ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Βραζιλιάνικος περίπατος, αμερικάνικη πρόκριση

Βραζιλιάνικος περίπατος, αμερικάνικη πρόκριση
βραζιλια πανηγυρικο

Η Βραζιλία νίκησε άνετα 3-0 την Ιταλία και την έστειλε σπίτι της. Πρόκριση για ΗΠΑ χάρις στο 3-0 με Αίγυπτο (vds)

Οι πιθανότητες να πάρουν το δεύτερο εισιτήριο για τους "4" οι Αμερικάνοι ήταν ελάχιστες, όμως λίγο η θέλησή τους, λίγο η εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στους Αιγύπτιους και... πολύ η τύχη τους έδωσαν την πρόκριση. Όσο για την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά απογοητευτική εμφάνιση και παραδόθηκε από νωρίς στους Βραζιλιάνους.
Μάλιστα ο Κακά και η παρέα του έσπασαν ένα ρεκόρ 52 χρόνων, αφού οι "σκουάντρα ατζούρα" έχει να δεχθεί τρια γκολ σ' ένα ημίχρονο από το 1957 (12/5 ήττα από τους Γιουγκοσλάβους με 6-1).

Ιταλία-Βραζιλία 0-3

Το συγκρότημα του Κάρλος Ντούνγκα μπορεί να ήταν με το ενάμιση πόδι στους "4" όμως δεν παρουσιάστηκε αδιάφορο και έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του.

Οι Βραζιλιάνοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος και κατάφεραν σε διάστημα 8 λεπτών να πετύχουν τρία γκολ. Δράστης ο Λούις Φαμπιάνο που άνοιξε το σκορ στο 37', ενώ έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Σα να μην έφτανε αυτό στους Ιταλούς, ήρθε και το αυτογκόλ του Ντοσένα να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα και να απομακρύνει το όνειρο των παγκόσμιων πρωταθλητών για πρόκριση.

Παρά τις αλλαγές του Μαρτσέλο Λίπι (Πέπε, Τζιλαρντίνο, Ρόσι) το σκηνικό δεν άλλαξε και το 3-0 έμεινε μέχρι και το τέλος.

Ιταλία: Μπουφόν, Τζαμπρότα, Κιελίνι, Καναβάρο, Ντοσένα, ντε Ρόσι, Μοντολίβο (46' Πέπε), Καμορανέζι, Πίρλο, Ιακουίντα (38' Ρόσι), Τόνι (57' Τζιλαρντίνο).

Βραζιλία: Σέζαρ, Μαϊκόν, Ζουάν (24' Λουιζάο), Λούσιο, Σάντος, Ζιλμπέρτο Σίλβα (84' Κλέμπερσον), Ραμίρες (86' Ζόσουε), Κακά, Μέλο, Ρομπίνιο, Φαμπιάνο.

Αίγυπτος-ΗΠΑ 0-3

Μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν νίκη της Αιγύπτου ιδιαίτερα μετά την επικράτηση κόντρα στην Ιταλία, όμως λογάριασαν δίχως τις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί μπήκαν δυνατά και αιφνιδιάσαν τους αντιπάλους τους, ανοίγοντας το σκορ στο 21' με τον Ντέιβις. Στο 63' ο Μπράντλεϊ διπλασιάσε τα τέρματα για την ομάδα του, ενώ οχτώ λεπτά αργότερα (71') ο Ντέμπσεϊ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 χαρίζοντας μια "ηρωική" πρόκριση. Συγκεκριμένα οι Ηνωμένες Πολιτείες πήραν το εισιτήριο για τους "4" χάρις στην διαφορά τερμάτων με την Αίγυπτο και την καλύτερη επίθεση με την Ιταλία.

Αίγυπτος: Ελ Χανταρί, Φατί (57' Α.Σαΐντ), Χ. Σαΐντ, Γκομά, Φαράγκ, Σαουκί, ελ Μοχαμαντί, Αμπντ Ραμπού, Αμπουτρικά, Αμπντελγκανί, Εϊντ (50' Α.Χασάν).

ΗΠΑ: Γκούζαν, Μπόρνστεϊν, Ονιέγου, Ντεμέριτ, Σπέκτορ, Μπράντλεϊ, Κλαρκ, Ντέμπσεϊ, Ντόνοβαν, (82' Κέισι) Ντέιβις, Αλτιντορ (69' Φεϊλχάμπερ).

Η τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου


Βραζιλία 9 (10-3)
ΗΠΑ 3 (4-6)
Ιταλία 3 (3-5)
Αίγυπτος 3 (4-7)

Ο πίνακας των σκόρερς της διοργάνωσης

3 γκολ
Φερνάντο Τόρες (Ισπανία)
Νταβίντ Βίγια (Ισπανία)
Λουΐς Φαμπιάνο (Βραζιλία)

2 γκολ
Κακά (Βραζιλία)
Μοχάμεντ Ζιντάν (Αίγυπτος)
Τζουζέπε Ρόσι (Ιταλία)
Μπέρναρντ Πάρκερ (Ν. Αφρική)

1 γκολ
Φελίπε Μέλο (Βραζιλία)
Ζουάν (Βραζιλία)
Μαϊκόν (Βραζιλία)
Ρομπίνιο (Βραζιλία)
Χόμος (Αίγυπτος)
Μοχάμεντ Σακί (Αίγυπτος)
Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ιταλία)
Θεσκ Φάμπρεγκας (Ισπανία)
Φερνάντο Γιορέντε (Ισπανία)
Λάντον Ντόναβαν (ΗΠΑ)
Nτέιβις (ΗΠΑ)
Μπράντλεϊ (ΗΠΑ)
Ντέμπσεϊ (ΗΠΑ)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ


24/06/09 21:30 Μπλούμφοντεϊν Ισπανία-ΗΠΑ (1)
25/06/09 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ Βραζιλία-Νότια Αφρική (2)

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ


28/06/09 16:00 Ρούστενμπεργκ Ηττημένος 1-Ηττημένος 2

ΤΕΛΙΚΟΣ

28/06/09 21:30 Γιοχάνεσμπουργκ Νικητής 1-Νικητής 2

Ιταλία-Βραζιλία 0-3



Aίγυπτος-ΗΠΑ 0-3















































































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ