ΑΕΚ

Με Ρίμπο για το διπλό

Με Ρίμπο για το διπλό
Φερερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έτοιμη η ΑΕΚ για το 2/2 κόντρα στη Βέροια (19:00 SS1). Με "Ρίμπο" και Μαντούκα στην 11αδα ξεκινάει ο Φερέρ. Σοκ με Αλεξόπουλο

Ο Ισπανός εξήρε την υπομονή και συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του στον αγώνα με τον Ατρόμητο και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την άρτια αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ωστόσο επεσήμανε ότι απαιτείται βελτίωση ώστε η ΑΕΚ να υπερκεράσει και το εμπόδιο της Βέροιας χωρίς απώλειες, μιας ομάδας που όπως τόνισε ο Φερέρ « προέρχεται από ένα καλό αποτέλεσμα στη Λάρισα θέλει να αποδείξει ότι δικαίως βρίσκεται και πάλι ανάμεσα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ενδεκάδα με Ρίμπο

Ο Ριβάλντο έσφιξε τα δόντια και σε μεγάλο βαθμό με δική του πρωτοβουλία έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο. Η αρχική σκέψη του Φερέρ ήταν να τον αφήσει εκτός αποστολής, ωστόσο ο Ρίμπο είχε διάθεση να βοηθήσει και είπε στον προπονητή ότι θα μπορούσε να το κάνει για ένα ημίχρονο εφόσον το απαιτούσαν οι συνθήκες του αγώνα. Εν τέλει αποδείχτηκε ότι η ΑΕΚ τον είχε ανάγκη και η παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε τους υπόλοιπους να ανέβουν ψυχολογικά και να πιστέψουν στη νίκη.

Ο Ριβάλντο νοιώθει καλύτερα και αναμένεται να έχει ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση. Λογικά θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Μανού που επίσης βοήθησε πολύ την ΑΕΚ ερχόμενος από τον πάγκο στο ματς με τον Ατρόμητο. Αν ο Πορτογάλος συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα, τότε τη θέση στην ενδεκάδα θα χάσει ο Χρήστος Μπούρμπος, παρόλο που δεν ήταν χειρότερος από τον Γκουστάβο Μαντούκα.

Θέμα εμπιστοσύνης

Ο Φερέρ θέλει να δείξει στον Βραζιλιάνο ότι τον εμπιστεύεται και ο Μαντούκα νιώθει υποχρέωση να ανταμείψει τον προπονητή και τους φίλους της ομάδας με καλύτερη εμφάνιση από εκείνη της περασμένης Κυριακής. Η συγνώμη που ζήτησε από τον κόσμο της ΑΕΚ για την αδράνειά του σε ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάνει ποδοσφαιριστής της κλάσης του, αποδεικνύει και το αίσθημα ευθύνης που νιώθει. Για αυτό και ο Φερέρ θα τον διατηρήσει στο αρχικό σχήμα, άλλωστε η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη.

Η αποστολή

Oι 19 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο προπονητής της ομάδας είναι οι: Μάχο, Μορέτο, Αρουαμπαρένα, Άλβες, Ράμος, Ασκάρατε, Kονέ, Ενσαλίβα, Τόφας, Παπασταθόπουλος, Μπούρμπος, Πλιάτσικας, Ζήκος, Δέλλας, Μανού, Μαντούκα, Μπλάνκο, Τόζερ, Ριβάλντο. Όσοι ποδοσφαιριστές δεν μετέχουν στην αποστολή θα προπονηθούν αύριο Τετάρτη στις 10.00 το πρωί. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι τιμωρημένος, ενώ οι Παυλής και Μπαρμπούδης έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων. Τις ποινές τους εξέτισαν οι Πλιάτσικας, Τόζερ και επιστρέφουν.

Άτυχος... στην ατυχία του ο Αλεξόπουλος



Τα νέα από το Βέλγιο δεν είναι θετικά για τον Γιώργο Αλεξόπουλο καθώς οι νέες εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί μερική ρήξη τένοντα και θα χρειαστεί να κάνει καθαρισμό και θα μείνει έξω για περίπου 3 με 4 μήνες. Την ίδια γνωμάτευση είχε και το ιατρικό επιτελείο της ΑΕΚ από τον Αύγουστο, αλλά ο παίκτης ήθελε πρώτα να πάρει και τη γνώμη του γιατρού που τον είχε χειρουργήσει.

Ο 30χρονος αμυντικός αναμένεται να αποφασίσει που θα κάνει τον καθαρισμό και θα ξεκινήσει την αποθεραπεία του, με τον "Γολγοθά" του έμπειρου αμυντικού να μην έχει τελειωμό.

1500 εισιτήρια για Νέα Σμύρνη



Μετά από αρκετό καιρό η διοίκηση της ΑΕΚ ζήτησε και πήρε από την διοίκηση του Πανιωνίου 1500 εισιτήρια για το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης την 4η αγωνιστική της Super League. Να σημειωθεί πως στο ματς του δευτέρου γύρου εισιτήρια θα έχει και ο Πανιώνιος για το ΟΑΚΑ.

Χωρίς τέσσερις με ΑΕΚ

Με προβλήματα θα υποδεχτεί η Βέροια την ΑΕΚ στον εξ΄αναβολής αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, καθώς ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν μπορεί να υπολογίζει σε τέσσερις ποδοσφαιριστές του.

Ο λόγος για τους τιμωρημένους Πετκάκη, Στεφανίδη και τους τραυματίες Κοταρίδη, Γκουανταλούπε, ενώ τελευταία στιγμή συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Μπικόφσκι που μάλλον όμως θα αποκλειστεί από τη 18άδα.

Οι άλλοι 20 παίκτες που συνθέτουν την αποστολή της «βασιλίσσας του βορρά» είναι: Τέρολ, Αποστολίδης, Σαμαράς, Μπαλάφας, Αλεξίου, Τσιμπλίδης, Κόλτζος, Καρακατσάνης, Μεντόζα, Παρμαξίδης, Ράνιτς, Τζημόπουλος, Ζουλίνιο, Κριβόκαπιτς, Ζιλβάν, Κλίνε, Ερέρα, Πάες, Μουζαουί, Ζέεντορφ.

O προπονητής της «Βασίλισσας του Βορρά» αναμένεται να ξεκινήσει το παιχνίδι με την ενδεκάδα της που παρέταξε πριν από λίγες μέρες στη Λάρισα και τον Τέρολ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Τσιμπλίδη και αριστερά τον Κόλτζο, στο κέντρο της άμυνας τους Σαμαρά και Μπαλάφα στην μεσαία γραμμή τους Μεντόζα και Παρμαξίδη,Κριβοκάπιτς και Ζουλίνιο και στην επίθεση τους Ερέρα και Ζέεντορφ.





























TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ