ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η τελευταία τετράδα αγώνων έδειξε πως πρέπει να βελτιωθούν πράγματα το καλοκαίρι

Η τελευταία τετράδα αγώνων έδειξε πως πρέπει να βελτιωθούν πράγματα το καλοκαίρι
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την εικόνα του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό, την τετράδα αγώνων που έδειξε πολλά, την αστοχία του Ελ Αραμπί και τις στημένες φάσεις που αποτελούν "πληγή" στην άμυνα, αλλά και την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη, η ποιότητα του οποίου έλειψε φέτος.

Η εικόνα του Ολυμπιακού τούτη την περίοδο δεν είναι η καλύτερη δυνατή από πλευράς απόδοσης. Για την ακρίβεια, φαίνεται να είναι η πιο προβληματική επί θητείας Μαρτίνς. Θα περίμενε κάποιος ότι ο Πορτογάλος τεχνικός στην τέταρτη σεζόν του στον ερυθρόλευκο πάγκο θα παρουσίαζε μία πιο δυνατή, ελκυστική και θελκτική αγωνιστικά ομάδα, καθώς αυτό που είχαν αντικρίσει όλοι την προηγούμενη τριετία άφηνε πολλές υποσχέσεις.

Ωστόσο, ο Μαρτίνς που κέρδισε επάξια το νέο του συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους, δεν κατάφερε φέτος να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα παίζει στα ίδια υψηλά στάνταρ με τις προηγούμενες σεζόν. Σίγουρα, είχε και πολλά ελαφρυντικά, όπως η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια τα τελευταία δύο χρόνια, οι πολλές απουσίες παικτών το περασμένο καλοκαίρι λόγω covid-19, αλλά και τον χειμώνα εξαιτίας του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ενώ σε αυτά ήρθε να προστεθεί και το γεγονός ότι δεν “βγήκαν” αρκετές μεταγραφές.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έμεινε είναι πως ο Ολυμπιακός, ακόμη και στην αγωνιστική πτώση του, ήταν και είναι καλύτερος από τους ανταγωνιστές του και η ποιότητα ορισμένων παικτών του τον οδηγεί προς το 3ο διαδοχικό πρωτάθλημα και 47ο στην ιστορία του. Η κατάκτηση του τίτλου, εφόσον επιτευχθεί, θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική επιτυχία για τους ερυθρόλευκους για πολλούς και διάφορους λόγους.

Διατήρησε το αήττητο και αύξησε την βαθμολογική διαφορά, αλλά...

Στα θετικά, επίσης, για τους ερυθρόλευκους είναι πως, παρά την ισοπαλία με την ΑΕΚ, αύξησαν την βαθμολογική τους διαφορά (+11) από τον ΠΑΟΚ, μόλις επτά αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία στη Super League Interwetten, ότι διατήρησαν το αήττητο στο Καραϊσκάκη, όπως και ότι επέκτειναν στα 14 παιχνίδια (10 νίκες, 4 ισοπαλίες) το αήττητο σερί απέναντι στην ΑΕΚ.

Από την άλλη, η εικόνα του Ολυμπιακού μέσα στην σεζόν θα πρέπει να προβληματίσει ενόψει των αποφάσεων που θα παρθούν για τη νέα περίοδο. Η τελευταία τετράδα αγώνων στο πρωτάθλημα, όπου οι ερυθρόλευκοι είχαν μία νίκη (2-1 τον Άρη στο Καραϊσκάκη), μία ήττα (2-1 από τον Άρη στο Βικελίδης) και δύο ισοπαλίες (1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες και 1-1 με την ΑΕΚ στο Νέο Φάληρο) και, κυρίως, η απόδοσή τους, θα πρέπει να οδηγήσουν στις κατάλληλες αποφάσεις για το ρόστερ που θα διαμορφωθεί τη νέα σεζόν.

Αχίλλειος πτέρνα οι στατικές φάσεις στην άμυνα

Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, είδαμε να επαναλαμβάνονται τα εξής:

Πρώτον, ο Ολυμπιακός να προηγείται στο σκορ, όμως να μην μπορεί να κρατήσει το αποτέλεσμα ή να πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά να δέχεται την ισοφάριση για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι.

Δεύτερον, η πειραϊκή ομάδα να δέχεται τέρμα για πέμπτο σερί αγώνα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν δεχτεί συνολικά 17 γκολ στο πρωτάθλημα σε 29 αγώνες, εκ των οποίων τα 5 στις τελευταίες 5 αγωνιστικές.

Τρίτον, οι στατικές φάσεις στην άμυνα αποδείχτηκαν για ακόμη μία φορά η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού. Η πειραϊκή ομάδα δέχτηκε γκολ από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας της, όπως συνέβη πολλές φορές μέσα στην περίοδο στα παιχνίδια της στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ωστόσο, ο Μαρτίνς συνεχίζει να επιμένει στην ζώνη στις στημένες φάσεις.

Η αστοχία του Ελ Αραμπί

Ταυτόχρονα, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στην επίθεση. Ο Ελ Αραμπί εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη του Ολυμπιακού, καθώς σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε σκοράρει.

Ο Μαροκινός επιθετικός βρέθηκε σε πολύ πλεονεκτική θέση και για την αξία και την κλάση του τέτοιες ευκαιρίες θα έπρεπε να είχαν μετατραπεί σε γκολ. Επίσης, οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν και άτυχοι, καθώς είχαν δοκάρι με τον Μασούρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όπου αν σκόραραν, θα άλλαζαν πολλά στο ματς, όπως δοκάρι είχαν και τον περασμένο Φεβρουάριο με τον Μαντί Καμαρά.

Οι χαμηλές πτήσεις των δύο Καμαρά και το λάθος του Λαλά

Μια και η αναφορά στον Μαντί Καμαρά, συνεχίζει να κινείται σε ρηχά νερά, ενώ είναι εμφανές πως ντεφορμέ τελευταία είναι και ο συμπατριώτης του Αγκιμπού Καμαρά. Για τον δεύτερο, ενδεχομένως να του βγαίνει η κούραση τώρα, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα του πήρε τόσα συνεχόμενα παιχνίδια και σε αυτό το επίπεδο πρωταθλητισμού. Επιπλέον, το κόρνερ της ΑΕΚ προήλθε από ένα λάθος του Λαλἀ, που ήταν πολύ εύκολο για την εμπειρία του και εν τέλει στοίχισε ακριβά.

Η τετράδα που έδειξε πράγματα

Από εκεί και πέρα, ο Εμβιλά (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο), ο Μασούρας, ο Καρβάλιο και, βέβαια, ο Βατσλίκ με τις επεμβάσεις του, έδωσαν πράγματα στον Ολυμπιακό στον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά δεν έφτασαν. Σε τέτοιους είδους αγώνες χρειάζεται μία ομάδα και ένας προπονητής να πάρει πράγματα από περισσότερους ποδοσφαιριστές.

Η ποιότητα του Φορτούνη που τόσο έλειψε στη σεζόν

Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό, πάντως, ήταν η επιστροφή του Φορτούνη στους επίσημους αγώνες με την πρώτη ομάδα μετά από 316 ημέρες. Ο έμπειρος κεντρικός μεσοεπιθετικός είχε δύο πολύ καλές μεταβιβάσεις που θα μπορούσαν να είχαν μετατραπεί σε γκολ από τον Ελ Αραμπί, ενώ πέρασε κάθετες πάσες και σε δύο – τρεις περιπτώσεις έβγαλε γρήγορα τους ερυθρόλευκους στην επίθεση.

Γενικότερα, η παρουσία του, έστω κι αν αγωνίστηκε στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού ως αλλαγή, γλύκανε την εικόνα του Ολυμπιακού και έδειξε πόσο πολύ έλειψε στην πειραϊκή ομάδα μέσα στην περίοδο στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Πλέον, ο Μαρτίνς έχει σχεδόν δύο εβδομάδες μπροστά του για να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές στο Ρέντη και να παρουσιάσει έναν διαφορετικό Ολυμπιακό στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Απόστολος Νικολαϊδης (17/4).

Δείτε την Game Night με όλη τη δράση της 3ης αγωνιστικής των playoffs

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ