ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Παυλίδης: Με πατημένο το γκάζι ο Έλληνας φορ – Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη με ασύλληπτα νούμερα

ASSOCIATED PRESS

Ο Βαγγέλης Παυλίδης συνεχίζει από εκεί που το άφησε την περασμένη σεζόν, δηλαδή σκοράροντας κατ’ εξακολούθηση. Ο Έλληνας φορ είναι μάλιστα ο κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Φουριόζος έχει μπει και τη φετινή σεζόν ο Βαγγέλης Παυλίδης, με τον 27χρονο φορ της Μπενφίκα, να μη σταματάει να σκοράρει.

Ο Έλληνας επιθετικός έχει καταγράψει ήδη 8 τέρματα σε 6 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του κόντρα στην Κάζα Πία όπου σημείωσε τρία γκολ και μια ασίστ.

Παράλληλα και στην Ευρώπη συνεχίζει να δείχνει την ικανότητά του στο σκοράρισμα. Ο Παυλίδης μέτρησε 6 γκολ σε 5 παιχνίδια στα προκριματικά του Europa League και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Μπενφίκα στο να καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τη League Phase της διοργάνωσης.

Μάλιστα στον αγώνα απέναντι στη Σεντ Γκάλεν πέτυχε 4(!) τέρματα στη νίκη των πορτογάλων με 5-0 εντός έδρας (συνολικό σκορ 6-2).

Στον αγώνα αυτόν επίσης έφτασε τα 31 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που τον τοποθετεί στην κορυφή των ελλήνων παικτών στην ιστορία, ξεπερνώντας τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που είχε 30.

Συνολικά λοιπόν, στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, ο Βαγγέλης Παυλίδης έχει καταγράψει 14 γκολ σε 11 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπενφίκα και σύμφωνα με το Transfermarkt, είναι ο κορυφαίος σκόρερ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Μυθικά νούμερα, για έναν μυθικό σέντερ φορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ