ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σμέρτιν: "Ούτε εσείς πιστεύατε ότι θα κατακτήσετε το Euro"

Σμέρτιν: "Ούτε εσείς πιστεύατε ότι θα κατακτήσετε το Euro"

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ρωσίας, Αλεξέι Σμέρτιν μίλησε στο Sport24.gr στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος "Football for Friendship" και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα, την οποία αντιμετώπισε στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ο τελικός του Champions League αποτέλεσε το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, με τη Λίβερπουλ να επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 14 χρόνια, επικρατώντας 2-0 της Τότεναμ στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης.

Παράλληλα με τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έλαβε χώρα για 7η σερί χρονιά το διεθνές κοινωνικό πρόγραμμα της Gazprom "Football for Friendship", το οποίο ενώνει παιδιά από όλο τον κόσμο.

Το παρών στο τουρνουά έδωσαν σπουδαίες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Ανατόλι Τίμοστσουκ, αλλά κι ο πρώην αρχηγός της εθνικής Ρωσίας και πρεσβευτής του προγράμματος, Αλεξέι Σμέρτιν.

Greece's Zisis Vryzas (15), left, and Russia' Alexei Smertin compete for the ball during the Euro 2004 Group A soccer match between Greece and Russia at the Algarve Stadium in Faro, Portugal, Sunday, June 20, 2004. The other teams in Group A are Spain and Portugal. (AP Photo/Darko Vojinovic) **  FOR EDITORIAL USE ONLY NO WIRELESS COMMERCIAL OR PROMOTIONAL LICENSING PERMITTED **
Greece's Zisis Vryzas (15), left, and Russia' Alexei Smertin compete for the ball during the Euro 2004 Group A soccer match between Greece and Russia at the Algarve Stadium in Faro, Portugal, Sunday, June 20, 2004. The other teams in Group A are Spain and Portugal. (AP Photo/Darko Vojinovic) ** FOR EDITORIAL USE ONLY NO WIRELESS COMMERCIAL OR PROMOTIONAL LICENSING PERMITTED ** AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο Αλεξέι Σμέρτιν σε μονομαχία με τον Ζήση Βρύζα στον αγώνα Ελλάδα - Ρωσία

Ο παλαίμαχος μέσος της Τσέλσι μίλησε στο Sport24.gr κατά τη διάρκεια του Forum που διοργάνωσε η Gazprom για τους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα, την οποία αντιμετώπισε στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

"Θυμάμαι πως ήμασταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να σας κερδίσει στο Euro 2004. Προφανώς και κανένας δεν πίστευε πως η Ελλάδα θα κατακτούσε το Euro. Ούτε καν εσείς", ανέφερε αρχικά, ενώ σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως η κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών, σχολίασε:

"Σίγουρα είναι μία απ' τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αν σκεφτείς πως δεν προκριθήκατε στο Παγκόσμιο Κύπελλο δύο χρόνια αργότερα. Άλλωστε, αν δεν μειώνατε σε 2-1 στην αναμέτρηση με τη Ρωσία δεν θα είχατε περάσει ούτε τους ομίλους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004".

Photo Credits: AP Photo/Darko Vojinovic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τίμοστσουκ: "Πολύ καλός ο Κλοπ, αλλά κορυφαίος ο Χάινκες"
Ρομπέρτο Κάρλος: "Αυτό ήταν το κορυφαίο γκολ της καριέρας μου"
Νέο ρεκόρ γκίνες για τις περισσότερες εθνικότητες σε προπόνηση ποδοσφαίρου
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ