STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 0-0: Ερυθρόλευκη γκέλα στη Ριζούπολη

Ο Αραμπί στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα
Ο Αραμπί στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη από τη Ριζούπολη, ο Απόλλωνας Σμύρνης κράτησε το μηδέν (0-0) και υποχρέωσε σε απώλεια βαθμών τους ερυθρόλευκους. Αρκετές οι απουσίες για τους γηπεδούχους, αλλά και για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα δύσκολο απόγευμα στη Ριζούπολη στο πρώτο παιχνίδι για το 2022. Οι ερυθρόλευκοι έμειναν στο 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης για την 16η αγωνιστική της Super League Interwetten, ο οποίος άντεξε την πίεση, με τον Βέρχουλστ να είναι παρών όποτε χρειάστηκε.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία έβαλε στοπ στο νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι υποχρεώθηκαν στην τρίτη ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα και η τελευταία μάλιστα ήταν στις 3 Οκτωβρίου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στη βαθμολογία οι Πειραιώτες είναι στους 42 πόντους στο +9 από την ΑΕΚ. Σημαντικός πόντος για τον ουραγό Απόλλωνα που έχει οκτώ βαθμούς.

Οι δύο ομάδες χρειάστηκε να "παλέψουν" με τις απουσίες τους, με τους γηπεδούχους να έχουν 15 απώλειες, κάποιες εξ αυτών λόγω του κορονοϊού. Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο ο Απόλλωνας και ιδιαίτερα ο γκολκίπερ του αντέδρασαν σωστά όταν χρειάστηκε.

Χωρίς σκορ στο πρώτο μέρος

Με αρκετές απουσίες παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός είχε στο βασικό σχήμα τους Μπα και Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ βασικοί επίσης είναι οι Βρουσάι και Καρμπόβνικ. Ο Απόλλων έχει πέσει θύμα του κορονοϊού, έτσι στη βασική ενδεκάδα βρέθηκαν οι Γιάννης Γιαννιώτας, Μιχαλάι Σίγκνεβιτς και Νίκολα Γιακιμόβσκι που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (4/1). Μάλιστα, υπήρχαν πέντε παίκτες στον πάγκο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός θέλησε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 12' οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Μαντί Καμαρά βρέθηκε απέναντι στον Βέρχουλστ, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Η ομάδα του Μαρτίνς είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να φτάσει στην περιοχή του Απόλλωνα, ωστόσο δίχως μεγάλη επιτυχία. Στο 32' ο Μπουχαλάκης πέρασε τον Κραγιόπουλο στα δεξιά της περιοχής, σούταρε, με τον Βέρχουλστ να αποκρούει γι' ακόμη μία φορά.

Σε αυτό το σημείο, ο Απόλλωνας προσπάθησε να κάνει επίσης αισθητή την παρουσία του. Στο 35' έχασε ευκαιρία με σουτ του Φατιόν στην περιοχή, με τον Μασούρα να προσπαθεί να τον κόψει με τον πόδι και τον διαιτητή να δείχνει συνέχεια. Ο ρυθμός έπεσε, γεγονός που βόλεψε τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε προσπαθώντας να βρει χώρους ανάμεσα στις γραμμές της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Μάλιστα, ο Απόλλων είχε και καλή στιγμή στο 43' με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόβσκι, με τον Βατσλίκ να διώχνει με δυσκολία.

Κράτησε ο Απόλλωνας και στο δεύτερο μέρος

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο με αλλαγή σχηματισμού. Ο Πέδρο Μαρτίνς γύρισε σε 4-4-2 την διάταξη και τον Τικίνιο να περνάει στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ορεξάτοι, αλλά ο Βέρχουλστ όταν χρειαζόταν ήταν εκεί.

Στο 52' είχε στιγμή με ένα αδύναμο σουτ του Μπουχαλάκη, τέσσερα λεπτά αργότερα ο ιδιαίτερα ενεργός Τικίνιο πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ του Απόλλωνα. Ο Βραζιλιάνος στο 61' είχε νέα στιγμή, όταν πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βέλγος τερματοφύλακας απέκρουσε εκ νέου. Την ίδια ώρα είχε περάσει και ο Βαλμπουενά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός επέμενε να έχει την κατοχή και να ψάχνει διόδους στην άμυνα του Απόλλωνα, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να είναι οργανωμένη στα μετόπισθεν. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 73ο λεπτό. Ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αραμπί εξ επαφής δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, η οποία έφυγε άουτ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ανέβασε τις γραμμές της προς το φινάλε προσπαθώντας να βρει τον δρόμο προς την εστία των γηπεδούχων. Η μεγάλη ευκαιρία δεν ήρθε ποτέ μετά την ευκαιρία του Αραμπί. Ο Πορτογάλος προπονητής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κώστα Μανωλά και τον Μασιμιλιάνο Λοβέρα, μήπως βρεθεί η λύση, ωστόσο το 0-0 δεν άλλαξε έως το φινάλε.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ