VIRAL

Οι Έλληνες αθλητές με τους περισσότερους fake followers στο Instagram

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην απονομή των βραβείων του NBA
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην απονομή των βραβείων του NBA © 2019 RICHARD SHOTWELL / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι οι δύο Έλληνες αθλητές που βρίσκονται στη λίστα με τους 25 διάσημους με τα υψηλότερα ποσοστά fake followers στο Instagram, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Fasthosts.

Τα social media έχουν μπει για τα καλά στις ζωές μας, με το Instagram τα τελευταία χρόνια να έχει αναπτυχθεί σε μία παντοδύναμη πλατφόρμα για brands, publishers, διασημότητες και κοινότητες. Η δύναμη και η απήχηση που έχει ένας λογαριασμός μάλιστα, στο εν λόγω μέσο αποτυπώνεται στον αριθμό των followers.

Ωστόσο, η νέα έρευνα της εταιρείας Fasthosts.co.uk έρχεται να αποκαλύψει ότι πολλοί από αυτούς τους λογαριασμούς έχουν fake προφίλ ανάμεσα στους followers τους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί ωστόσο είναι πως η ύπαρξη ψεύτικων λογαριασμών δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι διάσημοι πλήρωσαν για να αποκτήσουν περισσότερους followers, αλλά ότι μπορεί να είναι λογαριασμοί που είναι ανενεργοί.

Μεταξύ των λογαριασμών που έχουν "ύποπτους" Instagram followers βρίσκονται και δύο αθλητές. Πρόκειται για τους Γιάννη Αντετοκούμπο και Στέφανο Τσιτσιπά που βρίσκονται στην 5η θέση και 9η θέση αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, ο Greek Freak μπορεί με βάση το στατιστικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε, να έρχεται πέμπτος σε ποσοστό ύποπτων ως fake λογαριασμών (23%) που αντιστοιχεί σε 4.330.600 followers, την ίδια στιγμή ωστόσο έχει υψηλό ποσοστό συμμετοχής ακολούθων (4,05%). Αυτό σημαίνει πως οι ακόλουθοί του αλληλεπιδρούν κάνοντας likes, comments, shares κ.ά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Έλληνα τενίστα, Νο4 στον κόσμο, το ποσοστό του οποίο ανέρχεται σε 18,9% που αντιστοιχεί σε 400.500 fake followers. Όμως, και ο λογαριασμός του Τσιτσιπά έχει υψηλό ποσοστό συμμετοχής ακολούθων (4,63%).

Έξω από τα ελληνικά σύνορα, στη λίστα φιγουράρουν οι Λεμπρόν Τζέιμς, Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ, οι οποίοι και βρίσκονται υψηλότερα συγκριτικά με τους Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Πάουλο Ντιμπάλα, που συμπληρώνουν την 5άδα στη λίστα με τους περισσότερους ύποπτους Instagram λογαριασμούς.

Ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς κατέχει την 8η θέση με ποσοστό 25,2% ύποπτων λογαριασμών, ενώ στη 16η θέση και 17η αντίστοιχα βρίσκονται ο Βραζιλιάνος και ο Γάλλος σταρ με 23,4% ποσοστό. Ο Ίμπρα" είναι 19ος και ο Ντιμπάλα συμπληρώνει την 20άδα με 22,6% και 22,5% αντίστοιχα ύποπτων λογαριασμών.

TAGS VIRAL ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ