STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η ανασκόπηση της 1ης αγωνιστικής

Η ανασκόπηση της 1ης αγωνιστικής
σέντρα, μπάλα

Nίκες για ΟΦΗ, Εργοτέλη, Ατρόμητο και Λάρισα στη δεύτερη μέρα της πρεμιέρας

Σε έναν... ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα των πυρκαγιών, σε όλους τους αγώνες της πρεμιέρας σύμφωνα με απόφαση της διοργανώτριας αρχής, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη τους ενώ ποδοσφαιριστές και διαιτητές φόραγαν μαύρα περιβραχιόνια.
Πρεμιέρα λοιπόν είχαμε το Σάββατο (1/9), με δύο σπουδαίες αναμετρήσεις καθώς στο "Κλεάνθης Βικελίδης" οι Ευρωπαίοι Αρης και Πανιώνιος έμειναν στο 0-0 με το θέαμα να είναι κατώτερο των περιστάσεων, ενώ λίγο αργότερα η Ξάνθη ξεκίνησε με το δεξί το νέο πρωτάθλημα επικρατώντας ενός κακού ΠΑΟΚ στα Πηγάδια με 1-0.

Το ματς των "αιωνίων" στο "Απόστολος Νικολαϊδης" ήταν πραγματικό ντέρμπι καθώς είχε ένταση, πάθος, αποβολή και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα όμως έλειπε το γκολ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 και ξεκινούν το νέο πρωτάθλημα με δύο βαθμούς μείον.

Ιδανική πρεμιέρα για την Λάρισα που επικράτησε με 1-0 στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης, με νίκη ξεκίνησε και ο ΟΦΗ καθώς επικράτησε με 3-2 του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Παγκρήτιο, ο Ηρακλής γνώρισε την ήττα στην έδρα του απο τον Εργοτέλη με 1-0, ενώ ο Ατρόμητος κατάφερε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρίποντο καθώς πήρε την νίκη με 2-1 κόντρα στον Λεβαδειακό.

Τέλος η πρώτη αγωνιστική θα καθυστερήσει να ολοκληρωθεί αφού η αναμέτρηση της Βέροιας με την ΑΕΚ θα διεξαχθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

td> Αρης-Πανιώνιος 0-0

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"
Διαιτητής: Βασίλης Τεροβίτσας

Κακό ποιοτικά το εναρκτήριο λάκτισμα της νέας σεζόν, με τον Άρη και τον Πανιώνιο να μένουν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο Κ. Βικελίδης.

Λίγες φάσεις, πολλά φάουλ, κακός ρυθμός, κανένα τέρμα. Αυτά επιφύλασσε η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος στους Έλληνες φιλάθλους. Άρης και Πανιώνιος έδωσαν περισσότερη σημασία στα μετόπισθεν και έμειναν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Με 10 ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Άρη μετά την αποβολή του Σανσόν στο 90ο λεπτό.

td> Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-0

Γήπεδο: Πηγάδια Ξάνθης
Διαιτητής: Κυριάκος Παπασταμάτης

Η Ξάνθη με γκολ του Πόϊ (63') νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα Πηγάδια. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, όμως οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία των γηπεδούχων.

Η Ξάνθη ήταν αυτή που ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Η ακριτική ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και έφθασε στη νίκη με το γκολ του Πόϊ στο 63'. Ο Αργεντινός επιθετικός μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί "χρυσή αλλαγή" για τον Εμίλιο Φερέρα, καθώς μπήκε στο 55' και οκτώ λεπτά αργότερα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ απο την άλλη, έδειξε οτι θέλει δουλειά, καθώς οι παίκτες του Γιώργου Παρασχού σε ένα μεγάλο μέρος του αγώνα είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Τούρινα. Μετά το γκολ που δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι, ο Παράσχος προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα, όμως η καλύτερη ευκαιρία για τον "Δικέφαλο του βορρά" ήρθε στο 93' με την κεφαλιά του Βρύζα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

td> Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα: 0-1

Γήπεδο: Τρίπολης
Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης

Η Λάρισα πέρασε από την Τρίπολη, επικρατώντας του νεοφώτιστου Αστέρα με 1-0 χάρη σε γκολ του Αλεξάνδρου στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης. Η κυπελλούχος Ελλάδας άρχισε με νίκη το πρωτάθλημα της Super League, σε αντίθεση με τους νεοφώτιστους, που είδαν την έδρα τους να αλώνεται.

td> ΟΦΗ-Απόλλωνας Καλαμαριάς: 3-2

Γήπεδο: Παγκρήτιο
Διαιτητής: Γιάννης Δαλούκας

Σε ένα ματς που για μια ώρα είχε έλαχιστες συγκινήσεις ο ΟΦΗ νίκησε την Καλαμαριά με σκορ 3-2, με πέντε γκολ να μπαίνουν στο τελευταίο μισάωρο (τα τέσσερα στο τελευταίο δεκάλεπτο).

Καθοριστική ήταν η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του Λεοζίνιο, από τον οποίο ξεκίνησαν οι φάσεις στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ του ΟΦΗ. Στα πολύ αρνητικά η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και οι άδειες για πρεμιέρα εξέδρες.

td> Ηρακλής-Εργοτέλης: 0-1

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Διαιτητής: Λάζαρος Πολατιάν

O Εργοτέλης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας εκτός έδρας τον Ηρακλή με 0-1, που αν και είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, έφυγε άπραγος από το γήπεδο του.

td> Ατρόμητος Αθ.-Λεβαδειακός: 2-1

Γήπεδο: Περιστερίου
Διαιτητής: Θανάσης Γκαϊτατζής

Μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες σε εντός έδρας πρεμιέρες τις δύο προηγούμενες σεζόν (0-0 με ΑΕΚ πρόπερσι και 2-2 με ΟΦΗ πέρυσι), ο Ατρόμητος έσπασε το... ρόδι στο ξεκίνημα της σεζόν 2007-08, καθώς πήρε το πρώτο "τρίποντο" στο πρωτάθλημα.

td> Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: 0-0

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Διαιτητής: Γιώργος Κασναφέρης

Το ντέρμπι αποδείχτηκε... πρόωρο και για τους δύο "αιώνιους", οι οποίοι παρόλα αυτά πρωταγωνίστησαν σε ένα ματς γεμάτο δυνατές μονομαχίες, που εν τέλει τα είχε όλα εκτός από τα γκολ. Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

td> Βέροια-ΑΕΚ, 19:00

Γήπεδο: Βέροιας
Διαιτητής: -

Οι οπαδοί των δύο ομάδων θα κάνουν υπομονή μέχρι της 26 Σεπτεμβρίου, λόγω των υποχρεώσεων της ΑΕΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τις εθνικές εκλογές.

td> Η επόμενη αγωνιστική


ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Σεπτεμβρίου 2007

Λάρισα-Βέροια
Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ-Ηρακλής

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Απόλλων Καλαμαριάς-Αρης
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-ΟΦΗ
Πανιώνιος-Λεβαδειακός
ΑΕΚ-Ατρόμητος Αθηνών

td> Όλα τα γκολ από τα ματς της Κυριακής



























































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ