ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Απώλεια - μήνυμα για αφύπνιση μέσα στον δύσκολο Ιανουάριο

Ο Ματιέ Βαλμπουενά στη διάρκεια του αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη
Ο Ματιέ Βαλμπουενά στη διάρκεια του αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που καλείται να δείξει ότι έλαβε το μήνυμα μετά την γκέλα κόντρα στον Απόλλωνα και τον Μάρτινς που πρέπει να τραβήξει τα γκέμια στους παίκτες του.

Όταν μία ομάδα κερδίζει τα περισσότερα παιχνίδια της με ένα γκολ διαφορά, θα έρθει και η στιγμή που δεν θα έρθει αυτό το τέρμα και θα αφήσει βαθμούς. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και αυτό. Η ισοπαλία όμως του Ολυμπιακού απέναντι στον Απόλλωνα ήταν εκτός προγράμματος για την πειραϊκή ομάδα. Ήταν ξεκάθαρα μία μεγάλη γκέλα.

Και αυτό όχι γιατί έπαιζε ο πρώτος (Ολυμπιακός) με τον τελευταίο του πρωταθλήματος. Αλλά γιατί οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν μία ομάδα που είχε 15 απουσίες ποδοσφαιριστών, που είχε να αγωνιστεί ένα μήνα στη Super League Interwetten και με τον προπονητή της απόντα (Τζιανλούκα Φέστα). Ναι, και ο Ολυμπιακός είχε απουσίες (έλειπαν 12 ποδοσφαιριστές), όμως άλλο το βάθος στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας και άλλο σε αυτό της Ελαφράς Ταξιαρχίας, που είχε πέντε παίκτες όλους και όλους στον πάγκο.

Οι παίκτες του Απόλλωνα αυτό που μπορούσαν να κάνουν στο ματς, το έκαναν και μπράβο τους. Ήταν καλά οργανωμένοι αμυντικά, ο Βέρχουλστ είχε διψήφιο αριθμό (11) αποκρούσεων και ο βαθμός απέναντι στο πρωταθλητή Ελλάδας είναι σε κάθε περίπτωση σημαντικός. Εκείνοι του Ολυμπιακού όμως ήταν που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Μαρτίνς δεν ψάχνει για δικαιολογίες, δεν συνηθίζει να το κάνει και δεν το έπραξε και χθες. Άλλωστε, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε στη διάθεσή του και χρησιμοποίησε και τον Ελ Αραμπί και τον Τικίνιο και τον Μασούρα και τον Βρουσάι και τον Βαλμπουενά. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε απέναντι σε αυτόν τον Απόλλωνα είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η στιγμή που δεν ήρθε

Θα πει κάποιος, ό,τι οι ερυθρόλευκοι είχαν 15 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 12 εντός της εστίας και 75% κατοχή της μπάλας, οπότε στάθηκαν άτυχοι που δεν κέρδισαν, αλλά η μεγάλη εικόνα ήταν η εξής: οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν καλή απόδοση, δεν έβγαλαν πάθος, ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι τους, δεν πίεσαν ψηλά, δεν βρήκαν ρυθμό, δεν εκμεταλλεύτηκαν τις στατικές φάσεις (είχαν 9 κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα), δεν ήταν αποτελεσματικοί και υπήρξε έλλειμμα συγκέντρωσης και αποφασιστικότητας.

Οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας ίσως να πίστεψαν ότι με μία προσπάθεια του Ελ Αραμπί ή του Τικίνιο, με μία καλή εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, με μία ατομική ενέργεια του Μασούρα ή του Βρουσάι, έστω με ένα καλό μακρινό σουτ του Μ. Καμαρά, του Μπουχαλάκη ή του Εμβιλά θα έβρισκαν το πολυπόθητο γκολ κάποια στιγμή στο ματς, αλλά αυτό δεν ήρθε. Συνέβη σε ορισμένα προηγούμενα παιχνίδια που επίσης δεν ήταν καλοί, δηλαδή σκόραραν και πήραν τη νίκη, αλλά υπάρχουν και βραδιές που δεν θα βγουν πράγματα και θα έρθει το στραβοπάτημα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα έχοντας συγκομιδή 13 νίκες και 3 ισοπαλίες όλες μένοντας στο 0-0 (με τον Παναθηναϊκό, τον Ατρόμητο και τον Απόλλωνα), αλλά η ισοπαλία στη Ριζούπολη ήταν ένα καμπανάκι που ήχησε στα αυτιά του Πέδρο Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών.

Όσο δίνει δικαιώματα

Πλέον, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή (9/1) στο Καραϊσκάκης θα φανεί αν ο Πορτογάλος τεχνικός και οι παίκτες έλαβαν το μήνυμα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν αντιδράσει με τον καλύτερο τρόπο μετά από ισοπαλίες ή άτυχα αποτελέσματα και ξέρουν να απορροφούν τους κραδασμούς.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο +9 στην κορυφή της βαθμολογίας και μέσα σε όλους τους στόχους του. Όμως, είναι ώρα για αφύπνιση και αντίδραση για τους παίκτες και τον προπονητή του, καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά τους. Κανένα πρωτάθλημα δεν τελείωσε τον Δεκέμβριο, πόσο μάλλον τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι με την απόδοσή τους συνεχίζουν να δίνουν δικαιώματα. Υπάρχουν άλλα 20 παιχνίδια ακόμη στη Super League Interwetten, εκ των οποίων τα μισά για τα play-offs της διοργάνωσης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Μαρτίνς θα συνεχίσει να μην υπολογίζει μέσα στον Ιανουάριο τους πέντε παίκτες που έχει ο Ολυμπιακός στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής (Α. Καμαρά, Σισέ, Κούντε, Ροντρίγκες, Ονιεκούρου), ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα επηρεάσει η πανδημία Covid-19 και η μετάλλαξη Omicron τους ερυθρόλευκους αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Παραμονές του αγώνα με τον Απόλλωνα, η πειραϊκή ομάδα ενημέρωσε ότι είχε τέσσερα θετικά κρούσματα. Και όλα αυτά, ενώ ο Ολυμπιακός έχει να πάει μέσα στον Ιανουάριο στη Λεωφόρο και στην Τούμπα.

Ο Μαρτίνς και το μαστίγιο

Οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν 16 αγώνες μέσα στο επόμενο δίμηνο στο Πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στο Europa League, το πρόγραμμα είναι αρκετά βαρύ, οπότε ο Μαρτίνς θα πρέπει να τραβήξει λίγο τα γκέμια στο Ρέντη και επίσης να βρει τρόπο να βελτιωθεί η απόδοση της πειραϊκής ομάδας.

Η ισοπαλία στη Ριζούπολη έστειλε μηνύματα προς όλους, δείχνοντας πως αν δεν υπάρχει συγκέντρωση, σοβαρότητα, ένταση, ενέργεια, καθαρό μυαλό, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, δεν θα έρθει εύκολα η νίκη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν ανέτοιμοι αγωνιστικά και πνευματικά στο ματς με την Ελαφρά Ταξιαρχία. Έδωσαν δικαιώματα και το πλήρωσαν.

Αν οι ποδοσφαιριστές και ο Μαρτίνς έλαβαν το μήνυμα από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, αν πήραν το μάθημα, είναι κάτι που απομένει να φανεί στα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης από τον αγώνα εναντίον του Αστέρα Τρίπολης. Κυριακή κοντή γιορτή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ