ΑΕΚ

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-1

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-1
New Image

Mετά από τρία "στείρα" χρόνια η ΑΕΚ νίκησε στα Πηγάδια την Ξάνθη με 1-0 και παρέμεινε πρώτη στην κορυφή.

Τόσο η ΑΕΚ όσο και η Ξάνθη δημιούργησαν ευκαιρίες να πετύχουν περισσότερα τέρματα, αλλά οι επιθετικοί τους δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα. Σημαντικότερη φάση για την ΑΕΚ η ευκαιρία του Κονέ στο 88' και της Ξάνθης στις καθυστερήσεις με τον Καζάκη, που δεν κατάφερε από την περιοχή να πλασάρει σωστά και η μπάλα έφυγε άουτ.
Πλέον ο δρόμος προς την κατάκτηση του πρωτάθληματος ανοίγει διάπλατα για την ΑΕΚ που βλέπει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Η αμυντική της σταθερότητα και οι λύσεις στην επίθεση που δίνει ο Μπλάνκο έχουν κάνει την ομάδα του Σέρα Φερέρ το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

H ΑΕΚ έδειξε βελτιωμένη σε σύγκριση με τον αγώνα της προηγούμενης Πέμπτης κόντρα στην Έλφσμποργκ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Skoda Ξάνθη (Ν. Κεχαγιάς): Τούρινα, Παπαδημητρίου(90' Kαζάκης), Ζουέλα, Κωστούλας, Κοντοδήμος, Βάλλας(49' Τόμιτς), Διγκόζης, Κιντάνα, Ραντζίνσκι(82' Ντελγκάδο), Πόι, Λαμπριάκος.

ΑΕΚ (Λ. Σ. Φερέρ): Μορέτο, Αρουαμπαρένα, Ράμος, Αλβες, Παπασταθόπουλος, Ενσαλίβα, Τόζερ, Μαντούκα(85' Παππάς), Ριβάλντο(75΄Ριβάλντο), Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο(62' Κονέ).

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη, Αθλητικό Κέντρο Πηγαδίων
Με μια ματιά
Το πρώτο πεντάλεπτο βρήκε την ΑΕΚ να φθάνει κοντά στο γκολ με τον Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος μπήκε από τα δεξιά όπως επιτίθεται η ΑΕΚ προσπάθησε να περάσει στον Μπλάνκο, αλλά ο Τούρινα έδιωξε σωτήρια.

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν επιφυλακτικές στον τρόπο παιχνιδιού τους, καθώς προσπάθησαν να μηδενίσουν τα λάθη και να αποφύγουν τις επιπόλαιες ενέργειες. Ο τεχνικός της Ξάνθης Νίκος Κεχαγιάς ζήτησε από τους παίκτες του να μαρκάρουν ψηλά, κρατώντας μακριά τους τεχνίτες παίκτες της "Ένωσης", που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για γκολ.

Η Ξάνθη μετά το παθητικό ξεκίνημα, βγήκε μπροστά, με βασικό εκφραστή των επιθέσεων τον Αργεντίνο Πόι. Ο επιθετικός της ακριτικής ομάδας έπαιξε πίσω από τον Λαμπριάκο και κινήθηκε σε όλο το πλάτος της αμυντικής γραμμής του Μορέτο. Η Ξάνθη δημιούργησε δύο καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Βραζιλιάνου πορτιέρο με τον Λαμπριάκο και τον Ραντζίνσκι, αλλά από εκεί και πέρα μηδέν. Φύλαξε τα νώτα της, πίεσε την ΑΕΚ στο κέντρο, ώστε να μην βρίσκει διαδρόμους και έψαξε το γκολ στις αντεπιθέσεις.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Σέρα Φερέρ, δεν έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια του Ούγγρου Τόζερ στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας. Ο διεθνής άσσος δεν ήταν τόσο δραστήριος όσο ήθελε ο Φερέρ.Η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ της ΑΕΚ, καθώς ήταν η ομάδα που αναζήτησε το γκολ, στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν ακίνδυνη στην τελική προσπάθεια.

Η σημαντικότερη ευκαιρία για την ΑΕΚ χάθηκε στο 27΄με δυνατό σουτ του Ριβάλντο έξω από την περιοχή. Ο ρυθμός του αγώνα παρά την έλλειψη φάσεων, πέρα από την ευκαιρία του Ριβάλντο, είχε γρήγορο ρυθμό.Το γκολ του Μπλάνκο στο 44' ήρθε στην καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, Η κατοχή μπάλας και η ελαφρά υπεροχή της στο παιχνίδι μεταφράστηκε σε γκολ για τους "κιτρινόμαυρους" αποκτώντας παράλληλα το ψυχολογικό αβαντάζ που αναζητούσαν.

Ο Τόμιτς πήρε την θέση του τραυματία Βάλλα στο 2ο ημίχρονο και αγωνίστηκε στην θέση του Ζουέλα που πέρασε ως κεντρικός αμυντικός. Η Ξάνθη όπως στο πρώτο μέρος του ματς κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης και πίεσε την ΑΕΚ. Η υπεροχή και η κατοχή μπάλας πέρασαν στην πλευρά της, ωστόσο οι αμυντικοί της ΑΕΚ φρόντισαν να κρατήσουν μακριά από την εστία του Μορέτο τους επιθετικούς της γηπεδούχου.

Πρώτο μέλημα των φιλοξενούμενων ήταν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και να ψάξουν στις αντεπιθέσεις το δεύτερο τέρμα. Στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης το ματς παίχτηκε στον χώρο του κέντρου και προς τα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ. Η ΑΕΚ έδειξε εφησυχασμένη στο 0-1 και η Ξάνθη που ήθελε την ισοφάριση δεν έβρισκε κενούς χώρους για την δημιουργία φάσεων.

Οι σέντρες, στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας τους Νίκου Κεχαγιά, αλλά αποτελούσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς της ΑΕΚ. 'Οσο πέρναγε η ώρα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι δεν ήθελαν να ρισκάρουν για το δεύτερο γκολ που θα "κλείδωνε" το παιχνίδι.

Η άμυνα της ΑΕΚ είχε κλείσει σαν "μέγγενη" για τους παίκτες του Νίκου Κεχαγιά, ενώ το άγχος και η κούραση αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την πολυπόθητη ισοφάριση. Αντίθετα με την αδυναμία της Ξάνθης να απειλήσει την εστία του Μορέτο, η ΑΕΚ είχε δύο καλές στιγμές για γκολ.

Και στις δύο "δράστης" ήταν ο Σέζαρ που είχε μπει ως αλλαγή στην θέση του Ριβάλντο. Η πρώτη με σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά που κατέληξε άουτ και η δεύτερη μετά από σέντρα του Βραζιλιάνου ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά επίσης έφυγε άουτ.

Η πίεση όσο πέρναγε η ώρα γινόταν εντονότερη για την ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο και απειλήθηκαν με ισοφάριση. Ο Παπασταθόπουλος ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ καθώς κατάφερε να περιορίσει τον Ραντζίνκσι που έγινε αλλαγή, ενώ ο Ζουέλα από την Ξάθη ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας.

Οι κενοί χώροι για την ΑΕΚ και την δημιουργία φάσεων είχαν ανοίξει και ο Τόζερ σε μία από αυτή μπήκε στην περιοχή, έστρωσε στον Κονέ αλλά το πλασέ του δεύτερου έφυγε άουτ. Το παιχνίδι έληξε με την σημαντικότερη ευκαιρία της Ξάνθης με το πλασέ του Καζάκη που επίσης κατέληξε άουτ.

Το τελικό σκορ βρήκε την ΑΕΚ να πανηγυρίζει την έκτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα μαζί με τους περίπου 1.500 οπαδούς της.
Συνέντευξη Τύπου


Φερέρ (ΑΕΚ): " Δουλέψαμε πολύ για το παιχνίδι. Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα με μεγάλη άνεση σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Η δουλειά που έκαναν οι Μαντούκα και Ριβάλντο ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που μας οδήγησαν στη νίκη, όπως επίσης και ο καλός χειρισμός της μπάλας από τον Τόζερ στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Χάρηκα πολύ για τη νίκη της ομάδας μου. Η ποδοσφαιρική πρόταση που καταθέσαμε στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας με τη μπάλα κάτω, ήταν το σημαντικότερο γεγονός του αγώνα.

Έδειξαν την απαραίτητη αλληλεγγύη, μοναδικό μελανό σημείο στην εμφάνιση μας, ήταν ότι μας έλειψε η ευστοχία, κάτι που μας στέρησε το δικαίωμα να "καθαρίσουμε" νωρίτερα το παιχνίδι. Μας ενδιαφέρει να χάνει βαθμούς ο Ολυμπιακός γιατί αποτελεί τον άμεσο αντίπαλό μας στην διεκδίκηση του τίτλου. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά να κοιτάμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού

".

Κεχαγιάς (Ξάνθη): " Ύστερα από δύο ατυχή αποτελέσματα, θέλαμε τη νίκη. Μας μένει μεγάλη πίκρα, γιατί νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το ματς, να ισοφαρίσουμε και γιατί όχι να νικήσουμε. Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Το δεύτερο μέρος, όμως, ανήκει στην Ξάνθη. Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί πίστεψαν και προσπάθησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό να πάρουμε τουλάχιστο τον βαθμό της ισοπαλίας.

Απ’ αυτό το παιχνίδι πρέπει να κρατήσουν και οι παίκτες και όσοι είμαστε στην ομάδα τη θέληση αυτή, δηλαδή ότι πρέπει να παλεύουμε τα παιχνίδια έως το τέλος και να παίρνουμε ότι το δυνατόν καλύτερο από κάθε παιχνίδι Τώρα έχουμε δύο ματς εκτός έδρας απέναντι σε δύο πολύ καλές ομάδες. Πιστεύουμε στο υλικό που έχουμε, είναι πολύ καλό. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια.

"
Όλα τα λεφτά...
Το παιχνίδι των δύο ομάδων στο δεύτερο ημίχρονο καθώς δημιουργήσαν ευκαίριες μπροστά από τις δύο εστίες.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Δεν υπήρχε κάτι αρνητικό στο παιχνίδι, ενώ και οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν παρεκτράπησαν.

To γκολ του αγώνα σε video



To Live του αγώνα...
Στοιχεία Αγώνα
Skoda Ξάνθη (Ν. Κεχαγιάς): Τούρινα, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Κωστούλας, Κοντοδήμος, Βάλλας, Διγκόζης, Κιντάνα, Ραντζίνσκι, Πόι, Λαμπριάκος.

ΑΕΚ (Λ. Σ. Φερέρ): Μορέτο, Αρουαμπαρένα, Ράμος, Αλβες, Παπασταθόπουλος, Ενσαλίβα, Τόζερ, Μαντούκα, Ριβάλντο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Γήπεδο: Skoda Ξάνθη, Αθλητικό Κέντρο Πηγαδίων




1' Έναρξη αγώνα
3' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ο Μαντούκα μπήκε από πλάγια και δεξιά όπως επιτίθεται η ΑΕΚ, προσπάθησε να δώσει με κοντινή πάσα στον Μπλάνκο, αλλά πρόλαβε και έδιωξε ο Τούρινα.
7' Οφσάιντ Ξάνθη Πόι
9' Ευκαιρία Ξάνθη
Ο Πόι έβγαλε την σέντρα η μπάλα πέρασε απ΄ όλους αιφνιδιάζοντας τον Μορέτο που έδιωξε σε κόρνερ.
13' Κόρνερ Ξάνθη
Σέντρα του Πόι ο Αρουαμπαρένα έδιωξε σε κόρνερ πριν προλάβει ο Λαμπιριάκος.
15' Ευκαιρία Ξάνθη
Κεφαλιά του Ραντζίνσκι η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μορέτο.
17' Κόρνερ ΑΕΚ
Κεφαλιά του Λυμπερόπουλου η μπάλα έφυγε άουτ.
22' Σχόλιο
Η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Τούρινα χωρίς αποτέλεσμα.
27' Δοκάρι ΑΕΚ
Δυνατό σουτ του Ριβάλντο έξω από την περιοχή η μπάλα "τράνταξε" το οριζόντιο δοκάρι του Τούρινα.
31' Οφσάιντ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
33' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ο Ριβάλντο έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Μπλάνκο που δεν κατάφερε να περάσει τον Τούρινα καθώς ο πορτιέρο της Ξάνθης μπλόκαρε την μπάλα.
35' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Πόι
39' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Τόζερ
42' Κόρνερ Ξάνθη
44' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Ριβάλντο έψαξε τον Ενσαλίβα, η μπάλα κατέληξε στον Μπλάνκο που με σουτ έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ για την Ένωση.
45' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μπλάνκο
45' Έναρξη καθυστερήσεων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ο Μπλάνκο μπήκε από τα αριστερά το σουτ που επιχείρησε, μετά από μπαλιά του Ενσαλίβα, έδιωξε ο Τούρινα.
49' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Βάλλας
Ο Τόμιτς μπήκε στον αγώνα.
51' Σχόλιο
Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι που προσπαθεί να φθάσει στην ισοφάριση.
51' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Αρουαμπαρένα
58' Κόρνερ Ξάνθη
61' Σχόλιο
Η Ξάνθη συνεχίζει να έχει την υπεροχή αλλά χωρίς καλή στιγμή μπροστά από την εστία του Μορέτο.
62' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Κονέ μπήκε στον αγώνα.
65' Κίτρινη κάρτα Ξάνθη Παπαδημητρίου
67' Άουτ Ξάνθη Ραντζίνκσι
69' Κόρνερ Ξάνθη
72' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Ραντζίνσκι
Ο Ντελγκάδο στον αγώνα.
73' Κόρνερ Ξάνθη
74' Ευκαιρία ΑΕΚ
Αντεπίθεση για την ΑΕΚ που έδιωξαν οι αμυντικοί της Ξάνθης.
75' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ Ριβάλντο
Ο Σέζαρ μπήκε στον αγώνα.
78' Σουτ ΑΕΚ
Σουτ του Σέζαρ από την περιοχή και αριστερά η μπάλα κατέληξε άουτ.
81' Ευκαιρία ΑΕΚ
Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σέζαρ ο Λυμπερόπουλος έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε άουτ.
85' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ Μαντούκα
Ο Παππάς μπήκε στον αγώνα.
87' Οφσάιντ ΑΕΚ Λυμπερόπουλος
88' Ευκαιρία Ξάνθη
Ο Πόι έπιασε κεφαλιά αλλά μπλόκαρε ο Μορέτο.
89' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ο Σέζαρ μπήκε από τα αριστερά αλλά ο Λυμπερόπουλος δεν πρόλαβε την μπάλα.
90' Αλλαγή παίκτη Ξάνθη Παπαδημητρίου
Ο Καζάκης μπήκε στον αγώνα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
90' Ευκαιρία ΑΕΚ
Ο Τόζερ βγήκε μόνος έστρωσε στον Κονέ που από το ύψος του πέναλτι δεν ευστόχησε σε κενή εστία.
92' Ευκαιρία Ξάνθη
Ο Καζάκης δεν πλάσαρε σωστά από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα έφυγε άουτ.
93' Λήξη αγώνα










































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ