ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Νικητής του 46ου Ράλι Αιγαίου ο Δεληγιάννης

Νικητής του 46ου Ράλι Αιγαίου ο Δεληγιάννης
Ιστιοπλοΐα

Ο Δημήτρης Δεληγιάννης κέρδισε για 2η συνεχομένη χρονιά το Ράλι Αιγαίου με το σκάφος Life Φρεσκοστυμμένο - Booker

Για να φτάσει σε αυτήν την επιτυχία, χρειάστηκε να βάλει τα δυνατά του και να κερδίσει και το 4ο και μεγαλύτερο σκέλος του φετινού αγώνα, από τη Σάμο στο Σούνιο, συνολικής απόστασης 135 ναυτικών μιλίων.
Μια ιστιοδρομία που εκτός από την αγωνία, αφού στην εκκίνησή της δεν είχε κριθεί τίποτα, επεφύλασσε για τους αγωνιζόμενους ακραίες και απαιτητικές καιρικές συνθήκες: από άπνοια μέχρι και πολύ ισχυρούς ανέμους που έφταναν τα 8 Μποφόρ.

Στις 2 ιστιοδρομίες Όρτσα-Πρύμα ανοικτά του Φαλήρου, με τις οποίες ολοκληρώθηκε και τυπικά το 46ο Ράλλυ Αιγαίου, ο Δημήτρης Δεληγιάννης σφράγισε την επιτυχία του κερδίζοντας την πρώτη, ενώ η δεύτερη ακυρώθηκε λόγω ασθενών ανέμων.

Στην κατηγορία IRC, πρώτο αναδείχθηκε το σκάφος Optimum 3 - Garmin των Περικλή Λιβά και Νίκου Λάζου που σε όλον τον αγώνα δεχόταν την πίεση του σκάφους Α35 του Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Πελεκανάκη.

Τυπικά η αυλαία θα πέσει αύριο στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής Επάθλων στους νικητές του 46ου Ράλλυ Αιγαίου, παρουσία όλων των συμμετεχόντων και εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τελικά αποτελέσματα Γενικής Βαθμολογίας

Θέση Σκάφος Κυβερνήτης

1 LIFE ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΜΕΝΟ-BOOKER ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
2 BANA BIOLETA 3 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΚΑΡΗΣ
3 ALPHA BANK ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΥΛΦΑΣ














ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ