ΑΡΗΣ

Βίτολο: "Το καλύτερο δυνατό"

Βίτολο: "Το καλύτερο δυνατό"
Βιτολο

To νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, ο Βιτόλο, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ λίγο πριν αναχωρήσει για Ισπανία

Ο 25χρονος διεθνής Ισπανός μεσοαμυντικός όπως είναι γνωστό χθες το βράδυ υπέγραψε το συμβόλαιό του και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις προκειμένου να τακτοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα του από όπου αναμένεται να βρίσκεται και πάλι πίσω στην Θεσσαλονίκη πιθανότατα το Σάββατο.
- Πως αισθάνεσαι που πλέον είσαι ποδοσφαιριστής του Άρη; Ποιους στόχους έχεις θέσει;

"Τώρα πλέον αισθάνομαι ήσυχος, ήρεμος. Νοιώθω πολύ ευχαριστημένος με το ενδιαφέρον που έδειξε ο Άρης για μένα. Η στάση που κράτησαν οι άνθρωποι της ομάδας και οι προσπάθειες τους για να έρθω εδώ, όλα ήταν εκπληκτικά. Έχω ήδη καταλάβει ότι έχω έρθει σε μια ομάδα μεγάλη, σημαντική. Είναι μεγάλη η αλλαγή για μένα να μετακινηθώ από το Ισπανικό στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Όσο για τους στόχους μου… Ήθελα πολύ εξ αρχής να φέρω τη «δουλειά» μου στον Άρη. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Το σημαντικότερο για μένα είναι να παίζω με την ίδια συχνότητα που έπαιζα και στις προηγούμενες μου ομάδες. Δηλαδή κάθε χρόνο είχα συνήθως πάνω από 33 παιχνίδια. Αν καταφέρω και φέτος το ίδιο, σημαίνει ότι θα έχω πετύχει τον στόχο μου γιατί αυτό από μόνο του σαν γεγονός θα αποδεικνύει ότι ο προπονητής μου θα είναι ευχαριστημένος από μένα".

- Τι γνωρίζεις για τον Άρη, για τους φιλάθλους μας;

"Έχω μάθει εξαιρετικά πράγματα. Μάλιστα από πρώτο χέρι καθώς ένας από τους «πληροφοριοδότες» μου ήταν ο Γιάννης Οκκάς, τον οποίον είχα συμπαίκτη πέρυσι στη Θέλτα. Έχω μάθει επίσης πολλά πράγματα για τους φιλάθλους του Άρη, τους έχω ήδη δει. Εχουν απίστευτη ζωντάνια, δύναμη. Αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία σε ένα παιχνίδι. Μου φάνηκε μοναδικό το γεγονός ότι ακολουθούν την ομάδα τους όπου και αν πάει, σε οποίο γήπεδο και αν παίζει ο Άρης, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Η ψυχή που δίνουν οι φίλαθλοι είναι ότι χρειαζόμαστε, το σημαντικότερο κίνητρο μας".

- Εάν σου ζητούσε κάποιος να του «συστηθείς» σαν ποδοσφαιριστής, τι θα του έλεγες για τον εαυτό σου;

"Είμαι μεσοαμυντικός. Το πιο έντονο χαρακτηριστικό μου είναι ότι δεν φοβάμαι να δουλέψω και να θυσιαστώ για την ομάδα μου σε κάθε στιγμή. Έχω την ικανότητα να κλέβω την μπάλα και έτσι να βοηθάω τους συμπαίκτες μου όσο περισσότερο μπορώ".

- Πιστεύεις ότι θα είναι σημαντική βοήθεια για σένα το γεγονός ότι στην ομάδα του Άρη είναι έντονο το ισπανόφωνο στοιχείο;

"Σίγουρα η προσαρμογή μου εδώ θα είναι πολύ πιο εύκολη, είναι πολύ καλό το γεγονός ότι επικρατεί η ισπανική γλώσσα. Όμως παρά όλα αυτά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και μέσα στο γήπεδο είμαστε όλοι μια ομάδα, μία οικογένεια, είτε είμαστε Ισπανοί είτε είμαστε Έλληνες, είτε Γάλλοι, είτε Πολωνοί… Και η αλήθεια είναι ότι ήδη ξέρω κάποια από τα παιδιά, π.χ. με τον Χαβίτο και τον Κόκε παίξαμε μαζί στην Εθνική Ισπανίας κάτω των 21 και τον Ρεγκέιρο και τον Λέμπο τους αντιμετώπισα σαν αντίπαλους στο Ισπανικό Πρωτάθλημα".

- Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

"Είμαι "σπιτόγατος"… Απολαμβάνω κάθε στιγμή που περνάω στο σπίτι μου, στον δικό μου χώρο. Είτε με φίλους, είτε με την κοπέλα μου. Μου αρέσει πολύ επίσης να πηγαίνω σινεμά και ακούω αρκετά μουσική. Τώρα σχετικά με το φαγητό... είμαι μάλλον «οπαδός» της υγιεινής διατροφής, δηλαδή μου αρέσουν σαλάτες, λαχανικά, φρούτα".

- Τι θα σου λείψει περισσότερο από την Ισπανία;

"Η οικογένεια μου φυσικά. Έχω μια αδερφή μεγαλύτερη από εμένα, η οποία ευτυχώς θα μπορεί να έρχεται να με επισκέπτεται συχνά, όπως και οι γονείς μου. Επίσης είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένος σε κοινωνικά θέματα ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά. Έχω μία φιλανθρωπική οργάνωση η οποία περιθάλπει πάνω από 180 ορφανά παιδιά. Και κάθε Δεκέμβριο, συνήθως κοντά στα Χριστούγεννα, διοργανώνουμε ένα φιλανθρωπικό αγώνα στον οποίο λαμβάνουν μέρος όλοι οι φίλοι μου, οι συμπαίκτες μου και κάποια διάσημα πρόσωπα της χώρας μου είτε είναι άντρες, είτε είναι γυναίκες… Ελπίζω φέτος να καταφέρουμε να διοργανώσουμε τον ίδιο αγώνα και να φιλοξενηθεί στο γήπεδο του Άρη".

Φιλικό με την Βέροια – Επέμβαση ο Σιστόν

Την Κυριακή στις 19:00 η ομάδα του Άρη θα αντιμετωπίσει στην Βέροια την τοπική ομάδα σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας.

Αύριο εξάλλου στις 9:30 το πρωί ο Ντιόγο Σιστόν θα υποβληθεί όπως αναμενόταν σε επέμβαση στους κοιλιακούς. Η αποθεραπεία του αναμένεται να διαρκέσει περίπου σαράντα μέρες.

Κατά τα άλλα σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Άρη είχαν ρεπό και είναι να επιστρέψουν στις προπονήσεις και πάλι από αύριο το πρωί (9:30) στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.
































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ