ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα δώσουν την πρώτη μεγάλη απάντηση στη μάχη του τίτλου

Η αγκαλιά του Κάρλος Καρβαλιάλ με τον Φατίχ Τερίμ
Η αγκαλιά του Κάρλος Καρβαλιάλ με τον Φατίχ Τερίμ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό και ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για το ντέρμπι που μπορεί να δώσει μία πρώτη απάντηση στη μάχη του πρωταθλήματος όσον αφορά στους διεκδικητές του τίτλου.

Κάθε ντέρμπι έχει τη σημασία του. Κάθε ντέρμπι προσφέρει θέματα προς συζήτηση, ανεξαρτήτως της κατάστασης που βρίσκονται οι δύο ομάδες. Ειδικά όταν μιλάμε για το μεγαλύτερο ντέρμπι στην Ελλάδα, αυτό μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Η αναμέτρηση της Κυριακής (4/2, 21:00 COSMOTE SPORT 1HD, LIVE από το Matchcenter του SPORT24) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για τις δύο ομάδες που αποτέλεσαν τις... πρωταθλήτριες στις μεταγραφές του Ιανουαρίου και (απ)έδειξαν ότι ο τίτλος είναι αυτοσκοπός.

Από πρωταθλητές στις μεταγραφές, σε πρωταθλητές στο τέλος της σεζόν

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός αποφάσισαν να ενισχυθούν σημαντικά, στέλνοντας ένα μήνυμα για το δεύτερο μισό της σεζόν. Οι πράσινοι, μετά την έλευση του Φατίχ Τερίμ, ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους, πως έχουν ως στόχο το πρωτάθλημα (και ιδανικά το νταμπλ) και θα κάνουν τα πάντα σε αγωνιστικό επίπεδο για να τα καταφέρουν.

Από την άλλη πλευρά, οι ερυθρόλευκοι, με αλλαγή προπονητή κι εκείνοι, αλλά και πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, κατά το πρώτο μισό της σεζόν, προχώρησαν σε βελτιωτικές κινήσεις προκειμένου να εμφανιστούν έτοιμοι για το υπόλοιπο κομμάτι της σεζόν. Ουσιαστικά, η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ θα εμφανιστεί με ανανεωμένο δίδυμο στους στόπερ, ολοκαίνουργια μεσαία γραμμή, αλλά και περισσότερες επιλογές στα άκρα της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να στείλει δεύτερο μήνυμα μέσα σε λίγες ημέρες

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός είναι πιο κουρασμένος σε σχέση με τον Ολυμπιακό, αφού είχε μεσοβδόμαδα παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson, αλλά παράλληλα με ανεβασμένη ψυχολογία, ύστερα από τη μεγάλη πρόκριση που πήρε μέσα στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου. Μία νίκη και γενικότερα μία εμφάνιση που είχαν ανάγκη οι παίκτες του Τερίμ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να έμπαιναν σε ένα κύκλο εσωστρέφειας.

Κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, οι πράσινοι θέλουν να δώσουν μία δεύτερη απάντηση μέσα σε διάστημα λίγων ημερών και να αφήσουν πίσω την ήττα από τον ΠΑΟΚ που τους έριξε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Το έργο τους, προφανώς, δεν θα είναι εύκολο. Κι όχι μόνο λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, αλλά και εξαιτίας των σημαντικών απουσιών, προεξάρχοντος του Φώτη Ιωαννίδη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν ανακαλύπτουμε, προφανώς, την Αμερική αν επισημάνουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα χωρίς τον 23χρονο Έλληνα φορ. Ο Ιωαννίδης κάνει τη διαφορά όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και γενικότερα στην επιθετική λειτουργία των πρασίνων.

Κι είναι δεδομένο πως ο Τερίμ θα τον ήθελε στην κορυφή, μπροστά από τον Τάσο Μπακασέτα, γνωρίζοντας τη χημεία που έχουν αναπτύξει οι δύο ποδοσφαιριστές από την Εθνική ομάδα και δεν την έχουμε δει ακόμα στο Τριφύλλι λόγω του τραυματισμού του Ιωαννίδη. Είναι βέβαιο πως η δυναμική του Παναθηναϊκού θα ήταν διαφορετική αν είχε το συγκεκριμένο επιθετικό δίδυμο στο ντέρμπι διότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον με τον τρόπο παιχνιδιού τους.

Ωστόσο, με τα "αν" δεν γράφεται ιστορία και ο Τερίμ καλείται στο αυριανό παιχνίδι να βρει τη λύση για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Άλλωστε, οι δύο αναμετρήσεις του Κυπέλλου απέδειξαν πως οι διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων είναι μικρές και τη διαφορά την κάνουν οι λεπτομέρειες, αλλά και η κατάσταση που θα βρεθούν κάποιοι παίκτες-κλειδιά.

Ερυθρόλευκο all-in για την επιστροφή στην κορυφή

Την ίδια στιγμή, κι ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ντέρμπι με απώλειες. Ο Καρβαλιάλ προετοίμαζε το παιχνίδι με τον Ρέτσο ως παρτενέρ του Κάρμο, αλλά τα πράγματα άλλαξαν ύστερα από τον τραυματισμό του Έλληνα διεθνή στόπερ. Παράλληλα, προέκυψε και η ατυχία με τον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος είχε πολύ θετική παρουσία το τελευταίο διάστημα, βελτιώνοντας την εικόνα των ερυθρολεύκων μεσοεπιθετικά.

Παρ' όλα αυτά, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες και ο Πορτογάλος τεχνικός είναι σίγουρο πως πάει στη Λεωφόρο με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, επηρεασμένος προφανώς και από την εικόνα των δύο ομάδων στα ματς του Κυπέλλου. Γενικότερα, τα τρία ματς που έχουν δώσει, μέχρι στιγμής, οι δύο ομάδες ήταν κλειστά και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Καρβαλιάλ είναι δεδομένο πως βελτίωσε αμυντικά την ομάδα του, αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο πως επιθετικά χρειάζεται κάτι παραπάνω για να φτάσει τους ανταγωνιστές του Ολυμπιακού. Γι' αυτό το λόγο και αποκτήθηκαν παίκτες τόσο στη μεσαία όσο και στην επιθετική γραμμή, που είναι ικανοί να ανεβάσουν επίπεδο τους ερυθρολεύκους. Η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες θα παρουσιαστούν διαφορετικοί όσον αφορά στα πρόσωπα σε σχέση με τα ματς του Κυπέλλου και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το upgrade ειδικά στη μεσαία γραμμή θα παίξει ρόλο στον αυριανό αγώνα.

Πάντως, με βάση της κινήσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών, είναι εμφανές πως ο Ολυμπιακός έκανε... all in, ευελπιστώντας σε μία αντεπίθεση διαρκείας στη μάχη του πρωταθλήματος. Η ποιότητα δεν λείπει από τους ερυθρολεύκους, αλλά πρέπει να αποκτήσουν μία σταθερότητα που θα τους διατηρήσει έως το τέλος στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο αγώνας της Λεωφόρου θα δώσει μία πρώτη απάντηση για το πού μπορούν να φτάσουν οι "αιώνιοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι σίγουρα ανανεωμένοι, βάσει προσώπων, αλλά θέλουν και την αγωνιστική ανανέωση που θα τους δώσει την ψυχολογία και θα στείλει μήνυμα στους έτερους διεκδικητές, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ότι η μάχη του τίτλου θα πάει μέχρι το τέλος.

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ