OPINIONS

Ίδια ΑΕΚ με άλλη διάθεση

Ίδια ΑΕΚ με άλλη διάθεση
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ του Μπάγεβιτς έχει τον ενθουσιασμό του Χιμένεθ, ο κόσμος του Άρη παίρνει άριστα και οι προπονητές συνεχίζουν να φεύγουν, καθώς πλησιάζει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

H AEK που θριάμβευσε στο Κλεάνθης Βικελίδης, δεν είχε καμιά διαφορά από την ομάδα που κοούτσαρε ο Μπάγεβιτς. Και ο Γιάχιτς δεξιά και ο Λαγός αριστερά και τα ίδια αμυντικά χαφ. Ήταν η ίδια ομάδα, η καλογυμνασμένη όπως ο ίδιος ο Μανόλο Χιμένεθ παραδέχθηκε από τις πρώτες προπονήσεις του, στους Θρακομακεδόνες.

Τι άλλαξε; Μα προφανώς η συμπεριφορά και η διάθεση των ποδοσφαιριστών. Αν θέλετε, η υποχρέωση όλων να δείξουν στον νέο προπονητή ότι ... καλώς τους έβαζε ο προηγούμενος και για κάποιες "λεπτομέρειες" που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα, δεν είχαν παίξει τόσο καλά, όσο μέσα στην καυτή έδρα του Άρη.

Αυτά συμβαίνουν, όταν αλλάζει ένας προπονητής. Οι παίκτες προσπαθούν, κάθε φορά, να δείξουν "πόσο μετράνε" και να πείσουν το "νέο αφεντικό" ότι μπορεί να στηριχθεί στα πόδια τους. Γι αυτό και οι περισσότεροι έπαιζαν ένα κλικ πιο πάνω, σε σχέση με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους.

Περισσότερο απ' όλους, ο Νάτσο Σκόκο, που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι ένας καλλιτέχνης της μπάλας, αλλά και λίγο ράθυμος να δείξει τις δημιουργίες του μέσα στο γήπεδο. Το δεύτερο γκολ, πάντως, που ο Σηφάκης θα το είδε το βράδυ στην τηλεόραση, αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της μέχρι τώρα καριέρας του στην Ελλάδα.

Ο Χιμένεθ δεν είναι υπερφίαλος να δηλώσει ότι "άλλαξε την ΑΕΚ" μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Ως όφειλε, είπε ότι "δεν έχω κάποιο μαγικό ραβδί και η τεσσάρα ανήκει, αποκλειστικά, στους παίκτες". Αυτό, που πρέπει, πρώτα απ' όλα, να κάνει ο σοβαρός Ισπανός κόουτς είναι να κρατήσει τους παίκτες του σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο και με τον ενθουσιασμό μιας σπουδαίας νίκης (και σε απόδοση και σε έκταση) να πορευτεί στο άμεσο μέλλον.

Βάζοντας, σιγά-σιγά, τα δικά του στοιχεία είναι προφανές ότι αρκετά αργότερα μέσα στη χρονιά θα δούμε και την "δική του ΑΕΚ". Προς το παρόν απολαμβάνει κι ο ίδιος μια πρεμιέρα που δύσκολα θα ξεχάσει.

Ο κόσμος είναι super

Για τον Άρη, ο προβληματισμός είναι μεγάλος. Εντάξει, υπήρχαν απουσίες, αλλά ο Κούπερ είδε τους πάντες να παραδίνονται, σχεδόν με ψηλά τα χέρια. Τα τέσσερα γκολ είναι πολλά (δυο είχε φάει όλα κι όλα μέχρι τώρα) και είναι ελάχιστα τα τρία που έχει βάλει η ομάδα του Κούπερ σε έξι αγωνιστικές!

Η ομάδα μοιάζει να μη πατάει πολύ γερά στα πόδια της, ωστόσο, αν κάτι μένει απ΄αυτό το ματς είναι η εντυπωσιακή συμπαράσταση των οπαδών του Άρη παρά την βαριά ήττα. Ο Χιμένεθ τους έβγαλε το καπέλο και είχε δίκιο.

Δείγμα υγείας, σε ένα πρωτάθλημα όπου η ήττα ... σχεδόν απαγορεύεται. Ήδη, σε αυτή την 6η αγωνιστική μετράμε μια ακόμη απώλεια προπονητή, καθώς ο Παύλος Δερμιτζάκης -μόλις μια εβδομάδα μετά τους "λεονταρισμούς" του στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει- αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Γιάννης Παπακώστας λέγεται ότι μετράει μέρες.

Ε, τι νομίζετε. Άδικα βγήκε η ρήση "δεν προλαβαίνει την παρέλαση". Η 28η Οκτωβρίου ...έρχεται, οι προπονητές φεύγουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ