ΒΕΡΟΙΑ

Βέροια-ΑΕΚ 0-1

Βέροια-ΑΕΚ 0-1
ΑΕΚ-πανηγυρικό

Με τον Ισμαέλ Μπλάνκο να βρίσκει ξανά δίχτυα (3 γκολ στο πρωτάθλημα) η ΑΕΚ έπιασε κορυφή, επικρατώντας με 1-0 της Βέροιας

Μετά τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στον Ατρόμητο την Κυριακή, ο Αργεντινός φορ χτύπησε και πάλι αλά... Ζορό (πανηγύρισε και πάλι με αυτόν τον τρόπο, αυτή φορά φορώντας και μία μάσκα που την έβγαλε μέσα από την κάλτσα του!), πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και οδηγώντας το συγκρότημα του Σέρα Φερέρ στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου έχει μοναδική συγκάτοικο την Skoda Ξάνθη.
Το παιχνίδι ήταν κάκιστο ποιοτικά, με τον αργό ρυθμό και τα πολλά λάθη να κυριαρχούν, με τους "κιτρινόμαυρους" να παίρνουν πάντως αυτό που θέλουν και τώρα να στρέφουν την προσοχή τους στο εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό, που θα επιδιώξουν να κάνουν το 3Χ3 και να παραμείνουν στο τιμόνι του οδηγού.

Στον αντίποδα, η ομάδα της Βέροιας πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει πολύ την εστία του Μάχο και από μία ολιγωρία σε στημένη φάση, γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Βέροια (Καλαϊτζίδης): Tερόλ, Μπαλάφας, Σαμαράς, Ζουλίνιο (84' Ράνιτς) Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Ζέεντορφ (77' Πάες) Παρμαξίδης, Μεντόζα, Ερέρα (72' Μουζαουί) Κριβοκάπιτς

ΑΕΚ (Σέρα Φερέρ): Mάχο, Ράμος, Δέλλας, Ζεράλδο, Αρουαμπαρένα, Ζήκoς, Ενσαλίβα, Μαντούκα (76' Μαντούκα) Μανού (92' Πλιάτσικας) Ριβάλντο (83' Τόζερ) Μπλάνκο.

Κίτρινες: Μεντόζα (Βέροια) Μαντούκα (ΑΕΚ)

Με μια ματιά
Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ είχε ζητήσει από τους παίκτες του να επιβάλλουν τον ρυθμό τους με το... καλημέρα στο εξ αναβολής ματς με τη Βέροια, προκειμένου να πάρουν από νωρίς τον έλεγχο του ματς και βάλουν τις βάσεις για τη δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα, όμως οι "κιτρινόμαυροι" δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν στην πράξη τις εντολές του Ισπανού.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε να προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο της Βέροιας ή το παρακολούθησαν από την τηλεόραση, με τα πολλά λάθη να "ακυρώνουν" την όποια θέληση για δημιουργία φάσεων, και τους παίκτες της ΑΕΚ να προσπαθούν με αρκετές πάσες να βρουν κενούς χώρους προς την εστία του Τερόλ, χωρίς πάντως επιτυχία.

Οι γηπεδούχοι κατάφερναν με σχετική άνεση να κρατούν τους αντιπάλους τους εκτός μεγάλης περιοχής, χάρη στην σωστή αλληλοκάλυψη, ενώ δειλά δειλά άρχισαν να πιέζουν και πιο ψηλά. Το γεγονός ότι το μόνο άξιο αναφοράς στο πρώτο 15λεπτο ήταν μία κούρσα του Μανού από τα αριστερά που δεν είχε ευτυχή κατάληξη (βγήκε άουτ με τη μπάλα) λέει πολλά για την επιθετικότητα των δύο ομάδων.

Στο 16ο λεπτό, σουτ του Μεντόζα δεν προκάλεσε ανησυχία στον Μάχο καθώς πέρασε πολύ ψηλά από το οριζόντιο δοκάρι του, ενώ στο 18ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης, από πλευράς Βέροιας.

Μετά από όμορφη συνεργασία τριών παικτών των γηπεδούχων στο χώρο της μεσαίας γραμμής, η μπάλα έφτασε στο αριστερό άκρο, με τον Κόλτζο να πραγματοποιεί την σέντρα από τα αριστερά κοντά στο σημείο του κόρνερ, με τον Ζουλίνιο να πιάνει το μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά τη μπάλα να φεύγει άουτ, καθώς ο επιτελικός χαφ της "βασίλισσας του Βορρά" δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.

Η ευκαιρία αυτή ανέβασε την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων, οι οποίοι μέχρι το 25ο λεπτό "πατούσαν" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κέρδιζαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, απέναντι σε μία ΑΕΚ που δεν είχε μπει σε καμία στιγμή στο πνεύμα του αγώνα.

Η ανάπτυξη της "Ένωσης" ήταν απελπιστικά αργή, το ρεπερτόριο των μέσων της δεν... περιελάμβανε κάθετες πάσες, ο Μπλάνκο έδειχνε ότι είχε θέληση χωρίς όμως να τροφοδοτείται, με τη μόνη "όαση" για τον Φερέρ να είναι ο Μανού που ώρες ώρες θύμιζε... μηχανάκι στην αριστερή πτέρυγα.

Όπως στην φάση του 26ου λεπτού, όταν πέρασε σαν σταματημένους δύο παίκτες της Βέροιας που προσπάθησαν να τον ακακόψουν, έκανε μία πολύ γρήγορη κούρσα, όμως η σέντρα του πέρασε άουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα, παραλίγο να γίνει πιο επικίνδυνος όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Ριβάλντο, όμως η έγκαιρη παρέμβαση του Μπαλάφα σταμάτησε τον κίνδυνο για τη Βέροια.

Με τον αργό ρυθμό και τα αρκετά φάουλ που γίνονταν κατά τη διάρκεια του ματς, το παιχνίδι οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα "στείρο" -αλλά απόλυτα αντιπροσωπευτικό της ποιότητας του αγώνα- 0-0, όμως ο Ισμαέλ Μπλάνκο είχε διαφορετική άποψη...

Στο 34ο λεπτό, ο Τραϊανός Δέλλας εκτέλεσε φάουλ λίγο μετά το κέντρο του γηπέδου, ο Ζεράλδο έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπλάνκο επίσης με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή (ο τηλεοπτικός φακός έδειξε ότι καλυπτόταν) δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Τερόλ και να ανοίξει το σκορ για την Ένωση.

Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Αργεντινού φορ με τη φανέλα της ΑΕΚ, μετά τα δύο που πέτυχε κόντρα στον Ατρόμητο την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, με τον Μπλάνκο να το πανηγυρίζει με ξεχωριστό τρόπο.

Μετά την επίτευξη του τέρματος, έβγαλε την επικαλαμίδα του, και μέσα από την κάλτσα του έβγαλε μία μάσκα που την φόρεσε, αναπαριστώντας τον... Ζορό, καθώς σχημάτισε με το χέρι του το γράμμα Ζ, όπως έκανε και στο προηγούμενο ματς.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να έχει 100% ευστοχία, καθώς ουσιαστικά αξιοποίησε την μοναδική ευκαιρία που έκανε στα πρώτα 45 λεπτά.

Όσοι πίστευαν ότι το γκολ της ΑΕΚ θα άλλαζε την εικόνα του αγώνα διαψεύστηκαν, καθώς το ίδιο μοτίβο επικράτησε και στην επανάληψη, με τις καλές φάσεις να απουσιάζουν στο ξεκίνημα.

Μετά το 48ο λεπτό, όπου είχαμε την εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο που αποκρούστηκε από το τείχος, η Βέροια προσπάθησε να βγει μπροστά και να κυνηγήσει την ισοφάριση, επωφελούμενη από τους χώρους που της άφησε η ΑΕΚ, όμως η μεγάλη δυσκολία των γηπεδούχων ήταν να μπουν περιοχή του Μάχο.

Το δυνατό σουτ του Μεντόζα έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μάχο στο 60ο λεπτό, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι "κιτρινόμαυροι" ανησύχησαν περισσότερο, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια ο Ζουλίνιο έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Ερέρα να πιάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως αυτή δεν είχε τη δύναμη να απειλήσει τον Μάχο, καθώς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, ήταν η σειρά των παικτών του Σέρα Φερέρ να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ματς, δημιουργώντας δύο καλές στιγμές.

Στο 67ο λεπτό, μετά από ωραίο ελιγμό μέσα στην περιοχή ο Μπλάνκο "έστρωσε" τη μπάλα στον Μαντούκα, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο με τον Τερόλ να πέφτει στην κλειστή του γωνία και να μπλοκάρει χωρίς κόπο τη μπάλα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ της Βέροιας βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε τη μπάλα, μετά την κάθετη πάσα που έκανε ο Μπλάνκο προς τον Ριβάλντο.

Το πεντάλεπτο της μίνι-πίεσης της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε στο 70ο λεπτό, με τον Ριβάλντο να εκτελεί φάουλ από καλή θέση, όμως τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και πάλι, με την ομάδα του Σέρα Φερέρ να κρατάει χαμηλό τέμπο για να κρατήσει το υπέρ της 0-1, και την Βέροια να έχει τη μοναδική καλή στιγμή για να ισοφαρίσει στο 84ο λεπτό, με το σουτ του Παρμαξίδη να περνάει έξω από το αριστερό δοκάρι του Μάχο.

Στα τελευταία λεπτά υπήρχε σασπένς καθώς το σκορ ήταν εύθραστο, όμως οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τον Μάχο να τους "αισθανθεί" ιδιαίτερα, με την ΑΕΚ να φεύγει με "τρίποντο" από την πρωτεύουσα της Ημαθίας απέναντι στους νεοφώτιστους.

Συνέντευξη Τύπου
Φερέρ: "Σημαντική νίκη, η ομάδα ήταν πολύ δυνατή και έπαιξε ομαδικά. Ο αντίπαλος ήταν οργανωμένος και αυτό μας έκανε να δώσουμε πολλές μονομαχίες. Ο διαιτητής σφύριξε πολλές φορές και δεν άφηνε το ματς να αποκτήσει ρυθμό. Είναι αλήθεια ότι δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά ούτε και ο αντίπαλός μας. Είμαστε ευχαριστημένοι διότι ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και φάνηκε η κούραση μας".



Δημήτρης Καλαϊτζίδης: "Η ΑΕΚ είναι επιθετική ομάδα, αλλά δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία. Δυστυχώς, πληρώσαμε τη λεπτομέρεια σε μια στημένη φάση και μετά αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε το σκορ. Οι παίκτες μου είχαν επιθυμία, αλλά και διάθεση να ανατρέψουν το σκορ, όμως τελικά δεν το κατάφεραν. Ο χρόνος είναι υπέρ μας. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι σε κανέναν αντίπαλο. Σιγά σιγά θα αποκτήσουμε την εμπειρία ώστε να παίρνουμε αποτελέσματα και απέναντι σε μεγάλες ομάδες".

Τριαντάφυλλος Παρμαξίδης: "Προσπαθήσαμε για το καλύτερο και δεν παρατήσαμε το παιχνίδι. Έχουμε το παιχνίδ με την Ξάνθη και πρέπει να ανασυνταχθούμε. Το γκολ που δεχτήκαμε ήταν η μοναδική κακή στιγμή στο παιχνίδι. Θα παλέψουμε όλα τα ματς και στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία".

Τραϊανός Δέλλας: “Θέλαμε τη νίκη και το ματς δεν ήταν πολύ δυνατό και δεν είχε ποιότητα. Εμείς ήμασταν κουρασμένοι και κάτω από αυτές τις συνθήκες το αποτέλεσμα ήταν καλό. Το παιχνίδι κρίθηκε στην δύναμη και όσο περνούσε η ώρα η κούραση ήταν ανασταλτικός παράγοντας για να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.

Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό και ελπίζω να μην έχουμε τραυματισμούς, καθώς τα παιχνίδια είναι πολλά και οι απαιτήσεις πολλές”.



Όλα τα λεφτά...
Σε ένα ματς που η ΑΕΚ βρέθηκε σε πολύ μέτρια βραδιά και μοναδικό κέρδος ήταν οι τρεις βαθμοί της νίκης που την έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας, δύο ήταν τα πρόσωπα που ξεχώρισαν.

Ο ένας ήταν ο Ίσμαελ Μπλάνκο, ο οποίος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με το γκολ που πέτυχε έβγαλε την ομάδα του από το αδιέξοδο, όντας πλέον η μοναδική που έχει κάνει το 2 στα 2 μαζί με την Ξάνθη.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως ο Αργεντινός φορ είναι ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκα με 3 τέρματα και ο μοναδικός "κιτρινόμαυρος" παίκτης που έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα σε 180 λεπτά πρωταθλήματος. Ο άλλος παίκτης για τον οποίο αξίζει η μνεία είναι ο Μανού.

Ταχύτατος και δαιμόνιος ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα χάρη στις δύο τρεις κούρσες που έκανε από την αριστερή πλευρά στο πρώτο μέρος, με τους συμπαίκτες του να μη διαθέτουν την εκρηκτικότητα και τη "φρεσκάδα" που απαιτούνταν.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες. Ελάχιστες καλές φάσεις, όμορφες ενέργειες μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού, και τρομερά αργός ρυθμός που δεν ικανοποίησε σίγουρα τους θεατές που το παρακολούθησαν από τις εξέδρες αλλά και αυτούς που το είδαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Μοναδικό ελαφρυντικό η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, όπου η μπάλα πολλές φορές αναπηδούσε και δυσχέραινε σε αρκετές περιπτώσεις τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
Καλαϊτζίδης: Tερόλ, Μπαλάφας, Σαμαράς, Ζουλίνιο, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Ζέεντορφ, Παρμαξίδης, Μεντόζα, Ερέρα, Κριβοκάπιτς

Διαιτητής: Καλόπουλος Δ.

Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Φερέρ: Mάχο, Ράμος, Δέλλας, Ζεράλδο, Αρουαμπαρένα, Ζήκoς, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Μανού, Ριβάλντο, Μπλάνκο.
1' Έναρξη αγώνα
8' Κόρνερ Βέροια
12' Σχόλιο
H ΑΕΚ προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του παιχνίδιου, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να δημιουργήσει φάση μπροστά από την εστία του Κόλτζου.
16' Σουτ Βέροια
Δυνατό, μακρινό σουτ του Μεντόζα η μπάλα κατέληξε ψηλά πάνω από την εστία του Μάχο.
18' Ευκαιρία Βέροια
O Kόλτζος πραγματοποίησε την σέντρα από τα αριστερά, ο Ζουλίνιο με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.
25' Άουτ ΑΕΚ
Ο Μανού από τα αριστερά πέρασε δύο παίκτες, η σέντρα όμως που έβγαλε έφυγε άουτ.
30' Σχόλιο
Η ΑΕΚ συνεχίζει και ψάχνεται να βρει ανοιχτούς χώρους στην άμυνα της Βέροιας κυρίως από τα αριστερά με τον Μανού, χωρίς αποτέλεσμα. Η Βέροια προσπαθεί με κατοχή της μπάλας να ελέγχει τον αγώνα, βγαίνοντας όποτε μπορεί στην αντεπίθεση..
32' Κίτρινη κάρτα Βέροια Μεντόζα
34' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Δέλλας με μακρινό φάουλ από το κέντρο του γηπέδου βρίσκει τον Ζεράλδο που πιάνει την πρώτη κεφαλιά και ο Μπλάνκο επίσης με κεφαλιά από την μικρή περιοχή ανοίγει το σκορ για την Ένωση.
41' Κόρνερ Βέροια
44' Κόρνερ ΑΕΚ
45' Έναρξη καθυστερήσεων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Φάουλ ΑΕΚ
Ο Ριβάλντο εκτελεί το φάουλ η μπάλα βρίσκει στο τείχος.
50' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Μαντούκα
52' Σχόλιο
Η Βέροια προσπαθεί να βγει μπροστά για την ισοφάριση, καθώς η ΑΕΚ έχει δώσει χώρο στους γηπεδούχους.
56' Κόρνερ
60' Σουτ Βέροια
Μακρινό σουτ του Μεντόζα η μπάλα καταλήγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Μάχο.
65' Ευκαιρία Βέροια
Ο Ζουλίνιο έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ερέρα έπιασε την κεφαλιά που κατέληξε πάνω από την εστία του Μάχο.
67' Σουτ ΑΕΚ
Ο Μπλάνκο ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, πάσαρε στον Μαντούκα που με "χλιαρό" σουτ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Τέρολ.
70' Φάουλ ΑΕΚ
O Ριβάλντο εκτελεί το φάουλ στέλνοντας την μπάλα άουτ.
72' Αλλαγή παίκτη Βέροια Ερέρα
Ο Μουζαουϊ μπήκε στον αγώνα.
74' Σχόλιο
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει καθώς η ΑΕΚ δείχνει ικανοποιημένη με το σκορ, ενώ η Βέροια δεν μπορεί να απειλήσει την εστία του Μάχο.
76' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ Μαντούκα
Ο Κονέ μπήκε στον αγώνα.
77' Αλλαγή παίκτη Βέροια Ζέεντορφ
Ο Πάες μπήκε στον αγώνα.
81' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ Ριβάλντο
Ο Τόζερ μπήκε στον αγώνα.
83' Σουτ Βέροια
Ο Παρμαξίδης έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ.
84' Αλλαγή παίκτη Βέροια Ζουλίνιο
Ο Ράνιτς μπήκε στον αγώνα.
86' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Κονέ
90' Έναρξη καθυστερήσεων Τέσσερα λεπτά
91' Κόρνερ Βέροια
92' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ Μανού
Ο Πλιάτσικας μπήκε στον αγώνα.
94' Λήξη αγώνα









































































TAGS ΒΕΡΟΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ