ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Ο Τζον Τέρι ηγείται μιας κοινοπραξίας για την αγορά του 10% των μπλε

Ο Τζον Τέρι με τη φανέλα της Τσέλσι
Ο Τζον Τέρι με τη φανέλα της Τσέλσι @ 2017 FRANK AUGSTEIN / AP IMAGES

Ο Τζον Τέρι είναι ένας εκ των υποστηρικτών της κοινοπραξίας "The True Blues" που αποτελείται από πρώην παίκτες, οπαδούς και Βρετανούς επιχειρηματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν το 10% της Τσέλσι. Στόχος της συγκεκριμένης κοινοπραξίας είναι η ύπαρξη μιας "πλατφόρμας" μέσω της οποίας οι οπαδοί θα έχουν φωνή στη νέα διοίκηση της ομάδας.

Οι κυρώσεις που υποβλήθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εις βάρος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχουν δρομολογήσει τις εξελίξεις για να περάσει η Τσέλσι σε νέα εποχή.

Αρκετοί επιχειρηματίες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν τους μπλε, ωστόσο μια ακόμα κοινοπραξία ενδιαφέρεται για την αγορά μεριδίου του πλειοψηφικού πακέτου των μπλε, με την επωνυμία "True Blues".

Ένας εκ των ιθυνόντων της συγκεκριμένης προσπάθειας, είναι ο θρύλος της Τσέλσι και νυν μέλος προσωπικού των ακαδημιών των μπλε, Τζον Τέρι. Η συγκεκριμένη κοινοπραξία αποτελείται από πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, οπαδούς της ομάδας, αλλά και Βρετανούς επιχειρηματίες. Η συγκεκριμένη κοινοπραξία επιθυμεί να αγοράσει το 10% των μπλε, εξασφαλίζοντας την ύπαρξη ενός διαύλου επικοινωνίας των φίλων των μπλε και της νέας διοίκησης.

Η συγκεκριμένη κοινοπραξία έχει έρθει ήδη σε επαφή με τη Raine Group, την τράπεζα που διαχειρίζεται την πώληση των μπλε. Παράλληλα η True Blues, σε συνεργασία με την κορυφαία συμβουλευτική ομάδα χρηματοοικονομικών συμβουλών και την επενδυτική τράπεζα Oakvale Capital της αθλητικής βιομηχανίας, έχει δεσμεύσεις χρηματοδότησης ύψους έως και 250 εκατομμυρίων λιρών, με την επιφύλαξη των όρων της συμφωνίας.

Εάν η True Blues δεν μπορεί να συγκεντρώσει όλα τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά της μετοχής του 10%, θα προχωρήσει με τα ιδρύματα backstop να καλύψουν το κενό, επιτρέποντας στους υποστηρικτές να συμμετέχουν στην πώληση με κάθε τρόπο.

Ως προς τη δομή της, ένα διοικητικό συμβούλιο θα διοικεί την True Blues αποτελούμενο από την Chelsea Supporters' Trust (ένας από τα μεγαλύτερα γκρουπ φίλων της Τσέλσι), τους Pitch Owners, πρώην παίκτες, οπαδούς της Chelsea και έναν ανεξάρτητο πρόεδρο. Στη συνέχεια θα έχουν έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο που θα εκπροσωπεί τους True Blues στο Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζον Τέρι: "Η Τσέλσι ήταν ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου εδώ και 22 χρόνια. Θέλω να δω την ιστορία και την κληρονομιά του Ομίλου να προστατεύονται καθώς περνάμε σε μια νέα εποχή με ομοϊδεάτες που έχουν το ίδιο μακροπρόθεσμο όραμα να χτίσουν τον καλύτερο ποδοσφαιρικό σύλλογο στον κόσμο και καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι το DNA μας.

Έχοντας συναντήσει και ακούσει τι αφορά η κοινοπραξία The True Blues, ξέρω ότι καταλαβαίνουν. Είναι μια ομάδα ισόβιων οπαδών της Τσέλσι και κατόχων εισιτηρίων διαρκείας που έχουν δημιουργήσει μια ιδέα που θα συμπληρώνει και θα βοηθά οποιονδήποτε προτιμώμενο πλειοδότη να διευθύνει τον σύλλογο, ενώ προσθέτει σύνδεση των φίλων με το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας.

Αυτή η καινοτόμος δομή έχει σχεδιαστεί για να περιλαμβάνει όλους τους οπαδούς της Τσέλσι και να προστατεύει τον σύλλογό μας. Είμαι ευγνώμων για τον χρόνο και την υποστήριξη του Chelsea Pitch Owners and Chelsea Supporters Trust σε αυτό, και ελπίζουμε ότι θα είμαστε ευπρόσδεκτοι επενδυτές στη νέα δομή της ομάδας".

TAGS ΤΣΕΛΣΙ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ