ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η φιέστα πλησιάζει, τα γκολ λιγόστεψαν

SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το παιχνίδι Ολυμπιακού- ΑΕΚ θα το ξεχάσουν όλοι γρήγορα, με εξαίρεση τον Κώστα Φορτούνη και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, για διαφορετικούς λόγους. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει και για την χαρά δυο τερματοφυλάκων

Θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα το παιχνίδι που είδαμε στο Καραϊσκάκης. Ο μοναδικός που θα το θυμάται, θα είναι ο Κώστας Φορτούνης επειδή επέστρεψε στην ενεργό δράση με την πρώτη ομάδα. Και ο πρώτος που θα θέλει να το ξεχάσει, θα είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, γιατί του παρουσιάστηκαν φάσεις για να σκοράρει, πολύ πιο εύκολες από στιγμές στο παρελθόν που κατάφερε να βρει δίχτυα. Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο ματς που ο Ολυμπιακός προηγείται και ισοφαρίζεται, ένα στοιχείο που και αυτό θα πρέπει να τους απασχολήσει. Ο κόσμος της ομάδας είναι απαιτητικός, σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία.

Όπως είναι πραγματικότητα και το ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν κερδίζουν πλέον εύκολα. Θα μου πείτε, ελάχιστες φορές φέτος συνέβη κάτι τέτοιο. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της ομάδας είναι ο εαυτός της, ποτέ κανείς δεν το αρνήθηκε. Όταν ο Ολυμπιακός παραχωρεί δικαιώματα, κινδυνεύει.

Έτσι δέχθηκε και το γκολ εξάλλου από τον Σιμάνσκι, έτσι κινδύνεψε και κάποιες φορές. Στην γενική σούμα, είχε καλύτερες ευκαιρίες για να βρει δεύτερο τέρμα, αλλά αυτό δεν επετεύχθη... Τα γκολ έχουν λιγοστέψει τον τελευταίο καιρό και αυτό είναι κάτι που χρειάζεται διόρθωση. Είναι θέμα εκτελεστών; Θέμα δημιουργών; Θέμα τακτικής; Όλων μαζί; Αναζητούνται λύσεις, ακόμη και στην... δύση της αγωνιστικής περιόδου.

Οι... σφραγίδες ενός Τσέχου

Ο Οφρυδόπουλος είχε ό,τι πιο ποιοτικό μπορούσε να βγάλει στο χορτάρι από την μέση και μπροστά. Βέβαια, το πρόβλημα αυτής της ομάδας είναι ανασταλτικό. Θα ήθελα να επισημάνω ότι έστω και για αυτά τα λίγα παιχνίδια καλό θα είναι άπαντες στον "δικέφαλο" να βλέπουν τον τρόπο που παίζει ο Κριχόβιακ. Άλλη κλάση, άλλο επίπεδο... Ο Ολυμπιακός είχε άλλο ένα κακό ξεκίνημα στα playoffs. Στατικό ποδόσφαιρο και καμία συνοχή στο να κρατήσει μπάλα η ομάδα. Μπορεί κάποιος που έβλεπε το ματς στην τηλεόραση να πίστευε ότι οι πρωταθλητές πίεζαν με ένταση, αλλά η αλήθεια του γηπέδου ήταν διαφορετική.

Η ΑΕΚ είχε την εικόνα ότι θα μπορούσε να βρει γκολ. Έκανε δυο φάσεις που ανησύχησαν τον Βατσλίκ. Μια με τον Σιμάνσκι και μια με τον Τζούμπερ. Ο Τσέχος όμως, μπορεί να στενοχωρήθηκε που δεν θα πάει στο Μουντιάλ, αλλά επιστρέφοντας στην ομάδα του, αποφάσισε να βάλει τις... σφραγίδες του για να κερδίσει ο Ολυμπιακός.

Πρώτα λοιπόν έπιασε δυο σουτ. Και μετά έπιασε κορόιδο το αντίπαλο αριστερό μπακ. Ο Μοχαμάντι, είχε μείνει σε μια φάση όπου διαμαρτυρόταν για φάουλ υπέρ του. Επέστρεψε πίσω, αλλά ο Βατσλίκ τον εξέθεσε. Βολέ του Τσέχου, τραγική αντίδραση του Ιρανού που άφησε την μπάλα να σκάσει και μετά κλώτσησε αέρα. Ε, πήρε το τόπι ο Μασούρας και μετά όλα τα άλλα είναι ιστορία...

Βουρ στην πλάτη της άμυνας

Η ΑΕΚ έχασε την όποια όρεξη και ο εκνευρισμός των παικτών της αυξήθηκε. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κερδίζει με την κλασική... στιγμή του. Δεν οργίαζε, αλλά έβλεπε την αντίπαλό του να... πνίγεται πάλι σε μια περιττή εσωστρέφεια. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν πολύ κακό αμυντικό τρανζίσιον και οι πρωταθλητές βρήκαν τον δρόμο να προηγηθούν.

Ωστόσο, άλλο ένα ανέβασμα της Ένωσης από αριστερά έδωσε την ευκαιρία για την ισοφάριση. Κέρδισαν το κόρνερ, το εκτέλεσε εξαιρετικά ο Άμραμπατ και άλλο τόσο εξαιρετική ήταν και η εκτέλεση του Σιμάνσκι. Οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια και η καθεμιά όταν έγινε αυτό είχε τα δίκια της.

Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να πουν "φάγαμε γκολ από κόρνερ". Οι παίκτες του Οφρυδόπουλου να πουν "κάναμε γκέλα". Έτσι είναι το ποδόσφαιρο... Προσέχεις για να έχεις... Ήταν καλύτερο το ματσάκι από αυτό της κανονικής περιόδου και δεν μπορεί να διαφωνήσει κάποιος.

Είχε και το δοκάρι του Ολυμπιακός, αλλά σίγουρα ο κόσμος του περίμενε να δει καλύτερη μπάλα σε διάρκεια. Αυτό άρχισε να γίνεται με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι "ερυθρόλευκοι" πέρναγαν για πλάκα , μπάλες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο Στάνκοβιτς έσωσε καταστάσεις, όμως η μεγάλη αλήθεια είναι, ότι κάθε φορά που η ΑΕΚ πήγαινε να ξεμυτήσει με αξιώσεις, στο τέλος έβλεπε τους πρωταθλητές στην μεγάλη περιοχή της.

Η μπάλα πάντα πάει πιο γρήγορα

Και οι δυο έκαναν κάμποσες... μαγκιές από το 45' ως το 60' και μετά φρόντισαν να μαζευτούν. Ήρθαν παίκτες από τον πάγκο για να διαφοροποιήσουν την κατάσταση. Σε αυτό το βράδυ και οι δυο τερματοφύλακες μπορούν να καυχηθούν ότι έβγαλαν σωστά το ψωμί τους. Η ΑΕΚ έχασε κι αυτή μια καλή... ξαφνική φάση, όταν η μπάλα πέρασε πάνω από Καρβάλιο, Σισέ, Παπασταθόπουλο και πήγε πάνω στον Λιβάι Γκαρσία που δεν την περίμενε. Ο Μαρτίνς έφερε δεξιά τον Τικίνιο με Ελ Αραμπί κορυφή, δεξιά Φορτούνη και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Μαροκινό.

Η ΑΕΚ στο τελευταίο κομμάτι του ματς, ακούμπησε στις στημένες μπάλες, αφού δεν υπήρχε καμία δυναμική για να υπάρξει συνεργασία. Ο Φορτούνης με το που μπήκε, έδειξε πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να έχεις έναν παίκτη που ξέρει να πασάρει στο σωστό τάιμινγκ και σου κάνει με αυτό τον τρόπο καλύτερη, πιο γρήγορη και επικίνδυνη την ομάδα σου. Το να κουβαλάς το τόπι χρειάζεται και αυτό, αλλά το να ξέρεις να πασάρεις και να "ανοίγεις" το γήπεδο είναι υπερπολύτιμο. Τελικά οι δυο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία και έχουν πολλά να συζητήσουν με τους εαυτούς τους...

Με... μπαλωμένους

Ο Ολυμπιακός έμεινε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη. Μετά τα Γιάννινα και απέναντι στην ΑΕΚ. Τώρα δεν έχει παιχνίδι (αναβλήθηκε με τον ΠΑΟΚ) και μετά υπάρχει Λεωφόρος. Ο Μαρτίνς έχει να φτιάξει πραγματάκια, έχει πολλούς παίκτες, η ομάδα στο τελευταίο 20λεπτο απέκτησε στην ενδεκάδα της περισσότερους... μπαλωμένους ποδοσφαιριστές και αυτό ίσως μπορεί να την βοηθήσει στην συνέχεια, μιας και μέχρι τώρα με τους πολλούς τρεχαλατζήδες εξασφαλίζονται κάποια πραγματάκια, αλλά χάνονται κάποια άλλα.

Οι πρωταθλητές σε λίγο καιρό έχουν φιέστα τίτλου (ακόμη και με το Χ η διαφορά αυξήθηκε με την ήττα του ΠΑΟΚ), αλλά πιο νωρίς υπάρχουν και ημιτελικοί κυπέλλου. Οι παίκτες της ΑΕΚ έφυγαν ικανοποιημένοι, έχουν κι αυτοί το δικό τους δύσβατο μονοπάτι να διανύσουν...

Δείτε την Game Night με όλη τη δράση της 3ης αγωνιστικής των playoffs

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ