ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Βαγιαννίδης των προκριματικών έσβησε απ’ την ατζέντα για τώρα την απόκτηση δεξιού μπακ

Παναθηναϊκός: Ο Βαγιαννίδης των προκριματικών έσβησε απ’ την ατζέντα για τώρα την απόκτηση δεξιού μπακ
INTIME SPORTS

Η εικόνα του Γιώργου Βαγιαννίδη στα προκριματικά με τη Μαρσέιγ και την Μπράγκα έσβησε το σενάριο μεταγραφής άλλου δεξιού μπακ σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο κι ο 22χρονος ακραίος αμυντικός είναι έτοιμος (και) για το επόμενο step-up.

Δεν είναι κρυφό πως το εφετινό καλοκαίρι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν ψηλά στη μεταγραφική λίστα τους και την προοπτική απόκτησης δεξιού μπακ, ο οποίος θα ερχόταν για να πάρει φανέλα βασικού.

Απ’ τη μία το συμβόλαιο του Γιάννη Κώτσιρα που λήγει σε ένα χρόνο κι απ’ την άλλη η αστάθεια που είχε παρουσιάσει στην απόδοσή του κατά την περασμένη σεζόν ο Γιώργος Βαγιαννίδης, είχαν βάλει για τα καλά στο τραπέζι την κουβέντα (και) για δεξιό μπακ.

Και είναι επίσης αλήθεια πως οι "πράσινοι" ψάχτηκαν με αρκετές περιπτώσεις από το εξωτερικό, χωρίς όμως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βιάζεται. Η "χημεία" των παλιών ήταν πολύ βασικό κομμάτι για τη σειρά των προκριματικών κι ο Σέρβος τεχνικός δεν ήθελε να βάλει μεμιάς στην όλη διαδικασία (και) νέο δεξιό μπακ.

Ίσως και να περίμενε απ’ την πλευρά του να δει και στα επίσημα ματς (και τι... επίσημα, προκριματικά Champions League) αυτά που έβγαζε ο "Βάγια" στις προπονήσεις απ’ την εκκίνηση της εφετινής προετοιμασίας.

Διότι είναι αλήθεια πως ο "μικρός" έκανε όντως πολύ καλή προετοιμασία, ξεχώρισε σ’ όλα τα φιλικά της Αυστρίας (όπου σκόραρε και δύο φορές) και πάνω απ’ όλα βελτίωσε και την ανασταλτική και τακτική συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο.

Για τα προσόντα και τις δυνατότητές του δεν αμφέβαλλε ποτέ κανείς, όμως το Νο1 ζητούμενο ήταν να βρει μεγαλύτερη ισορροπία και σταθερότητα στο παιχνίδι του και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Έδειξε πρώτη φορά τι παίκτης είναι

Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να πάει με τον Βαγιαννίδη βασικό στα ματς με τη Μαρσέιγ, ποντάροντας στην αθλητικότητα, τις αντοχές, τα τρεξίματα και την άγνοια κινδύνου του 22χρονου μπακ κι αυτός δεν τον απογοήτευσε.

Ήταν σαν να περίμενε κι ο ίδιος αυτή τη "μεγάλη" ευκαιρία και στιγμή, για να δείξει από τι είναι "φτιαγμένος". Μπήκε βασικός και δεν... ξανακοίταξε πίσω του. έβγαλε με την ίδια υψηλή ένταση και τα τέσσερα ματς με τη Μαρσέιγ και την Μπράγκα (446 αγωνιστικά λεπτά στο σύνολο, με παρατάσεις κι όλα...) κι έκανε το πρώτο, πραγματικό step-up στην καριέρα του.

Αυτές οι τέσσερις εβδομάδες απ’ τον πρώτο αγώνα με τη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο την 1η Αυγούστου έως τη ρεβάνς με την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ στις 29/8, ο "Βάγια" άλλαξε το αγωνιστικό και ποδοσφαιρικό status του απέναντι σε αντιπάλους απ’ το πιο υψηλό επίπεδο.

Ήταν τα πρώτα παιχνίδια στα οποία το παιδικό πρόσωπο, "σκλήρυνε" κι ο ίδιος έβαλε πραγματικά "σφραγίδα" στο γήπεδο επιβεβαιώνοντας πως μπορεί να αποτελέσει τον επόμενο (βασικό) δεξιό μπακ της ομάδας.

Σε πρώτη φάση δε, έσβησε εντελώς απ’ την "πράσινη" ατζέντα τις σκέψεις για την απόκτηση άλλου δεξιού μπακ σ’ αυτό το μεταγραφικό "παράθυρο". Θα ήταν άδικο με βάση την εικόνα του στο γήπεδο, αλλά και τα περιθώρια εξέλιξής του.

Κι ο Παναθηναϊκός δεν έχει διάθεση να "κόψει" αυτή την πορεία ανέλιξης του "μικρού" που άρχισε πλέον να βγάζει αυτά που μπορεί σαν ένας σύγχρονος φουλ μπακ.

Το παράδειγμα του Κώτσιρα

Σαφώς και οι "πράσινοι" θα συνεχίσουν να κοιτάζουν την αγορά για δεξιούς μπακ, όχι όμως για το τώρα, αλλά για το μέλλον, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο αναφορικά με το συμβόλαιο του Κώτσιρα το οποίο ολοκληρώνεται σε 10 μήνες κι έχει ήδη ορισμένες προσεγγίσεις από ομάδες εκτός συνόρων.

Κι ο Κώτσιρας πάντως απ’ την πλευρά του, δείχνει να μην επηρεάζεται απ’ όλη αυτή την αλλαγή που έχει συντελεστεί τον τελευταίο μήνα κι εξακολουθεί να διατηρεί σε υψηλό επίπεδο τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Όντας απ’ τους κορυφαίους στο ματς με τον Βόλο, όπου πήρε το δικό του 90λεπτο κι έβγαλε μία εξαιρετική ασίστ προς τον Βέρμπιτς στη φάση του 3-0.

Το momentum πάντως λέει... Βαγιαννίδης κι ο νεαρός μπακ θέλει να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο τόσο στο πρωτάθλημα όπου ο τίτλος παραμένει ο έτερος μεγάλος στόχος της σεζόν, όσο και στη "βιτρίνα" της Ευρώπης, όπου ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να τραβάει ξανά πάνω του τα βλέμματα.

Εξ ου και η δεδομένη διάθεση να επιβραβευτεί κι ο "Βάγια" μέσα στους επόμενους μήνες με ένα νέο πολυετές συμβόλαιο που θα τον "δέσει" και μετά το 2025, με καλύτερες αποδοχές.

Όσο για την επόμενη (άμεση) "πίστα" για τον 22χρονο μπακ; Αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την κλήση του στην Εθνική Ομάδα. Ο Γκουστάβο Πογέτ αν και ήταν την περασμένη Τρίτη (29/8) στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και είδε όλα όσα έπρεπε να δει, δεν τον συμπεριέλαβε στις κλήσεις του Σεπτεμβρίου για το Euro 2024.

Άδικο πέρα για πέρα για την προσπάθεια του "μικρού", ο οποίος όμως δεν θα το βάλει κάτω μέχρι να πειστεί κι ο Ουρουγουανός τεχνικός πως αξίζει να φορέσει το εθνόσημο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ