STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1: Ο Στάνκοβιτς κράτησε τον σπουδαίο βαθμό για την Ένωση

SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ προσέφεραν ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1 για την 3η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Ο Ζοάο Καρβάλιο άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό, με τον Νταμιάν Σιμάνσκι να ισοφαρίζει στο 43ο λεπτό. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Στάνκοβιτς που κράτησε όρθια την Ένωση.

Δεν είχε νικητή το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. To μεγάλο παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έληξε 1-1 με τις ομάδες να προσφέρουν θέαμα, καθώς το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και ένταση έως το τελευταίο σφύριγμα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ στο 30ο λεπτό με τον Ζοάο Καρβάλιο, έπειτα από ασίστ του Μασούρα. Η ΑΕΚ πρόλαβε να ισοφαρίσει πριν από την ανάπαυλα με κεφαλιά του Νταμιάν Σιμάνσκι σε εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το γκολ στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν το βρήκαν. Σε καταπληκτική μέρα ο Στάνκοβιτς, ο οποίος κράτησε όρθια την Ένωση, όταν χρειάστηκε.

Πλέον στην βαθμολογία, ο Ολυμπιακός είναι στην πρώτη θέση με 70 βαθμούς στο +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Από την άλλη, στην τρίτη θέση είναι η ΑΕΚ με 48 πόντους, στο +1 από Παναθηναϊκό και Άρη.

Την κατοχή η ΑΕΚ, το γκολ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο παιχνίδι με 4-2-3-1, με τον Σισέ στο πλευρό του Παπασταθόπουλου, ενώ ο Μαντί Καμαρά ήταν μαζί με τον Εμβιλά στον άξονα και τον Αραμπί στην κορυφή. Με τον ίδιο σχηματισμό και η ΑΕΚ, με τους Ρότα και Άμραμπατ να επιλέγονται στο βασικό σχήμα από τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή της μπάλας. Στο 14ο λεπτό έγινε και η πρώτη στιγμή με ένα σουτ του Σιμάνσκι να καταλήγει στην αγκαλιά του Βατσλίκ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ένωση είχε καλή ευκαιρία. Ο Τσούμπερ ξεκίνησε τη φάση, άνοιξε την μπάλα στα αριστερά, ο Ελβετός πήρε την μπάλα ξανά από τον Μοχαμάντι στην καρδιά της περιοχής, έκανε το σουτ και απέκρουσε ο Βατσλίκ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει καλύτερα την μπάλα και μάλιστα σκόραρε στο 30ο λεπτό. Έπειτα από γέμισμα του Βατσλίκ, ο Μοχαμάντι δεν έκοψε, ο Γιώργος Μασούρας έτρεξε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ζοάο Καρβάλιο να βάζει το πόδι του και παρά την απόκρουση του Στάνκοβιτς, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Ισοφάρισε με Σιμάνσκι η ΑΕΚ πριν απ' την ανάπαυλα

Λίγα λεπτά αργότερα μετά το γκολ, ο Μασούρας βρήκε δίχτυα για τον Ολυμπιακό. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Αραμπί στο ξεκίνημα της φάσης ήταν εκτεθειμένος, σύμφωνα με βοηθό και VAR. Η ΑΕΚ μπόρεσε να ισοφαρίσει πριν οι δύο ομάδες να επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 43ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να αποκτήσει εκ νέου προβάδισμα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Καρβάλιο πήρε την κεφαλιά, ο Μασούρας έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σωτήρια, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε έξω. Το 1-1 ήταν έτσι το σκορ του πρώτου μέρους.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν, αλλά δεν σκόραραν στο β' μέρος

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά στο β' μέρος. Στο 48' ο Άμραμπατ από τα αριστερά πάτησε στην περιοχή, συνέκλινε, έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Βατσλίκ σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ρότα έκλεψε από τον Σισέ στην περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Στο 50' ο Μασούρας έκανε ένα άστοχο σουτ. Στο 53' ο Αραμπί έκανε το κοντρόλ σε ωραία μπαλιά του Καρβάλιο. Προσποιήθηκε ωραία τον Ρότα, έκανε το πλασέ, μπλόκαρε όμως ο Στάνκοβιτς σε μία σωτήρια επέμβαση. Ο Μαρτίνς και ο Οφρυδόπουλος έψαχναν πράγματα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, έτσι πέρασαν του τους Μάνταλο και Βαλμπουενά στο 70ο λεπτό.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

O ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να είναι λίγο πιο προσεκτικές. Στο 77ο έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε στον Λιβάι Γκαρσία, αλλά δεν αιφνιδιάστηκε ο Βατσλίκ. Στο 78ο λεπτό έπειτα από 316 μέρες ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε σε επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ μπήκε και ορεξάτος προσπαθώντας να δημιουργήσει ευκαιρία στο 79'.

Προς το τέλος του αγώνα, ο ρυθμός ανέβηκε ξανά. Στο 86ο λεπτό ο Παπασταθόπουλος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 90+1' ο Σέρχιο Αραούχο βρήκε χώρο, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 90+3' ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλή ευκαιρία. Ο Αραμπί έκανε ένα εξαιρετικό γύρισμα, ο Τικίνιο βρήκε την μπάλα με το κάτω μέρος του παπουτσιού και ήταν άστοχος.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία των playoffs

Μη χάσετε την Game Night στις 22:00 με όλη τη δράση της 3ης αγωνιστικής των playoffs:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ