OPINIONS

Με τα ψέμματα δεν βάφονται αυγά

Με τα ψέμματα δεν βάφονται αυγά

Είναι γνωστό ότι με τα… ψέμματα δεν βάφεις αβγά, που είναι ένα εποχικό έθιμο και λόγω του Πάσχα.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, κακά τα ψέμματα, έχασαν τεράστια ευκαιρία μεγάλης διάκρισης εφέτος στην Ευρώπη. Σαφώς και το πρωτάθλημα ήταν, είναι και θα είναι (ότι και αν λένε κατά καιρούς για εντυπωσιασμό οι παράγοντες των μεγάλων ελληνικών ομάδων) πάντα ο πρωταρχικός στόχος, αλλά μπροστά σε αυτό το…δέντρο του τίτλου, χάθηκε ουσιαστικά ολόκληρο δάσος, αυτό της πρόκρισης τουλάχιστον στα προημιτελικά των δύο Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Εκεί που βρίσκονται ήδη ομάδες όμως η Μπορντό και η Σταντάρ Λιέγης, αλλά και η Λυόν με την Φούλαμ που δεν κόλωσαν στο ελάχιστο στο άκουσμα των αντιπάλων τους στην κλήρωση (Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους αντίστοιχα) τους οποίους και απέκλεισαν με εκκωφαντικό τρόπο.

Οι δικοί μας, αποπροσανατολίστηκαν από νωρίς. Οι μεν πρωταθλητές Ελλάδος από την μπάλα που έπαιζε η Μπορντό τον Δεκέμβριο (τώρα απλά εμφανίζεται το…φάντασμά της) ο δε Παναθηναϊκός από το μεθύσι της πρόκρισης με τη Ρόμα και κυρίως την Τρίπολη που άνοιγε μέσω της σήραγγας του Αρτεμισίου διαπλατα τον δρόμο προς τον τίτλο.

Έτσι αποκλείστηκαν και οι δύο σχεδόν με κάτω τα χέρια (οι «ερυθρόλευκοι» διεκδίκησαν απλά για ένα μισή ώρα με ουσιαστικές ελπίδες την πρόκριση) από αντιπάλους που σαφώς δεν ήταν ευρωπαϊκά θηρία.

Όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπως φάνηκε περίτρανα και στον αποκλεισμό-διασυρμό ομάδων όπως η Μίλαν και η Γιουβέντους, αλλά και στο (πιο δύσκολο) αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης δεν αρκούν οι ένδοξες φανέλες για να περάσεις κάποιον γύρο.

Επίσης χρειάζεται προγραμματισμός, που όσον αφορά τις δικές μας τις ομάδες, σήμαινε εφέτος να έχεις σταθερό προπονητή (και όχι ο πάγκος σου να θυμίζει βραζιλιάνικο σήριαλ) και να μην χάνεις παίκτες-κελεπούρια τύπου Γιοβάνοβιτς (Ολυμπιακός), ή να αποκτάς έναν κεντρικό αμυντικό της προκοπής και να μην κάνεις και πλάκα που έχασες π.χ. τον Μέλμπεργκ (Παναθηναϊκός).

Υ.Γ. Μπορεί οι όμιλοι σε Τσάμπιονς Λίγκ και Εuropa League να είναι η χαρά της ΟΥΕΦΑ και των ομάδων (από άποψη εσόδων), αλλά τα νοκ άουτ παιχνίδια είναι η χαρά των φιλάθλων.

Οσοι παρακολουθήσατε, ακόμα και μέσω στιγμιοτύπων τα χθεσινά ματς του Europa League, όπως αυτά της Αντερλεχτ με το Αμβούργο, της Σπόρτινγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης, της Βόλσφμπουργκ με την Ρούμπιν Καζάν, της Φούλαμ με τη Γιουβέντους, της Βέρντερ με τη Βαλένθια και της Μαρσέιγ με την Μπενφίκα καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοούμε.

Και τώρα που μπαίνουμε και στα προημιτελικά με πρώην…τελικούς Μπάγερν-Μάντσεστερ, Αρσεναλ-Μπαρτσελόνα και δεν συμμαζεύεται, το θέαμα και το σασπένς αναμένεται να απογειωθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ