ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Με κόσμο στα παιχνίδια της, πήρε ειδική άδεια από την κυβέρνηση και θα πουλάει κανονικά εισιτήρια

Ζορζίνιο και Αλόνσο πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Λιντς σε ματς της Premier League | 11 Δεκεμβρίου 2021
Ζορζίνιο και Αλόνσο πανηγυρίζουν γκολ της Τσέλσι κόντρα στην Λιντς σε ματς της Premier League | 11 Δεκεμβρίου 2021 @2021 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Η Τσέλσι κατάφερε να εξασφαλίσει ειδική άδεια από τη βρετανική κυβέρνηση και πλέον της επιτρέπεται να εκδίδει και να πουλάει εισιτήρια για τα παιχνίδια της, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην Premier League για να τα διαχειρίζεται εκείνη.

Το μεγάλο αγκάθι που πλήγωνε την Τσέλσι και είχε να κάνει με την αδυναμία της να εκδίδει και να πουλάει εισιτήρια για τους αγώνες της, λόγω των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν υφίσταται πλέον.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης (23/3) μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν αρκετές ημέρες μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, βρέθηκε η χρυσή τομή και θα επιτρέπεται πλέον στους πρωταθλητές Ευρώπης να πουλούν εισιτήρια για τα εκτός έδρας παιχνίδια τους, τους αγώνες Κυπέλλων αλλά και για ματς της ομάδας γυναικών, κατόπιν ειδικής άδειας.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων θα πηγαίνουν απευθείας στην Premier League, που θα είναι και εκείνη που θα τα διαχειρίζεται από εδώ και πέρα και θα τα διανέμει στον φορέα που διοργανώνει το εκάστοτε τουρνουά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Τσέλσι είναι πλέον σε θέση να πουλήσει εισιτήρια για τον εντός έδρας προημιτελικό του Champions League που θα δώσει στις 6 Απριλίου απέναντι στην Ρεάλ ενώ θα έχει την υποστήριξη των φιλάθλων της και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας που θα λάβει χώρα το διήμερο 16/17 Απριλίου στο Γουέμπλεϊ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Επιπλέον, στους αγώνες που θα δώσει από εδώ και πέρα στο Στάμφορντ Μπριτζ θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήρια και οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων ομάδων, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την υπομονή τους, ενώ συνεργαστήκαμε με τις ποδοσφαιρικές αρχές για να γίνει αυτό δυνατό.

Από τότε που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου για τους δεσμούς του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, έχουμε εργαστεί εκτενώς για να διασφαλίσουμε ότι ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο διασφαλίζοντας παράλληλα την επιβολή του καθεστώτος κυρώσεων.

Ενώ μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας της Τσέλσι και όσοι οπαδοί αγόρασαν εισιτήρια πριν από τις κυρώσεις μπορούν να παρακολουθήσουν εντός έδρας αγώνες της Premier League η κυβέρνηση είπε ότι πρέπει γίνει εξαίρεση για το πρωτάθλημα γυναικών καθώς "υπάρχει κίνδυνος να είναι άδειες οι εξέδρες για αυτούς τους αγώνες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλεστον.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ