ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεσηκωμός πριν το ντέρμπι

Τριακόσιοι ''πράσινοι'' στη Λεωφόρο ζήτησαν νίκη. Το ίδιο κι ο Κόκκαλης στο Ρέντη. Ξεσηκωμός πριν το ντέρμπι. Όλα τα νέα...

Στα δύο "στρατόπεδα" επικρατεί ξεσηκωμός για το παιχνίδι της Κυριακής (21.15), που αναβλήθηκε κατά μια βδομάδα, αλλά βρίσκεται πλέον προ της... σέντρας. Διαβάστε στο SPORT 24 όλα τα νέα των δύο ομάδων κι αν θέλετε πιο αναλυτικά κάνοντας κλικ στο σχετικό ρεπορτάζ στο δεξί μέρος της σελίδας.

Αποθέωση στην Λεωφόρο

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ζουν και αναπνέουν για το ντέρμπι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό και φρόντισαν να το δείξουν στους παίκτες στην τελευταία προπόνηση στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Ο Ζοσέ Πεσέϊρο και οι ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" βρέθηκαν μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη όταν έφθασαν στο γήπεδο για την τελευταία προπόνηση.

Οι οπαδοί περίμεναν έξω από το γήπεδο την ομάδα, με τους υπεύθυνους της ΠΑΕ να τους επιτρέπουν να μπουν στο γήπεδο πριν από την έναρξη της προπόνησης, παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν προγραμματισμένη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Στα λίγα λεπτά που οι 300 οπαδοί βρέθηκαν εντός γηπέδου, πρόλαβαν να ζητήσουν με διάφορα συνθήματα τη νίκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας και να μετατρέψουν σε... φιέστα την προπόνηση, δίνοντας το δικό τους στίγμα ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης. Στη συνέχεια αποχώρησαν και η προπόνηση διεξήχθη χωρίς κάποιο απρόοπτο.

Μετά την ολοκλήρωσή του προγράμματος, δηλώσεις έκανε ο Νταμέ Ν’ Ντογέ : "Πάμε για τη νίκη στο ντέρμπι και σκεφτόμαστε μόνο αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος που αρχίζει με ένα ντέρμπι. Πιστεύω ότι αν παίξουμε όπως μπορούμε θα καταφέρουμε να κερδίσουμε".



Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε αυτή την αναμέτρηση, ωστόσο κατά την αποχώρηση του αποτο γήπεδο τόνισε: "Ήταν ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του κόσμου".



Εκτός αποστολής ο Μόρις Όσον αφορά την προπόνηση οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν με ζέσταμα και ταχύτητες, ενώ ολοκλήρωσαν με δίτερμα και αποθεραπεία.

Ατομικά προπονήθηκαν οι Φίλιππος Δάρλας, Στέφανος Σιόντης, Θανάσης Τσίγκας, Νασίφ Μορις, Άντονι Σέριτς και Αντρέας Ίβανσιτς, ενώ θεραπεία έκανε ο Γιώργος Τσίτσης. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Ζοσέ Πεσέϊρο ανακοίνωσε την αποστολή για το ντέρμπι. Εκτός αποστολής έμειναν οι Σιμάο, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Ορέστης Καρνέζης, Έκι Γκονζάλες, Φίλιππος Δάρλας, Στέφανος Σιόντης, Θανάσης Τσίγκας, Νασίφ Μορις, Άντονι Σέριτς και Αντρέας Ίβανσιτς.

Πιθανές εκπλήξεις απο Πεσέϊρο Λίγες ώρες πριν απο την μεγάλη αναμέτρηση, θα περίμενε κανείς ο Ζοσέ Πεσέϊρο να έχει δείξει τις τελικές του σκέψεις, ωστόσο κανεις δεν μπορεί να είναι σιγουρος οτι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ετοιμάζει κάποια "έκπληξη" στο αρχικό σχήμα για τους "ερυθρόλευκους".

Η λογική λέει οτι οι Μάλαρτζ, Νίλσον, Λεοντίου, Γκούμας, Ενακαρίρε, Μάτος, Τζιόλης, Καραγκούνης, Δημούτσος, Ν' Ντογέ και Παπαδόπουλος έχουν το προβάδισμα, όμως κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σιγουρος οτι αυτούς θα επιλέξει ο τεχνικός του "τριφυλλιού".

Το βράδυ της Κυριακής (2/9, 21:15, ΝΕΤ), ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου πρωταθλήματος της Super League και ο στόχος για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού είναι ένας... Νίκη στη Λεωφόρο προκειμένου ο σύλλογος να αρχίσει με το... δεξί τη νέα σεζόν και να κερδίσει πάνω απ' όλα σε ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

"Διπλό" στην Λεωφόρο

Παραμονή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση, καθώς πριν από την έναρξή της, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός για το ποδοσφαιρικό τμήμα και πιο συγκεκριμένα στις 18:30.

Στον Αγιασμό, εκτός από τον πρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, έδωσαν το "παρών" και οι Πέτρος Κόκκαλης (Διευθύνων Σύμβουλος), Ίλια Ίβιτς (Τεχνικός Διευθυντής), Κωνσταντίνος Μπαρμπής (το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ), όπως και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης μίλησε στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, ζητώντας το "διπλό" στη Λεωφόρο, αλλά και να δώσουν άπαντες τον καλύτερο εαυτό τους. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ελλάδας επισήμανε στους ποδοσφαιριστές (ειδικά τους νεοαποκτηθέντες) τη σημασία μίας τέτοιας αναμέτρησης και πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου.

Ευχήθηκε, παράλληλα, σε όλους καλή σεζόν με υγεία και πολλές επιτυχίες, εκφράζοντας την επιθυμία του η ομάδα να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο, ώστε να δώσει χαρά στους φιλάθλους και φυσικά να κατακτήσει τίτλους.

Η αποστολή

Η τελευταία προπόνηση των πρωταθλητών Ελλάδας πριν από το ντέρμπι, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (1/9, 19:00) στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Οι Τζόρτζεβιτς, Ραούλ Μπράβο και Παπαδόπουλος συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθούν.

Μετά το τέλος του προγράμματος εκγύμνασης, ο Τάκης Λεμονής ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία βρίσκονται οι εξής 20 ποδοσφαιριστές: Νικοπολίδης, Μπούτινα, Άντζας, Ζούλιο Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Πάντος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Στολτίδης, Λεντέσμα, Γκαλέτι, Μενδρινός, Νε, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάτσεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Αρτσούμπι.

Η ενδεκάδα...

Ο Τάκης Λεμονής έχει αποφασίσει για το βασικό σχήμα που θα χρησιμοποιήσει. Το σύστημα θα είναι κάτι μεταξύ του 4-5-1 και του 4-4-2. Ο Νικοπολίδης θα καθήσει κάτω από τα δοκάρια, με τον Πατσατζόγλου στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ντομί αριστερά και τους Ζεβλάκοβ-Άντζα στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Λεντέσμα θα είναι στον άξονα ως καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Τοροσίδη δεξιά στον Αργεντινό και τον Στολτίδη αριστερά. Ο Γκαλέτι θα παίξει δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Κοβάτσεβιτς θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, με τον Λούα Λούα να έχει σύνθετο ρόλο. Ο Κονγκολέζος άσος θα παίξει δίπλα στον Σέρβο στράικερ, ενώ θα καλύπτει και "μέσα αριστερά".





























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ