ΤΣΕΛΣΙ

Τσέλσι: Πώς την επηρεάζουν οι κυρώσεις της βρετανικής κυβέρνησης στον Αμπράμοβιτς

Τσέλσι: Πώς την επηρεάζουν οι κυρώσεις της βρετανικής κυβέρνησης στον Αμπράμοβιτς
Ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς 2011 SANG TAN / ASSOCIATED PRESS

Οι κυρώσεις που επέβαλε η Βρετανική Κυβέρνηση στον Ρομάν Ομπράμοβιτς επηρεάζει άμεσα την Τσέλσι. Ωστόσο, οι "μπλε" θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κανονικά στην Premier League.

Μπορεί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς να έχει θέσει την Τσέλσι προς πώληση, όμως οι κυρώσεις της Βρετανικής Κυβέρνησης κατά των επτά Ρώσων ολιγαρχών, βάζει "εμπόδια".

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το "πάγωμα" της περιουσίας τους και ως εκ τούτου οι νέες αυτές εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα για τον Λονδρέζικο σύλλογο. Τι αλλάζει για την Τσέλσι;

Αρχικά, οι κυρώσεις βάζουν "μπλόκο" στις μεταγραφικές τις κινήσεις, αφού στο εξής δεν έχει το δικαίωμα να κάνει αγορές ή πωλήσεις ποδοσφαιριστών, αλλά ούτε να ανανεώσει τα ήδη υπάρχοντα συμβόλαια των παικτών της.

Την ίδια στιγμή, δεν θα μπορεί να πουλάει εισιτήρια για τους εντός έδρας αγώνες της, ενώ δεν θα είναι επίσης, δυνατή η πώληση προϊόντων της εντός του γηπέδου. Τέλος, με τα τωρινά δεδομένα ο Αμπράμοβιτς δεν μπορεί να πουλήσει τον σύλλογο.

Θα λειτουργούν μόνο οι καντίνες και τα εστιατόρια εντός του γηπέδου.

Ωστόσο, αυτό δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στο αγωνιστικό σκέλος. Συγκεκριμένα, η Αγγλική κυβέρνηση εξέδωσε ειδική άδεια, η οποία επιτρέπει τη συνέχιση των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων της Τσέλσι.

Η άδεια συμπεριλαμβάνει το να συνεχίσουν οι Μπλε να αγωνίζονται κανονικά, για "την προστασία της Premier League και της ευρύτερης ποδοσφαιρικής πυραμίδας των οπαδών και των υπολοίπων οπαδών", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα, πρόσβαση στο γήπεδο θα έχουν μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, ενώ θα συνεχίσει να λαμβάνει χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

TAGS ΤΣΕΛΣΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ