ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Μίντλεσμπρο - Τσέλσι 0-2: Επίδειξη ισχύος και πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μίντλεσμπρο για το FA Cup | 19 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μίντλεσμπρο για το FA Cup | 19 Μαρτίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη από την Μίντλεσμπρο και με δύο γκολ στο πρώτο μέρος κλείδωσε από νωρίς τη νίκη με 2-0, που χάρισε στους Λονδρέζους του Τούχελ το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Τα αμέτρητα προβλήματα που τη συντροφεύουν εδώ και καιρό, λίγο πριν την οριστική αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και της αποχώρησης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από το τιμόνι της, δεν είναι ικανά να λυγίσουν την Τσέλσι. Τουναντίον, η ομάδα του Τόμας Τούχελ παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη και συγκεντρωμένη στους στόχους της και συνεχίζει να παίρνει πολύτιμες νίκες σε Ευρώπη και Αγγλία, με την τελευταία να έρχεται το απόγευμα του Σαββάτου (19/3) στο "Ρίβερσαϊντ".

Θύμα των πολύ φορμαρισμένων μπλε η Μίντλεσμπρο, που μετά από τις επικές προκρίσεις επί των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, δεν μπόρεσε να κάνει ζημιά σε ένα ακόμα μεγαθήριο της Premier League, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να επικρατεί με χαρακτηριστική άνεση με 2-0 στη νοκ-άουτ αναμέτρηση των δύο ομάδων και να προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Το ματς

Το γκολ που άνοιξε το δρόμο προς την πρόκριση των μπλε ήρθε μόλις στο 15' μέσα από οργανωμένη προσπάθεια. Ο Ζιγές με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε στον κενό χώρο τον Μάουντ που έφυγε από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Λουκάκου να ακολουθεί ως τρέιλερ τη φάση και να μπαίνει με τη μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Στο 31ο λεπτό η ομάδα του Τόμας Τούχελ έβαλε ουσιαστικά για ύπνο το ματς. Οι μπλε έσπασαν και πάλι το πρέσινγκ ψηλά των παικτών του Κρις Γουάιλντερ και ξεδιπλώθηκαν υποδειγματικά, με τον Κόβατσιτς να κουβαλάει τη μπάλα και να τροφοδοτεί τον Μάουντ, εκείνον να βρίσκει τον Ζιγές και τον τελευταίο να εκτελεί με αριστερό σουτ εκτός περιοχής (0-2).

Το πρώτο μέρος βρήκε την Τσέλσι να είναι η απόλυτη κυρίαρχος, με την "Μπόρο" να προσπαθεί στο δεύτερο όμως παρά τη βελτίωση που εμφάνισε να μην καταφέρνει να παραβιάσει την εστία του Μεντί, με αποτέλεσμα οι μπλε να πανηγυρίσουν τη 10η διαδοχική επιτυχία τους σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στην Μίντλεσμπρο (21-0 τέρματα σε αυτό το διάστημα) και να κλείσουν πρώτοι θέση για την τετράδα του Κυπέλλου Αγγλίας.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Λάμλεϊ, Ντάικστιλ, ΜακΝάιρ (53' Πελτιέ), Φράι (46' Μπαμπά), Τζόουνς, Κρουκς, Χόουσον, Ταβερνιέ, Τέιλορ (58' Μπόλα), Μπαλογκάν (74' Κόμπερν), Κόνολι (58' Γουάτμορ)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Σαρ, Κόβατσιτς (69' Καντέ), Λόφτους-Τσικ, Ζιγές (81' Κένεντι), Μάουντ, Πούλισικ (69' Βέρνερ), Λουκάκου (84' Βέιλ)

Το πρόγραμμα των προημιτελικών του FA Cup:

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ