ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Οικονόμου για τον τραυματία αστυνομικό: "Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή, "δολοφονική επίθεση" που δεν θα μείνει ατιμώρητη"

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου κατά την αποχώρηση του από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας στάθηκε στις προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τον 31χρονο αστυνομικό και έκανε λόγο για "δολοφονική επίθεση" που δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή του τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και έμεινε εκεί μέχρι να τελειώσει το χειρουργείο και να ενημερωθεί για την κατάσταση του.

Κατά την αποχώρηση του μισή ώρα μετά τις δύο τα ξημερώματα στις δηλώσεις του στάθηκε στις προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τον 31χρονο αστυνομικό και τους ευχαρίστησε για αυτό ενώ στη συνέχεια και έκανε λόγο για "δολοφονική επίθεση" που δεν θα μείνει ατιμώρητη και μίλησε για αγέλες χούλιγκαν τις οποίες δεν πρέπει να προστατεύει κανείς.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

"Αυτή τη στιγμή η έγνοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε "δολοφονική επίθεση". Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη. Είναι ζήτημα νομιμότητας και είναι ζήτημα δικαιοσύνης.

Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία. Τη βία με οπαδικό υπόβαθρο. Από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, αυτές οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην Ελληνική κοινωνία.

Μόνο έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου που παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευε έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο αγώνας διεκόπη προσωρινά λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τα δακρυγόνα και έπειτα από 45 λεπτά διεκόπη οριστικά.

Το χρονικό των επεισοδίων

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με την χρήση χημικών.

Μία ναυτική φωτοβολίδα πέτυχε τον αστυνομικό, νεαρής ηλικίας, τραυματίζοντάς τον στον μηρό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χάθηκε αρκετό αίμα και γι' αυτό έγινε διακομιδή στο νοσοκομείο και άμεση διασωλήνωση.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τον τραυματισμό. Μάλιστα, η αστυνομία αποφάσισε να απαγορεύσει την έξοδο των θεατών από το γήπεδο, εκτός από τα γυναικόπαιδα.

TAGS ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ LEAGUE CUP ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ