ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βαρέλα στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια"

Βαρέλα στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια"

Ο Φερνάντο Βαρέλα, μιλά στο Sport24.gr για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, τον οποίον χαρακτηρίζει καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Η φάση που πλέον ξέχασε, το άδειο γήπεδο και η αγκαλιά του με τον "πατέρα" του, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Όπως στο Βόλο το 2017, όπως στο ΟΑΚΑ το 2018, έτσι και το 2019 στο ίδιο γήπεδο ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ στον τρίτο διαδοχικό τελικό Κυπέλλου μεταξύ των δύο Δικεφάλων και κατέκτησε το τρόπαιο.

Μόνο που αυτή τη σεζόν, δεν ήταν μόνο αυτό το τρόπαιο. Προηγήθηκε το σημαντικότερο βάσει αξίας, αυτό του πρωταθλήματος. Του πρώτου μετά από 34 χρόνια. Έτσι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και τα "παιδιά" του πέρασαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ως η μοναδική ομάδα στην ιστορία του που κατακτά το νταμπλ.

Αναπόσπαστο μέλος αυτής της παρέας είναι ο Φερνάντο Βαρέλα. Το Sport24.gr πάτησε το χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου και μίλησε με τον 31χρονο αμυντικό από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Βαρέλα στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια"

Διακόψαμε για λίγο τους πανηγυρισμούς με την οικογένειά του, μιλήσαμε μαζί του για το νταμπλ, το άδειο γήπεδο, το ντεμπούτο του VAR.

Φυσικά και για το μέλλον του, καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει σε ένα μήνα. Δείτε τι μας απάντησε:

- Μια σεζόν φανταστική για εσένα και την ομάδα σου φθάνει στο τέλος...

"Δεν είναι μόνο αυτή η σεζόν. Τρία χρόνια, τέσσερα τρόπαια. Τα περισσότερα παιδιά ήρθαμε πριν από τρία χρόνια σε μια ομάδα... χαμένη. Καταφέραμε μαζί με το τεχνικό επιτελείου να χτίσουμε μια ομάδα που τίτλων. Καταφέραμε, μάλιστα, να κατακτήσουμε και τον πιο σημαντικό από αυτούς, το πρωτάθλημα".

- Όταν ήρθες στην Ελλάδα, φανταζόσουν ότι μετά από τρία χρόνια θα μπορούσες να βρισκόσουν σ' επίπεδο τίτλων σ' αυτό το σημείο;

"Θέλω να μιλήσω ειλικρινά. Τον πρώτο χρόνο δεν το πίστευα. Πίστευα ότι θα μπορούσαμε να το παλέψουμε, αλλά όχι ότι θα είχαμε τέσσερις τίτλους σε τρία χρόνια. Τελικά, όλα εξελίχθησαν φανταστικά. Πρέπει, επιτέλους, να το απολαύσουμε. Δεν είχαμε πολύ χρόνο να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα, γιατί ακολουθούσε ο ημιτελικός κι ο τελικός του Κυπέλλου. Αλλά,τώρα, ναι. Πάμε σε διακοπές, θα ξεκουραστούμε και θα το χαρούμε".

- Είναι ο ΠΑΟΚ η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, κατά τη γνώμη σου, τα τελευταία τρία χρόνια;

"Και τα τρία όχι. Τα τελευταία δύο, όμως, ναι. Πρέπει να το αποδείξεις φθάνοντας σε κατακτήσεις. Το κάναμε, αυτό κάναμε. Περάσαμε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σαφώς και στην ιστορία του ΠΑΟΚ".

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

- Είσαι εκ των πρωταγωνιστών μιας φάσης - αυτής της Τούμπας στο περυσινό ντέρμπι με την ΑΕΚ που έκρινε το πρωτάθλημα - που προκάλεσε μια σειρά από γεγονότα, συζητήθηκε πολύ, χρησιμοποιήθηκε στην επιχειρηματολογία της κάθε ομάδας με διαφορετικό τρόπο. Αυτή η φάση είναι ακόμη μέσα στο κεφάλι σου;

"Όχι, όχι, πλέον δεν το θυμάμαι αυτό. Είναι αναμνήσεις. Η καριέρα μου προχωρά μπροστά και δεν κοιτάζω τι έγινε. Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Αποδείξαμε αυτή τη σεζόν ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα. Οι καλύτεροι παίκτες, ο καλύτερος προπονητής, το καλύτερο τεχνικό επιτελείο".

- Μιλάμε και βλέπουμε ένα γήπεδο άδειο. Έπαιξες, εσύ, οι συμπαίκτες σου, οι αντίπαλοί σου σ' ένα γήπεδο με 1040 θεατές...

"Είναι κρίμα, αλλά ξέρουμε πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα. Γνωρίζαμε ότι διατρέχαμε το ρίσκο να τιμωρηθούμε και να ξεκινήσουμε και το επόμενο πρωτάθλημα με μείον. Υπήρχαν εδώ λίγοι, αλλά ήταν σημαντική η στήριξη με τα συνθήματα".

- Επιμένω. Δεν χάνει το ποδόσφαιρο το νόημά του χωρίς την παρουσία οπαδών;

"Ναι, ξεκάθαρα. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν πάντα τη δουλειά τους, αλλά χωρίς οπαδούς πάντα είναι πιο δύσκολο. Ήταν λυπηρό που παίξαμε έτσι. Ήταν λυπηρό να βρισκόμαστε σ' αυτό το μεγάλο γήπεδο χωρίς κόσμο. Αλλά, αφού το αποφάσισε η κυβέρνηση δεν μπορούμε παρά να το αποδεχθούμε".

Βαρέλα στο Sport24.gr: "Ο ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια"

- Ντεμπούτο και για το VAR, έγινε και η χρήση του. Θεωρείς ομαλή την ενσωμάτωσή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Ό,τι εξελίσσει το ποδόσφαιρο, είναι καλοδεχούμενο. Τo VAR ήλθε στην Ελλάδα γιατί οι διαιτητές κάνουν πολλά λάθη. Θ' αποτελέσει βοήθημα. Χωρίς το VAR, θα μπορούσε κι ένας έμπειρος διαιτητής να σφυρίξει πέναλτι σ' αυτή τη φάση. Το είδε στην οθόνη κι έλαβε τη σωστή απόφαση".

- The Beast, δηλαδή "το τέρας". Πώς βγήκε, από ποιον βγήκε αυτό το παρατσούκλι;

"Με έβγαλαν έτσι δουλεύω με αυτόν τον τρόπο. Αν ρωτήσεις τους συμπαίκτες μου, είμαι ο πρώτος που πηγαίνει στο γυμναστήριο κάθε ημέρα. Πάντα ψάχνω το καλύτερο, πάντα θέλω να δουλεύω περισσότερο απ' όσο την προηγούμενη ημέρα".

- Θα μείνεις τελικά ή όχι;

"Έχει έλθει ο ατζέντης μου εδώ, καλύτερα να ρωτήσετε αυτόν. Εγώ δεν θέλω να πω κάτι. Περιμένω. Στην τελική θα δούμε τι θα γίνει".

- Ούτε η αγκαλιά με τον Λουτσέσκου στο ματς πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό μπορεί να ερμηνευτεί ως σημάδι αισιοδοξίας παραμονής σου από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ;

"Ήταν μια αγκαλιά στον πατέρα μου. Με βοήθησε να μάθω πολλά αυτά τα δύο χρόνια. Έμαθα πράγματα που ούτε φανταζόμουν, εξελίχθηκα. Μικρά πράγματα στη θεωρία, μεγάλα στο γήπεδο. Ευχαριστώ ξανά τον Μίστερ".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ