ΑΕΚ

Βρήκε "γκολεαδόρ", δεν τρώει γκολ...

Την εξαιρετική αμυντική παρουσία της ΑΕΚ ήρθε να συμπληρώσει η εκτελεστική δεινότητα του Ισμαέλ Μπλάνκο. Το SPORT 24 αναλύει

Που χρόνος για ξεκούραση; Υπό διαφορετικές συνθήκες ο Φερέρ θα είχε δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριστές του για τις δύο νίκες με Σάλτσμπουργκ και Ατρόμητο. Όμως ο εξ αναβολής αγώνας με τη Βέροια ανάγκασε τον Ισπανό να ανανεώσει το ραντεβού του με τους παίκτες στους Θρακομεδόνες όπου το πρωί διεξήχθη, χαλαρή έστω προπόνηση (πρόγραμμα αποκατάστασης) για όσους αγωνίστηκαν χθες.
Μπράβο γκολεαδόρ!

Κεντρικό πρόσωπο στο προπονητικό κέντρο ήταν ο Ισμαέλ Μπλάνκο, ο ποδοσφαιριστής που φαίνεται ότι διαθέτει την ικανότητα να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα της ΑΕΚ στην επίθεση. Οι συμπαίκτες του τον αποθέωσαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο χαρίζοντάς του θερμά λόγια και ο Αργεντινός ήταν σήμερα με το χαμόγελο στα χείλη. Τα γκολ είναι εκείνα που δίνουν αυτοπεποίθηση στον επιθετικό για αυτό και ο Μπλάνκο υποσχέθηκε στους συμπαίκτες του ότι «θα σκοράρω και στη Βέροια».

Παίζει για το γκολ

Είχε χρόνια η ΑΕΚ να βρει έναν επιθετικό που παίζει έχοντας στο μυαλό του συνέχεια το γκολ. Ο Μπλάνκο κινείται διαρκώς στα όρια του οφ-σάιντ και ο τρόπος που προσπαθεί να «κρυφτεί» στις πλάτες των αμυντικών για να βγει στο τετ-α-τετ, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις του Φίλιπο Ιντζάγκι. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης βέβαια, άλλωστε ο Μπλάνκο μόλις τώρα παίρνει γεύση από ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Είναι ξεκάθαρο όμως ότι το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι να σκοράρει και η Ένωση δεν διέθετε τέτοιο φορ στο ρόστερ της από τότε που ο νυν πρόεδρός της Ντέμης Νικολαίδης σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Αμυντική σιγουριά

Δεν είναι μόνο η επίθεση όμως που λειτουργεί άρτια στα τελευταία ματς. Θετικά μηνύματα έρχονται και από την άμυνα καθώς δεν έχει δεχτεί γκολ στα τελευταία δύο παιχνίδα. Ούτε καν έχει απειληθεί για να ακριβολογούμε.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για αυτό: οι ποδοσφαιριστές αισθάνονται σιγουριά με τον Γιούργκεν Μάχο και δεν τρέμει το φυλλοκάρδι τους όπως με τον Μορέτο ο οποίος εισέπραξε 10 γκολ σε 3 ½ αγώνες (3 από Λιβόρνο, 6 από Σεβίλλη και 1 στο 45πτο με τον ΠΑΟΚ). Ο Αυστριακός εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια και δημιουργεί την εντύπωση ότι πρόκειται για εξαιρετική μεταγραφή.

Ωστόσο δεν είναι μόνος του πίσω. Την παράσταση κλέβει ο Ζεράλδο Άλβες ο οποίος τόσο άδικα κρίθηκε από τον προπονητή του μετά το τέλος του δεύτερου ματς με τη Σεβίλλη. Τελικά παρόλο που κόστισε μόλις 200.000 ευρώ και καλός αμυντικός είναι και λάθη δεν κάνει εύκολα και γκολ βάζει!

Επιστροφές

Ο Φερέρ μπορεί να υπολογίζει για τον αγώνα της Τετάρτης και στους Ντάνιελ Τόζερ και Βασίλη Πλιάτσικα οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους. Δεν αποκλείεται να δούμε και τους δύο στη βασική ενδεκάδα αφού ο προπονητής έχει διαπιστώσει κούραση σε αρκετούς παίκτες. Δεν αποκλείεται να επιχειρήσει ανακατατάξεις και στην άμυνα αφού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ίσως πάρει τη θέση ενός εκ των Άλβες ή Δέλλα.

Αντιθέτως δεν υπολογίζονται οι τραυματίες που έμειναν εκτός 18αδας στο ματς με τον Ατρόμητο (Καφές, Σέζαρ) και ο τιμωρημένος Νίκος Λυμπερόπουλος. Πάντως τα μηνύματα είναι θετικά για τον Παντελή Καφέ, ο οποίος άρχισε πρόγραμμα επανένταξης σε υψηλό ρυθμό, με ειδική περίδεση, και ως το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμος να παίξει.






















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ