ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρομπέρτο Κάρλος: "Αυτό ήταν το κορυφαίο γκολ της καριέρας μου"

Ρομπέρτο Κάρλος: "Αυτό ήταν το κορυφαίο γκολ της καριέρας μου"

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ρομπέρτο Κάρλος έδωσε το παρών στο Forum του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος "Football for Friendship 2019" και αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ποιο θεωρεί το κορυφαίο γκολ της καριέρας του. Το Sport24.gr ήταν εκεί.

Το πενθήμερο 28 Μαΐου με 1 Ιουνίου πραγματοποιείται στη Μαδρίτη το διεθνές κοινωνικό πρόγραμμα "Football for Friendship" της Gazprom έχει ως στόχο να ενώσει νεαρούς ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο και να τους διδάξει τις ανθρώπινες αξίες, αλλά και τη σημασία της φιλίας μεταξύ των λαών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, έλαβε χώρα στο Novotel Hotel της ισπανικής πρωτεύουσας το Forum για τα ΜΜΕ που αποτελούν Official Media Partners του προγράμματος, μεταξύ των οποίων είναι και το Sport24.gr.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΔΡΙΤΗ: ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΛΟΝΑΣ

Ανάμεσα στους "εκλεκτούς" καλεσμένους ήταν κι ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, Ρομπέρτο Κάρλος, ο οποίος αποτελεί έναν εκ των πρεσβευτών του προγράμματος. Ο Βραζιλιάνος σταρ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στη σημασία της υλοποίησης τέτοιων προγραμμάτων, ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει ποιο θεωρεί ως το κορυφαίο γκολ της ξεχωριστής καριέρας του.

"Δεν ήμουν ποτέ ο πιο καλός παίκτης. Υπήρχαν θυμάμαι αρκετά παιδιά που είχαν περισσότερο ταλέντο. Εκείνα όμως νόμιζαν πάντα ότι ήταν οι καλύτερα όλων και έτσι δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να δουλέψουν και έτσι χάθηκε το ταλέντο τους. Δεν ονειρεύτηκαν όπως εγώ. Δούλεψα σα να μην υπήρχε αύριο, είχα σεβασμό στους γονείς μου, στους προπονητές, πίστη στον εαυτό μου και πέτυχα. Αυτό είναι πιστεύω τελικά που έκανε και τη διαφορά", ανέφερε αρχικά, ενώ ύστερα από ερώτηση για το ποιο πιστεύει πως είναι το ωραιότερο γκολ που έχει σημειώσει, υποστήριξε:

"Εχω βάλει πολλά ωραία και κρίσιμα γκολ στην καριέρα μου. Θυμάμαι ένα υπέροχο με την Τενερίφη, αλλά υποθέτω ότι όλοι γνωρίζετε ποιο θα επιλέξω. Δεν ήταν τυχαίο εκείνο το φάουλ με τα τρελά φάλτσα κόντρα στη Γαλλία. Είχα δουλέψει αρκετά στις προπονήσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι και πέτυχε".

Όσον αφορά στις διαφορές που παρατηρεί στις υποδομές στη Βραζιλία σε σχέση με το παρελθόν, σχολίασε: "Εμείς τότε ήμασταν φτωχοί, δεν είχαμε σχεδόν τίποτα. Μόνο τα όνειρά μας. Τώρα τα παιδιά στη Βραζιλία έχουν στη διάθεσή τους κορυφαίες υποδομές, περισσότερα γήπεδα, καινούργιες μπάλες, προπονητές, διατροφολόγους. Απλά αρκεί πλέον να το θέλουν και όλα τους προσφέρονται απλόχερα".

Ρομπέρτο Κάρλος: "Αυτό ήταν το κορυφαίο γκολ της καριέρας μου"

Ο Ρομπέρτο Κάρλος υπογράφει αυτόγραφο σε έναν νεαρό συμμετέχοντα

Τέλος, δεν γινόταν να μην αναφερθεί στη σημασία της διοργάνωσης κοινωνικών προγραμμάτων, όπως το "Football for Friendship", ειδικά για τα παιδιά: "Είναι μία υπέροχη πρωτοβουλία, που κάνει τα σωστά βήματα και κινείται σε έναν χώρο φιλίας. Είναι πολύ όμορφο που δίνει στα παιδιά απ’ όλον τον κόσμο την ευκαιρία να έρθουν κοντά μέσω της μπάλας".

Αξίζει να σημειωθεί πως στο φετινό "Football for Friendship" κάθε χώρα έστειλε 3 δωδεκάχρονους πρεσβευτές (μικρούς ποδοσφαιριστές) και έναν έφηβο προπονητή. Την Ελλάδα για δεύτερη σερί χρονιά εκπροσωπεί η Ακαδημία της ΑΕΚ και πιο συγκεκριμένα οι δωδεκάχρονοι Πέτρος Γαρείος, Γιώργος Αποστόλου και Σπύρος Σινάνης. Την ελληνική αποστολή συμπληρώνει ο 16χρονος Μανώλης Τσιόκρης -επίσης παίκτης της Ακαδημίας της ΑΕΚ- που έχει το ρόλο του προπονητή.

Ρομπέρτο Κάρλος: "Αυτό ήταν το κορυφαίο γκολ της καριέρας μου"
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ