ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βαλβέρδε: "Δεν συζητάω με άλλη ομάδα"

Βαλβέρδε: "Δεν συζητάω με άλλη ομάδα"
βαλβερδε INTIME SPORTS

Δεν συζητάει με άλλη ομάδα ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον Ισπανικό Τύπο ο Ερνέστο Βαλβέρδε

Ο Βαλβέρδε περιγράφει την εμπειρία του στην Ελλάδα με φανερή διάθεση να συνεχίσει στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν, κάτι που θα ξεκαθαρίσει με την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από την Αμερική.
Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρεται στην εμπειρία του στην Ελλάδα, τις φήμες για επιστροφή του στην Ισπανία για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης, τις ομοιότητες του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα και αναγνωρίζει τις αγωνιστικές ικανότητες του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

"La Vanguardia": "Δυσκολότερο απ΄όσο νόμιζα"

" To ματς με τον Πανιώνιο ήταν σχεδόν... τρελό. Για να κατακτήσουμε τον τίτλο έπρεπε να νικήσουμε και ο Παναθηναϊκός να μην πάρει το διπλό. Χρειαζόμασταν αυτόν το συνδυασμό αποτελεσμάτων, ρισκάραμε και τα καταφέραμε. Ακόμη βέβαια δεν έχουμε γιορτάσει τον τίτλο όπως θα έπρεπε και περιμένουμε το τέλος της σεζόν και, μακάρι, και την κατάκτηση του νταμπλ.

Ήμασταν στην κορυφή από την πρώτη μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα όσο νόμιζα. Θα το παρομοίαζα με την κατάκτηση του Ισπανικού πρωταθλήματος: όπως είναι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία έτσι είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι σαν τις Ατλέτικο και Βαλένθια, ενώ πάντα υπάρχουν οι μικρότερες ομάδες που μπορεί να κάνουν την έκπληξη.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα είχε γίνει αν είχα μείνει στην Εσπανιόλ. Ο Ολυμπιακός ήταν μία πρόκληση. Έπρεπε να νοικοκυρέψω την ομάδα, να τους μάθω να κρατάνε την μπάλα και να βγαίνουν στην επίθεση. Για το μέλλον θα δούμε να θα μείνω



".

"El Periodico": "Θρύλος... όπως Μπάρτσα"

" Ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο στοίχημα της καριέρας μου. Μοιάζει με την Μπαρτσελόνα, ίσως επειδή η Βαρκελώνη και ο Πειραιάς έχουν λιμάνι και πολύ παθιασμένους οπαδούς. Από την Εσπανιόλ έπρεπε να φύγω γιατί χρειαζόμουν ανανέωση, καινούργιες προοπτικές και το κυριότερο να δουλέψω για μία ομάδα που θα είχε την υποχρέωσει να κερδίζει σε κάθε ματς.

Σίγουρα ο αποκλεισμός από την Ανόρθωση ήταν πολύ επώδυνος, αλλά και αυτές οι εμπειρίες βοηθούν στο να βελτιώνεσαι και να μαθαίνεις. Αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός συνέτριψε τις Μπενφίκα και Χέρτα για το ΟΥΕΦΑ. Η δική μου "εμμονή" ήταν να οργανωθεί η ομάδα στην άμυνα και να έχει πιο έντονο ρυθμό στο παιχνίδι της

".

"El Correo": "Όχι στον χορό των φημών"

" Oι τίτλοι που έχουν σασπένς αυτοί που τους κερδίζεις λίγο πριν κόψεις το νήμα, φαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Για μένα όμως, όταν είσαι "υποχρεωμένος" να κατακτήσεις κάτι, έχει μεγαλύτερη αξία γιατί αναγκάζεσαι συνεχώς να ανεβάζεις τον πήχη. Για μένα δεν είναι πρόβλημα που τα γκολ της ομάδας τα βάζει ο Γκαλέτι.

Όταν ήταν ακόμη ο Ντάρκο, είχε επιφορτιστεί με αυτήν την δουλειά. Τώρα όμως ο Γκαλέτι είναι ουσιαστικά ένας επιθετικός επιπλόεν, ένας παίκτης κλειδί. Δεν θέλω καν να μπω στην διαδικασία να μιλήσω για τις φήμες που με θέλουν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Άνοιξη είναι και λογικό είναι να έχει ξεκινήσει ο χορός των φημών

".

"Marca": "Δεν έχω πρόταση από άλλη ομάδα"

" Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάτι από την φετινή σεζόν που τελειώνει θα ήταν η βοήθεια που είχα και εγώ αλλά και όσοι δουλεύουν μαζί μου από όλους μέσα στον Ολυμπιακό από τους πιστούς και μοναδικούς οπαδούς μας και τους παλαιότερους παίκτες στην ομάδα: Τζόλε, Νικοπολίδης, Πάντος. Δεν θα μπορούσα να ξεχάσω τον Ντάρκο, που με όσα έκανε στο γήπεδο και και με την προσωπικότητα του βοηθούσε πολύ την ισορροπία της ομάδας, Πρόταση δεν έχω από καμία άλλη ομάδα, ούτε έχει μιλήσει κάποιος μαζί μου".

"Cadena Ser": "Μου αρέσει ο Σαλπιγγίδης"

" Oι τίτλοι στην Ελλάδα παραδοσιακά γιορτάζονται στα μπουζούκια και σπάσιμο πιάτων. Τώρα βέβαια, επειδή οι παίκτες έχουν υποχρεώσεις με την εθνική τους ομάδα αυτή την εβδομάδα και μετά επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση, επιφυλασσόμαστε να το γιορτάσουμε όπως πρέπει στο τέλος της σεζόν. Από παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα μου αρέσει ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, γιατί είναι γρήγορος και γκολτζής".

Ανεβάζει στροφές ο Άντζας-Eνοχλήσεις ο Λεονάρντο

Όσο περνούν οι μέρες η κατάσταση του Παρασκευά Άντζα βελτιώνεται και αναμένεται να είναι έτοιμος στον επόμενο αγώνα των "ερυθρολεύκων".

Ο Έλληνας αμυντικός έκανε αρχικά έντονο ατομικό πρόγραμμα και στη συνέχεια ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης της ομάδας, ενώ ο Γκαλίτσιος ακολούθησε πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο,

Από την άλλη πλευρα, ο Λεονάρντο ένιωσε για άλλη μια φορά ενοχλήσεις στην ποδοκνημική και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Σοϊλέδης για τον ίδιο μάλιστα λόγο.

Ο Στολτίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί, ενώ οι Νικοπολίδης και Όσκαρ έκαναν θεραπεία.

Οι πρωταθλητές θα επανέλθουν στις προπονήσεις την Δευτέρα, με την προπόνηση που θα γίνει στις 19:00 στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ