ΗΡΑΚΛΗΣ

Ξανθόπουλος: "Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε"

Ξανθόπουλος: "Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε"
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της νυν διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής εξέφρασε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μέλος της Μπάμπης Ξανθόπουλος

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον της νυν διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής εξέφρασε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μέλος της Μπάμπης Ξανθόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε".

"Συμπληρώσαμε 100 μέρες διοίκησης. Υπήρχαν πολλά προβλήματα και το ξέρετε. Η απόκλιση στα οικονομικά δεν είναι 15%, αλλά πολύ μεγαλύτερη δυστυχώς. Δεν έχουμε την ακριβή εικόνα", για να θυμηθεί: "Όταν μαζεύτηκε αυτή η ομάδα των φίλων, που αγαπάμε τον Ηρακλή, είχαμε πει ότι θα βάλουμε ένα ποσό. Είναι μεγάλο αυτό το ποσό που βάλαμε τελικά. Ξεπερνάει το 1,5 εκ. ευρώ. Είχαμε κάποιες χορηγίες και τα εισιτήρια διαρκείας, και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας εμπιστευτήκανε".

Όσο για τα εισιτήρια διαρκείας ο κ. Ξανθόπουλος δεν δίστασε να πει πως: "Το νούμερο δεν είναι μεγάλο, αλλά γράφει ιστορία. Ξεπερνάνε τα 3.200. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που πληρώνουν κάθε εβδομάδα και έρχονται στο γήπεδο", κι όσο για τους φιλάθλους του Ηρακλή που βρίσκονται στο πέταλο του Καυτανζογλείου: "Επίσης ευχαριστούμε αυτούς που είναι στο πέταλο και τραγουδάνε επί 90 λεπτά, αλλά και αυτούς που ήρθαν στο Βόλο στο ματς κυπέλλου".

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Ηρακλής και ότι έχει συναντήσει η υπάρχουσα διοίκηση επισήμανε πως: "Κανείς από το λογιστήριο δεν μπορεί να μας δώσει ακριβή εικόνα των οικονομιών. Πιστεύαμε ότι κάποιοι πρώην παίκτες ήταν εξοφλημένοι. Όπως ο Αλιούτα, που μας ήρθε μια αγωγή για 40.000 ευρώ και πρέπει να πληρώσουμε.

Ήρθε επίσης μια αγωγή για ένα σπίτι, όπου έμενε μέλος της διοίκησης και είναι απλήρωτο για πολλούς μήνες. Υπάρχει χρέος 48.000 ευρώ για καθίσματα του Καυτανζογλείου από το 2004, δεν τους άρεσαν τα προηγούμενα και τα αλλάξανε.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι σήμερα 1η Νοεμβρίου να πληρώσουμε στους ποδοσφαιριστές τους μισθούς. Σήμερα 1η Νοεμβρίου όσοι παίκτες ήρθαν επί διοίκησής μας είναι εξοφλημένοι σε μισθούς και δόσεις".

Όσο για την κατάσταση που επικρατούσε στις ακαδημίες του Ηρακλή; "Στις ακαδημίες μας όλοι οι προπονητές ήταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την υπομονή που επέδειξαν και έμεινα δίπλα στα παιδιά. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που τον ταλαιπωρούμε τόσα χρόνια με τη μη εξεύρεση σταθερής έδρας. Γι΄ αυτό κάνουμε τρία γήπεδα εδώ στη Μίκρα".

Σχετικά με την προσπάθεια που ανέλαβε η υπάρχουσα διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής ο κ. Ξανθόπουλος ξεκαθάρισε πως: "Όλοι στη διοίκηση, μαζί με τον πρόεδρο, είμαστε εδώ για την αγάπη μα για τον Ηρακλή. Μας τάξανε και δεν μας έδωσαν κάποια πράγματα και εμείς αυτά θα τα κάνουμε πλέον μόνοι μας.

Πρώτιστος στόχος ήταν να μπει η ομάδα στο πρωτάθλημα, αφού υπήρχε κίνδυνος. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα και φυσικά τα δελτία από την ΕΠΟ, στην οποία χρωστούσαμε 340.000 ευρώ από τα προηγούμενα χρόνια. Πληρώσαμε αυτά που μπορούσαμε, χωρίς να καταστραφεί κανένας.

Κι έρχονται όλοι με αγωγές και απειλές και ζητάνε να πληρώσουμε 4-5 εκ. ευρώ μέσα σε λίγες μέρες. Τι πρέπει να κάνουμε, να αφήσουμε απλήρωτους τους τωρινούς παίκτες, την εφορία, ή άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις; Στη ζωή μας δεν έχουμε μάθει να χρωστάμε, κανένας από μας, αλλά δεν μπορούμε να πληρώσουμε τόσα πολλά χρήματα σε τόσο λίγες μέρες.

Ας έρθουν να διαπραγματευτούν. Από τη μια ίσως να έχουν και δίκαιο, αφού ίσως μας θεωρούν σαν τους προηγούμενους, αλλά από την άλλη εμείς τι να κάνουμε, να φύγουμε; Κάθε μέρα έχουμε κατασχέσεις. Κάθε μέρα συζητάμε και αναρωτιόμαστε που πάμε.

Δεν υπάρχει κάποιος να μας πει ότι μέχρι εδώ είναι τα χρέη. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουμε, όλοι μας. Ο ένας δίνει κουράγιο στον άλλον, αλλά εδώ με το κουράγιο δεν κερδίζεις τίποτα, εδώ θέλει λεφτά. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό, το να έρχονται άνθρωποι σε ομάδες και να δημιουργούν χρέη και μετά να πληρώνουν αυτοί που αγαπούν τους συλλόγους. Αυτοί που διοικούσαν 4 χρόνια τον Ηρακλή ήταν πανέξυπνοι".

Κι όσο για τον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιώργο Σπανουδάκη, είπε: "Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο Σπανουδάκη, αλλά με τον πρόεδρο Σπανουδάκη έχω πολλά. Είμαστε πολύ περήφανοι σαν άνθρωποι και ο Ηρακλής σαν σωματείο. Το 2008 συμπληρώνει 100 χρόνιας ζωής και δεν ξέρουμε εάν υπάρχει. Δεν μεμψιμοιρούμε. Ακόμα και από τότε που παίζαμε ποδόσφαιρο δεν είχαμε βοήθεια από κανέναν. Μόνο υποσχέσεις".

Γιοβάνοβιτς: "Το πιο δύσκολο ματς"

Σαν το πιο δύσκολο παιχνίδι από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου χαρακτήρισε το κυριακάτικο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ο τεχνικός του Ηρακλή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στην καθιερωμένη του Συνέντευξη Τύπου.

"Την Κυριακή μας περιμένει σίγουρα το πιο δύσκολο παιχνίδι από το ξεκίνημα της χρονιάς. Με μια ΑΕΚ που έχει δείξει τη μεγαλύτερη σταθερότητα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και κερδίζει ακόμη κι όταν δεν παίζει καλά και βρίσκεται δίκαια στην 1η θέση. Εμείς πρέπει να υπερβάλουμε τον εαυτό μας και να μην αφήσουν την ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της".

Νοκ άουτ ο Παπαζαχαρίας

Με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα ολοκληρώθηκε το σημερινό πρόγραμμά της ομάδας του Ηρακλή εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Παπαζαχαρίας συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας και τέθηκε νοκ άουτ για τον αγώνα με την ΑΕΚ ενώ ατομική προπόνηση έκανε και ο Τσίνεγκε, για τον οποίο αύριο θα φανεί αν μπορεί να τον υπολογίζει η τεχνική ηγεσία για την αναμέτρηση της Κυριακής.

Ο Μπένκο ξεπέρασε το πρόβλημα στην επιγονατίδα και προπονήθηκε κανονικά, ενώ ο Μπίνιο πέρασε στους ρυθμούς της υπόλοιπης ομάδας, όπως ακριβώς έκανε και ο Ιωαννίδης.

Ο Παπαστεριανός και ο Περπερίδης συνέχισαν το πολύ "φορτωμένο" ατομικό πρόγραμμα και ο πρώτος αναμένεται από Δευτέρα να επανέλθει στους ρυθμούς της ομάδας, ενώ κάποιες μέρες αργότερα το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον δεύτερο.

Όσο για την αυριανή μέρα στο στρατόπεδο του Ηρακλή περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση στις 11:00 στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα.










































TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ