ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Τρίτη νίκη η Ισπανία, στους "4" η Ν. Αφρική

Τρίτη νίκη η Ισπανία, στους "4" η Ν. Αφρική
βίγια

Η Νότιος Αφρική ηττήθηκε με 0-2 από την Ισπανία, αλλά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Confederations Cup, καθώς το Ιράκ δεν κατάφερε να κερδίσει την Νέα Ζηλανδία (0-0) (videos)

Οι διοργανωτές φυσικά πέρασαν ως δεύτεροι από τον 1ο όμιλο, ενώ η "Furia Roja" πήρε την πρώτη θέση με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και τέρματα 8-0, αλλά σημείωσε και... παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς πέτυχε την 15 συνεχόμενη νίκη της.
Ισπανία - Νότιος Αφρική 2-0

Η Ισπανία άνοιξε το σκορ στο "Coca-Cola Park" του Γιοχάνεσμπουργκ χάρη στο τρίτο γκολ του Νταβίντ Βίγια στην διοργάνωση.

Ο άσος της Βαλένθια έπιασε τον Τόρες στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς στέλνοντας στο 52' την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό γυριστό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έπειτα από κοντρόλ με το στήθος.

Μάλιστα, λίγα δεπτερόλεπτα πριν ο Βίγια είχε εκτελέσει πέναλτι που κέρδισε ο Φάμπρεγκας, αλλά απέκρουσε ο Κούνε.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Φερνάντο Γιορέντε στο 72' με κοντινό πλασέ, έπειτα εκτέλεση φάουλ του Τσάβι και πάσα του Φάμπρεγκας.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρέινα, Πουγιόλ, Ραούλ Αλμπιόλ, Πικέ, Αρμπελόα, Τσάβι, Μπούσκετς, Φάμπρεγκας, Ριέρα, Βίγια (60' Πάμπλο Ερνάντεθ), Τόρες (60' Φερνάντο Γιορέντε).
ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ: Κούνε, Γκάξα, Μοκοένα, Μπουθ, Μασιλέλα, Σιμπάγια (83' Μασέγκο), Ντιγκακόι, Πίνααρ, Μλόνγκο, Μοντισέ, Μπέρναρντ Πάρκερ (93' Τσαμπαλάλα).

Ιράκ - Νέα Ζηλανδία 0-0

Ιστορικές στιγμές για την Νέα Ζηλανδία στο "Free State Stadium" του Μπλόμφονταϊν, καθώς με την λήξη της αναμέτρησης οι παίκτες της πανηγύριζαν τον πρώτο τους βαθμό στην τρίτη τους συμμετοχή στην διοργάνωση.

Όσον αφορά στο Ιράκ, αν κέρδιζε με 1-0 δεν θα έπαιρνε την πρόκριση, καθώς η Νότιος Αφρική θα είχε καλύτερη επίθεση (διαφορά τερμάτων θα ήταν ίδια), έτσι χρειαζόταν δύο γκολ.

ΙΡΑΚ: Κασίντ, Αλί Καρίμ, Σακέρ, Ρεχέμα, Αμπάς, Μαχντί Καρίμ, Ακράμ, Μούλαα Μοχάμεντ, Γιασίμ, Εμάντ Μοχάμεντ (56' Αμπντούλ Ζαχρά), Μαχμούντ.
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Μος, Άαρον Σκοτ (85' Μιούλιγκαν), Βίκελικ, Σιγκμούντ (71' Μπόιενς), Λόκχεντ, Μπόκι (68' Κρίστι), Σάιμον Έλιοτ, Τιμ Μπράουν, Μπέρτος, Σμελτζ, Κρις Κίλεν.

Η τελική βαθμολογία του 1ου ομίλου

1. Ισπανία 9 (8-0)
2. Ν. Αφρική 4 (2-2)
3. Ιράκ 2 (0-1)
4. Ν. Ζηλανδία 1 (0-7)

Ο πίνακας των σκόρερς της διοργάνωσης

3 γκολ
Φερνάντο Τόρες (Ισπανία)
Νταβίντ Βίγια (Ισπανία)

2 γκολ
Κακά (Βραζιλία)
Μοχάμεντ Ζιντάν (Αίγυπτος)
Τζουζέπε Ρόσι (Ιταλία)
Μπέρναρντ Πάρκερ (Ν. Αφρική)

1 γκολ
Φελίπε Μέλο (Βραζιλία)
Ζουάν (Βραζιλία)
Λουΐς Φαμπιάνο (Βραζιλία)
Μαϊκόν (Βραζιλία)
Ρομπίνιο (Βραζιλία)
Χόμος (Αίγυπτος)
Μοχάμεντ Σακί (Αίγυπτος)
Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ιταλία)
Θεσκ Φάμπρεγκας (Ισπανία)
Φερνάντο Γιορέντε (Ισπανία)
Λάντον Ντόναβαν (ΗΠΑ)

Ισπανία - Ν. Αφρική 2-0


































































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ