ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Διπλό" στη Λεωφόρο!

"Διπλό" στη Λεωφόρο!
ολυμπιακος-αγιασμος

Ο Σ. Κόκκαλης έδωσε το "παρών" στον Αγιασμό της ομάδας και ζήτησε νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Το βράδυ της Κυριακής (2/9, 21:15, ΝΕΤ), ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 2ου πρωταθλήματος της Super League και ο στόχος για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού είναι ένας... Νίκη στη Λεωφόρο προκειμένου ο σύλλογος να αρχίσει με το... δεξί τη νέα σεζόν και να κερδίσει πάνω απ' όλα σε ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Παραμονή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο Σωκράτης Κόκκαλης βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση, καθώς πριν από την έναρξή της, πραγματοποιήθηκε Αγιασμός για το ποδοσφαιρικό τμήμα και πιο συγκεκριμένα στις 18:30. Στον Αγιασμό, εκτός από τον πρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, έδωσαν το "παρών" και οι Πέτρος Κόκκαλης (Διευθύνων Σύμβουλος), Ίλια Ίβιτς (Τεχνικός Διευθυντής), Κωνσταντίνος Μπαρμπής (το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ), όπως και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης μίλησε στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, ζητώντας το "διπλό" στη Λεωφόρο, αλλά και να δώσουν άπαντες τον καλύτερο εαυτό τους. Ο ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Ελλάδας επισήμανε στους ποδοσφαιριστές (ειδικά τους νεοαποκτηθέντες) τη σημασία μίας τέτοιας αναμέτρησης και πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει στην έδρα του "αιωνίου" αντιπάλου. Ευχήθηκε, παράλληλα, σε όλους καλή σεζόν με υγεία και πολλές επιτυχίες, εκφράζοντας την επιθυμία του η ομάδα να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο, ώστε να δώσει χαρά στους φιλάθλους και φυσικά να κατακτήσει τίτλους.

Η αποστολή

Η τελευταία προπόνηση των πρωταθλητών Ελλάδας πριν από το ντέρμπι, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (1/9, 19:00) στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Οι Τζόρτζεβιτς, Ραούλ Μπράβο και Παπαδόπουλος συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθούν.

Μετά το τέλος του προγράμματος εκγύμνασης, ο Τάκης Λεμονής ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία βρίσκονται οι εξής 20 ποδοσφαιριστές: Νικοπολίδης, Μπούτινα, Άντζας, Ζούλιο Σέζαρ, Ζεβλάκοβ, Πάντος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Στολτίδης, Λεντέσμα, Γκαλέτι, Μενδρινός, Νε, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάτσεβιτς, Λούα Λούα, Μήτρογλου, Αρτσούμπι.

Η ενδεκάδα...

Ο Τάκης Λεμονής έχει αποφασίσει για το βασικό σχήμα που θα χρησιμοποιήσει. Το σύστημα θα είναι κάτι μεταξύ του 4-5-1 και του 4-4-2. Ο Νικοπολίδης θα καθήσει κάτω από τα δοκάρια, με τον Πατσατζόγλου στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ντομί αριστερά και τους Ζεβλάκοβ-Άντζα στο κέντρο των μετόπισθεν. Ο Λεντέσμα θα είναι στον άξονα ως καθαρόαιμος αμυντικός μέσος, με τον Τοροσίδη δεξιά στον Αργεντινό και τον Στολτίδη αριστερά. Ο Γκαλέτι θα παίξει δεξιά στη μεσαία γραμμή, ο Κοβάτσεβιτς θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης, με τον Λούα Λούα να έχει σύνθετο ρόλο. Ο Κονγκολέζος άσος θα παίξει δίπλα στον Σέρβο στράικερ, ενώ θα καλύπτει και "μέσα αριστερά".

Ηττήθηκαν οι Νέοι

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού ηττήθηκε με 2-1 από την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στην Παιανία, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Το αποτέλεσεμα αυτό δεν πτοεί τους Πειραιώτες, καθώς φέτος έγινε ανανέωση (και στις Ακαδημίες) και όπως είναι φυσιολογικό χρειάζεται χρόνος προκειμένου να υπάρξει το απαιτούμενο "δέσιμο".

Στο 34', ο Κάρδαρης έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σοϊλέδη, το οποίο είχε κερδίσει ο Βασιλόγιαννης σε ανατροπή του από τον Παντίδο. Το δεύτερο γκολ για τους πράσινους ήρθε στο 83'. Ο Φελέκης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Νικολέτος με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Παυλόπουλος, Νταντάμης, Κυριακάκος (90'+ Αλβανός), Παντίδος, Σαμουράκης, Σάμιος, Μιχαλόλιας (86' Μαρίνης), Λαγός (90' Λέτρος), Τσιφλίδης (80' Νικολέτος), Κάρδαρης (70' Φέτσης), Φελέκης.

Ολυμπιακός: Παναγόπουλος, Αποστολόπουλος (20' λ.τρ. Κρητικός), Ποτουρίδης, Σαμαρόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γεωργακόπουλος, Βασιλόγιαννης (76' Κωτσαρίδης), Αποστόλου (67' Σταμόγιαννος), Πάλλας (82' Γκαβασιάδης), Νικλιτσιώτης, Σοϊλέδης (83' Κουρτάνοβιτς).

*Το Τμήμα διαχείρισης εισιτηρίων της πειραϊκής ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα παραταθεί έως το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου (Αίθουσα Τύπου, γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης"). Τηλέφωνο Πληροφοριών: 210 - 4833700.


























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ