.

Όσο και αν η απόφαση του Κώστα Φορτούνη να βάλει οριστικά "τίτλους τέλους" στην πορεία του με τη γαλανόλευκη, που αποκάλυψε το SPORT24, προκάλεσε μεγάλο ντόρο (γνωρίζοντας ότι με τον Ουρουγουανό στον πάγκο δεν θα έπαιζε ποτέ ξανά), ήρθε η ανακοίνωση της αποστολής λίγες ώρες μετά να προκαλέσει πολλά ερωτηματικά. Και δικαίως...

Ο κόουτς γνωρίζει με ποιους πολεμιστές θέλει να πάει στη μάχη, αρκεί να πετύχει

Εκτός αποστολής ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, εκτός ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, εκτός ο Γιώργος Βαγιαννίδης, εκτός και ο Τάσος Δουβίκας. Έτσι αποφάσισε ο προπονητής, έτσι έκρινε, έτσι έπραξε. Αναφαίρετο δικαίωμά του είναι, αυτός είναι ο εκλέκτορας, αυτός γνωρίζει με ποιους πολεμιστές θέλει να πάει στη μάχη.

Αρκεί όμως στο τέλος να πετύχει. Ο στόχος είναι ένας και συγκεκριμένος, η πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τίποτα λιγότερο. Γι' αυτό προσλήφθηκε, εκεί τοποθετήθηκε ο πήχης, ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόκληση, έχοντας πει ανοικτά ότι θέλει να στείλει τη γαλανόλευκη σε ένα μεγάλο τουρνουά, επομένως πρέπει να κρίνεται με γνώμονα αυτό. Ξεκάθαρα πράγματα.

Θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι δηλώσεις του στην ανοικτή προπόνηση της Δευτέρας (4/9), όπου δεδομένα θα ερωτηθεί για τους παίκτες που δεν κάλεσε και οι οποίοι στην παρούσα φάση δείχνουν ότι βρίσκονται σε τρομερή φόρμα, αλλά φυσικά και για την οριστική απόφαση του "Φόρτου", που επίσης είναι σε τρομερό φεγγάρι, αλλά ο προπονητής έχει αποφασίσει ότι δεν του κάνει.

Οι εύλογες απορίες για εκείνους που δεδομένα είναι σε τοπ φόρμα και αγνοήθηκαν

Το ζήτημα μάλιστα δεν είναι μόνο ότι δεν κάλεσε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αλλά ότι στην θέση τους βρίσκονται άλλοι που αυτή την στιγμή δεδομένα δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Χωρίς φυσικά να μειώνουμε την αξία τους. Αλλά είπαμε, εκείνος ξέρει καλύτερα ποιοι παίκτες ταιριάζουν στη φιλοσοφία του και στο πλάνο του. Αρκεί να μας το εξηγήσει επαρκώς, ώστε να μας λύσει και τις εύλογες απορίες.

Αν στο τέλος τα καταφέρει (που το ευχόμαστε ολόψυχα) και στείλει την Εθνική στο EURO, λίγοι θα θυμούνται την γκρίνια για τις (μη) κλήσεις του και τους παίκτες που αποφάσισε να παραμερίσει σε κομβικά παιχνίδια. Όμως, ουδείς είναι υπεράνω κριτικής, ειδικά όταν αφορά την Εθνική ομάδα, η οποία εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται από μια αφόρητη εσωστρέφεια, που πιστεύαμε ότι με τον ασυμβίβαστο Ουρουγουανό θα έλειπε. Αμ δε...

Ο υπογράφων έχει καταθέσει την άποψή του για την περίπτωση του Κώστα Φορτούνη και αυτή δεν έχει αλλάξει. Ειδικά μάλιστα βλέποντας την τωρινή εικόνα του με τον Ολυμπιακό, αυτή ενισχύεται περισσότερο. Ο καλός Φορτούνης μπορεί να δώσει πράγματα που ουδείς άλλος μπορεί και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλάει τα τελευταία ποιοτικά χρόνια του. Ο κόουτς όμως θεωρεί ότι με τον (δεδομένα εκπληκτικό) Μπακασέτα καλύπτεται πλήρως στη συγκεκριμένη θέση.

Ο Κωνσταντέλιας πώς γίνεται όμως να μην καλείται; Υπάρχει κάποιο ζήτημα νοοτροπίας και συμπεριφοράς που δεν γνωρίζουμε; Τίθεται ζήτημα έλλειψης προσήλωσης στο τακτικό πλάνο; Τι είναι αυτό που κάνει τον υπερταλαντούχο "Ντέλια", μη απαραίτητο στα δύο παιχνίδια που έπονται; Θα μας το αποσαφηνίσει ο κόουτς, χωρίς απαραιτήτως να μας αλλάξει και την άποψη.

Ο Αλεξανδρόπουλος κλήθηκε όταν δεν έπαιζε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και τώρα που παίρνει ποιοτικό χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό και έχει αγωνιστικό ρυθμό, μένει εκτός. Ο Βαγιαννίδης βγάζει μάτια στα τελευταία ματς, έχει μομέντουμ, αλλά ούτε αυτός κρίθηκε έτοιμος για να είναι έστω στην αποστολή ως επιβράβευση για το παρατεταμένο φορμάρισμά του.

Ο Δουβίκας που κλήθηκε κατόπιν εορτής μετά τον τραυματισμό του Ιωαννίδη στα προηγούμενα ματς με Ιρλανδία και Γαλλία και δήλωσε παρών, έμεινε ξανά εκτός των επιλογών του προπονητή. Ένας παίκτης που έχει δείξει την αξία του στην Ολλανδία και που σκοράρει με αξιοθαύμαστη συχνότητα. Ούτε αυτός κάνει, ενώ το πρόβλημα στο σκοράρισμα είναι εμφανές. Φανταζόμαστε ότι και αυτός θα ήθελε να μάθει το σκεπτικό.

Αν η Εθνική ομάδα αποτύχει ξανά να είναι παρούσα σε μια μεγάλη διοργάνωση, τουλάχιστον να το έχει κάνει με όλα της τα όπλα...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ EURO ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ