ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέο ρεκόρ γκίνες για τις περισσότερες εθνικότητες σε προπόνηση ποδοσφαίρου

Νέο ρεκόρ γκίνες για τις περισσότερες εθνικότητες σε προπόνηση ποδοσφαίρου
WWW.JASPER-EHRICH.DE

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 7ης σεζόν του Διεθνούς Παιδικού Κοινωνικού Προγράμματος της Gazprom «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» στη Μαδρίτη πραγματοποιήθηκε μια ποδοσφαιρική προπόνηση με τις περισσότερες εθνικότητες από ποτέ.

Το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» πέτυχε νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες εθνικότητες σε κοινή προπόνηση ποδοσφαίρου. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και οι μικροί ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 7ης σεζόν του Διεθνούς Παιδικού Κοινωνικού Προγράμματος της Gazprom «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», που συγκέντρωσε συμμετέχοντες από 211 χώρες και περιοχές, πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου στη Μαδρίτη μια ποδοσφαιρική προπόνηση με τις περισσότερες εθνικότητες από ποτέ.

Στο τέλος της εκπαίδευσης, το «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» (F4F) έλαβε το επίσημο πιστοποιητικό GUINNESS WORLD RECORDS. Στο πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι δωδεκάχρονοι Πέτρος Γαρείος, Γιώργος Αποστόλου και Σπύρος Σινάνης και ο 16χρονος Μανώλης Τσιόκρης από την Ακαδημία της ΑΕΚ.

Ο Miquel Puig, Διευθύνων Σύμβουλος της Soccer Barcelona Youth Academy και ο Josep Gambau, πρώην προπονητής της ομάδας νέων της FC Barcelona, ​​πραγματοποίησαν την προπόνηση στην οποία συμμετείχαν νεαροί ποδοσφαιριστές 57 διαφορετικών εθνικοτήτων. Οι έμπειροι προπονητές έδειξαν στους μικρούς ποδοσφαιριστές μερικά νέα κόλπα πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του F4F.

"Η επίτευξη αυτού του ρεκόρ αποτελεί ορόσημο για το πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» που έχει στόχο την προώθηση της ισότητας όλων των πολιτισμών και των εθνικοτήτων. Σε μόλις 7 χρόνια, το πρόγραμμα έχει κερδίσει 5 εκατομμύρια υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο και έχει ενώσει 6 χιλιάδες συμμετέχοντες από 211 χώρες. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το F4F θα σημειώσει πολλές ακόμα σημαντικές επιτυχίες στο μέλλον ", λέει ο Miquel Puig, Διευθύνων Σύμβουλος της Soccer Barcelona Youth Academy.

Στο τέλος της προπόνησης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom Viktor Zubkov έλαβε το επίσημο πιστοποιητικό απόκτησης του τίτλου από τον εκπρόσωπο του GUINNESS WORLD RECORDS και έδωσε συγχαρητήρια στους νεαρούς συμμετέχοντες του προγράμματος για τη νέα παγκόσμια επιτυχία.

Ένα από τα βασικά γεγονότα του προγράμματος είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για τη Φιλία. Παραδοσιακά, συμμετέχουν στον διαγωνισμό οι Διεθνείς Ομάδες Φιλίας που ενώνουν αθλητές ηλικίας 12 ετών διαφορετικής εθνικότητας, φύλου και φυσικών ικανοτήτων. Ο Τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Football for Friendship πραγματοποιήθηκε στο UEFA Pitch στην Plaza Mayor την 1η Ιουνίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Από το 2013, η Gazprom διοργανώνει το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα για Παιδιά “Ποδόσφαιρο για Φιλία” (Football for Friendship). Οι βασικές αξίες που προωθούνται από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, η παράδοση και η τιμή. Το Ποδόσφαιρο για τη Φιλία υποστηρίζεται από τη FIFA, την UEFA, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες διαφόρων χωρών, διεθνή φιλανθρωπικές οργανώσεις και κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους παγκοσμίως. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 5.500 άτομα, ενώ περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους είναι διάσημοι αθλητές, καλλιτέχνες και πολιτικοί ακολουθούν τις δραστηριότητες του προγράμματος.

Επίσημες διαδικτυακές πηγές του Προγράμματος:

Photos and video materials for media: http://media.footballforfriendship.com

Official Facebook channel: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

Official YouTube channel: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP

Official Wikipedia page: https://en.wikipedia.org/wiki/Football_for_Friendship

Official Twitter channel: https://twitter.com/football4f

Official website: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ