ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σε αυτούς τους τομείς εστίασε ο Καρβαλιάλ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Σε αυτούς τους τομείς εστίασε ο Καρβαλιάλ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Ο Κάρλος Καρβαλιάλ INTIME SPORTS

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δούλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό σε συγκεκριμένους άξονες ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (4/2, 21:00 COSMOTE SPORT 1HD, LIVE από το Matchcenter του SPORT24).

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι κομβικό για τον Ολυμπιακό (4/2, 21:00 COSMOTE SPORT 1HD, LIVE από το Matchcenter του SPORT24), τόσο βαθμολογικά όσο και για την ψυχολογία των παικτών και του τεχνικού επιτελείου ενόψει της συνέχειας της περιόδου. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ γνωρίζοντας τι διακυβεύεται στο παιχνίδι μεταξύ των "αιωνίων" στο "Απόστολος Νικολαϊδης" μίλησε αρκετά με τους ποδοσφαιριστές μέσα στην εβδομάδα, τους εξήγησε τι θέλει στο ντέρμπι αλλά και τι πρέπει να προσέξουν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, μέσω των στιγμιότυπων που παρακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές από τον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στη Λεωφόρο, εστίασε κυρίως στις στημένες φάσεις, καθώς από μία τέτοια δέχτηκε η πειραϊκή ομάδα το τέρμα από τον Ιωαννίδη. Παρεμπιπτόντως, οι ερυθρόλευκοι από δύο στημένες φάσεις από εκτελέσεις κόρνερ ηττήθηκαν στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ίβηρας προπονητής συγκέντρωσε πρώτα τους αμυντικούς στο Ρέντη για να δουν βίντεο με φάσεις από τα ματς με τον Παναθηναϊκό και μετά κάλεσε και την υπόλοιπη ομάδα για να δουν πάλι στιγμιότυπα, δίνοντας έμφαση στο παιχνίδι Κυπέλλου στη Λεωφόρο.

Ο Καρβαλιάλ, λοιπόν, ζήτησε από τους παίκτες να μην δίνουν εύκολα κόρνερ ή φάουλ έξω από την περιοχή, να αποφύγουν τα λάθη, να είναι προσεκτικοί και να έχουν καλές τοποθετήσεις.

Η παρουσία του Κάρμο (1.96μ.) όπως και του Ντόη (1.90μ.) δίνει ύψος στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, ενώ στις στατικές φάσεις μπορούν να βοηθήσουν επίσης ο Αλεξανδρόπουλος (1.86μ.), ο Μασούρας (1.84μ.), ο Ελ Κααμπί (1.82μ.) εάν και εφόσον είναι στο αρχικό σχήμα και ο Έσε (1.82μ.). Υπάρχει και ο Γιόβετιτς (1.83μ.), αλλά αυτή τη στιγμή είναι πίσω στην ιεραρχία από τους διαθέσιμους Ελ Κααμπί και Ναβάρο -ο Ελ Αραμπί (1.83μ.) είναι τραυματίας.

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος κόουτς ζήτησε αυξημένη προσοχή στο transition όταν οι ερυθρόλευκοι χάνουν την μπάλα στην επίθεση και χρειάζεται, είτε να ανακόψουν άμεσα στην αντεπίθεση του αντιπάλου είτε να έχουν γρήγορες επιστροφές καλύπτοντας τα νώτα τους πίσω από την μπάλα.

Δεν θέλει δηλαδή να παρουσιαστεί ξανά το φαινόμενο, όπως με τον Τούτου στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας του, διέσχισε όλο το γήπεδο χωρίς να τον ανακόψει κάποιος παίκτης και πήρε πέναλτι. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα στα μέσα Δεκεμβρίου στο Φάληρο όπου είχε σκοράρει η σερβική ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα πρέπει να παρουσιαστούν κατάλληλα προετοιμασμένοι αγωνιστικά και πνευματικά στο ντέρμπι με τους πράσινους και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή αποφεύγοντας τα εύκολα λάθη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ