ΟΦΗ

Βέροια - ΟΦΗ 2-1

Βέροια - ΟΦΗ 2-1
βεροια πανηγυρικο

Η Βέροια κατέκτησε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας εντός έδρας με 2-1 του ΟΦΗ

Σ' έναν χορταστικό αγώνα ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, η Βέροια κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και πήρε την νίκη με 2-1 κόντρα σ' έναν μέτριο ΟΦΗ.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Βέροια (Ρ. Ντόστανιντς): Τερολ, Αλεξίου, Σαμαράς, Μπικόφσκι (72΄ Ντε Λάνγκε), Ζουλίνιο (89΄ Κλινε), Κόλτζος, Ράνιτς, Παρμαξίδης, Πετκάκης, Παεζ Γκόμεζ (83΄ Τσιμπλίδης), Ερέρα.

ΟΦΗ (Ρ. Μάουρερ): Πέερσμαν, Μπαρκαουάν, Αρβανίτης, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς, Ντρούλιτς (46΄ Γκέρμπερ), Ισά (38΄ Κουνενάκης), Σφακιανάκης, Λεοζίνιο (73΄ Πλουσής).

Διαιτητής: Ρωμανός Κοντογιαννίδης (Ξάνθης).

Κίτρινες: Κόλτζος, Αλεξίου, Τερόλ, Ντε Λάνγκε/Ταραλίδης, Αρβανίτης, Πέερσμαν, Κουνενάκης, Σφακιανάκης.

Κόκκινες: Σφακιακάνης (+90΄)
Με μια ματιά
Στο πρώτο μέρος οι παίκτες της Βέροιας είχαν τον πλήρη έλεγχο, έχασαν πολλές ευκαιρίες όμως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Οι κρητικοί καταφεράν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό, όταν ο Πετκάκης έδωσε λανθασμένα την μπάλα στον Τερόλ, εκείνος δεν πρόλαβε να την διώξει και ο Ντρούλιτς εκμεταλλευόμενος το λάθος πάσαρε στον Πόποβιτς που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας.

Οι παίκτες του Ντόστανιτς, δεν το έβαλαν κάτω και ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους προσπαθώντας να πετύχουν την ισοφάριση.

Στο 15ο λεπτό ύστερα από πάσα του Ζουλίνιο, ο Ερέρα βγήκε σε ευνοϊκή θέση έκανε το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πέερσμαν. Πέντε λεπτά αργότερα (20') ο Πέερσμαν έσωσε εντυπωσιακά την εστία του απο την ισοφάριση ύστερα απο εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ράνιτς.

Η πίεση της Βέροιας απέδωσε τελικά καρπούς στο 39' όταν ο Ζουλίνιο εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Αλεξίου κέρδισε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Παρά την ισοφάριση οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν την εστία του ΟΦΗ και στο 43' ο Πετκάκης έκανε σέντρα από τα αριστερά, ο Πάεζ έγινε αποδέκτης και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των κρητικών.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να είναι πραγματικά καταιγιστικοί και ο ΟΦΗ να έχει ρόλο κομπάρσου.

Στο τέταρτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου (49') η Βέροια κέρδισε πέναλτι όταν ο Μπικόφσκι μέσα από την μικρή περιοχή αντράπηκε απο τον Πέερσμαν και δύο αμυντικούς των κρητικών. Ο Ράνιτς ανέλαβε την εκτέλεση όμως η μπάλα κατέληξε για τρίτη φορά στο δοκάρι του ΟΦΗ.

Ότι δεν κατάφερε ο Ράνιτς, το πέτυχε ο Ερέρα τέσσερα λεπτά αργότερα (53') όταν ύστερα από πάσα του Μπικόφσκι, ο Αργεντινός επιθετικός έκανε ένα δυνατό συρτό σουτ αρκετά μέτρα έξω απο την μεγάλη περιοχή διαμορφώνοντας το 2-1.

Στο 64΄ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και τρίτο τέρμα, όμως το σουτ του Πάεζ έδιωξε ο Πέερσμαν σε κόρνερ.

Οι κρητικοί δεν έδειχναν ικανοί να αντιδράσουν, όμως στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκέρμπερ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά, όμως ο Τερόλ μπλόκαρε την μπάλα και το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Συνέντευξη Τύπου
Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): "Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ καλή ομάδα και διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Παρά το γκολ που δεχθήκαμε, μείναμε ήρεμοι, δεν πανικοβληθήκαμε και προσπαθήσαμε πάρα πολύ.

Στις δύο εβδομάδες που βρίσκομαι στην ομάδα έχω να παρατηρήσω πως οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν κατά 90%".





ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): "Αρχίσαμε καλά, είχαμε τον έλεγχο και σκοράραμε. Στη συνέχεια όμως χάσαμε πολλές μονομαχίες στο ένας εναντίον ενός, με αποτέλεσμα η Βέροια να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Ο διαιτητής δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο έργο μας. Θεωρώ πως στη φάση του πέναλτι δεν υπήρχε τίποτα".

Όλα τα λεφτά...
Η εξαιρετική εμφάνιση της Βέροιας που κατέκτησε εντυπωσιακά το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον "μέτριο" ΟΦΗ που κατάφερε να ανοίξει το σκορ απο λάθος των γηπεδούχων και απο εκεί και πέρα είχε ρόλο κομπάρσου με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε δεύτερη συνεχόμενη ήττα.
To Live του αγώνα...
Συνθέσεις ομάδων
Βέροια (Ρ. Ντόστανιτς): Τέρολ, Αλεξίου, Σαμαράς, Μπικόφσκι, Ζουλίνιο, Κόλτζος, Ράνιτς, Παρμαξίδης, Πετκάκης, Πάεζ, Ερέρα.

ΟΦΗ (Ρ. Μάουρερ): Πέερσμαν, Μπαρκαουάν, Αρβανίτης, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πίτσος, Πόποβιτς, Ντρούλιτς, Ισά, Σφακιανάκης, Λεοζίνιο.

Διαιτητής: Ρ. Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Δ. Μπιτσίδης (Θράκης), Δ. Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)




1' Έναρξη αγώνα
8' Γκολ ΟΦΗ Πόποβιτς
Μεγάλο λάθος απο τον τερματοφύλακα της Βέροιας καθώς δεν καταφέρει να διώξει, ο Ντρούλιτς εκμετελλεύεται παίρνοντας την μπάλα, πασάρει στον Πόποβιτς και εκείνος με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τον ΟΦΗ.
15' Δοκάρι Βέροια Ερέρα
Ύστερα από πάσα του Ζουλίνιο, ο Ερέρα βγαίνει σε ευνοϊκή θέση κάνει το σουτ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πέερσμαν.
20' Ευκαιρία Βέροια Ράνιτς
Όμορφη εκτέλεση φάουλ από τον Ράνιτς που αναγκάζει τον Πέερσμαν να αποσοβεί εντυπωσιακά την ισοφάριση.
23' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Ταραλίδης
29' Ευκαιρία Βέροια Μπικόφσκι
Ο Μικόφσκι απο ευνοϊκή θέση δεν πιάνει όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα καταλήγει άουτ.
30' Σχόλιο
Η Βέροια πιέζει τον ΟΦΗ προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση.
38' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Αρβανίτης
38' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Κουνενάκης παίρνει την θέση του Ισά.
39' Γκολ Βέροια Αλεξίου
Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ απο τα αριστερά του Ζουλίνιο, ο Αλεξίου κερδίζει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ και ισοφαρίζει για την Βέροια.
43' Δοκάρι Βέροια Πάεζ
Ο Πετκάκης πασάρει στον Πάεζ, ο τελευταίος κάνει το σουτ όμως η μπάλα σταματάει στο δοκάρι.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Γκέρμπερ παίρνει την θέση του Ντρούλιτς.
49' Πέναλτι Βέροια
Ο Μπικόφσκι ανατράπηκε απο τον Πέερσμαν και δύο αμυντικούς του ΟΦΗ και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.
49' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Πέερσμαν
49' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Κουνενάκης
50' Δοκάρι Βέροια Ράνιτς
Ο Ράνιτς εκτελεί το πέναλτι και η μπάλα καταλήγει για τρίτη φορά στο δοκάρι του Πέερσμαν.
53' Γκολ Βέροια Ερέρα
Ύστερα από πάσα του Μπικόφσκι, ο Ερέρα κάνει ένα δυνατό συρτό σουτ αρκετά μέτρα έξω απο την μεγάλη περιοχή και πετυχαίνει το γκολ διαμορφώνοντας το 2-1.
56' Κίτρινη κάρτα Βέροια Αλεξίου
64' Σουτ Βέροια Πάεζ
Σουτ από το Πάεζ ο Πέερσμαν διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
72' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Την θέση του Μπικόφσκι πήρε ο Ντε Λάνγκε.
73' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Πλούσης παίρνει την θέση του Λεοζίνιο.
74' Κίτρινη κάρτα Βέροια Κόλτζος
75' Άουτ ΟΦΗ Ταραλίδης
Φάουλ σε καλό σημείο για τον ΟΦΗ, ο Ταραλίδης το εκτελέι όμως η μπάλα περνάει άουτ.
83' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Ο Τσιμπλίδης παίρνει την θέση του Πάεζ.
85' Κίτρινη κάρτα Βέροια Ντε Λάνγκε
87' Αλλαγή παίκτη Βέροια
Στην θέση του Ζουλίνιο πέρασε ο Κλίνε.
90' Έναρξη καθυστερήσεων
94' Λήξη αγώνα




























TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ