ΑΕΚ

Τρίτωσε το... καλό!

Τρίτωσε το... καλό!
αεκ πανηγυρικο

Η τύχη κλείνει το μάτι στην Ένωση που για 3η φορά σκαρφάλωσε κορυφή. Ελπίδες για Παπασταθόπουλο

Η Ένωση επέστρεψε για τρίτη φορά στην κορυφή του πρωταθλήματος (μετά από ισάριθμες πτώσεις από αυτήν) και επιθυμεί να παραμείνει εκεί ως το τέλος ξεπερνώντας τον εαυτό της και τις αυτοκτονικές τάσεις της.
Το ερχόμενο Σάββατο η ΑΕΚ θα κληθεί να δείξει ότι διαθέτει το απαιτούμενο μέταλλο πρωταθλήτριας. Ότι είναι ικανή να παραμείνει εκεί που βρίσκεται και να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό πρόγραμμά της.

Ωστόσο οι αναποδιές δεν λείπουν. Ο τραυματισμός του Τραϊανού Δέλλα δίνει ακόμα μεγαλύτερο βάθος στην τρύπα που δημιουργήθηκε στο κέντρο της άμυνας και ο Φερέρ είτε θα αναγκαστεί να δώσει λύσεις εκ των έσω, είτε θα δει την επιθυμία του για την απόκτηση ενός ικανού κεντρικού αμυντικού να πραγματοποιείται.

Ελπίδα ο Σωκράτης



Ο πολυτιμότερος (σύμφωνα με τα ως σήμερα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας - www.aekfc.fgr) ποδοσφαιριστής ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, θα επιχειρήσει αύριο να ακολουθήσει κανονικό πρόγραμμα προπόνησης.

Αποτελεί μεγάλη επιθυμία του προπονητή και των συμπαικτών του να τα καταφέρει, αν και δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της υποτροπής. Αν ο 20χρονος στόπερ δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στο ματς του Περιστερίου κόντρα στον Ατρόμητο, τότε ο Φερέρ θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αλχημείες...

Το δίδυμο Άλβες - Ενσαλίβα δεν είναι δοκιμασμένο και αυτός είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του προπονητή. Ο Πορτογάλος έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στη Βέροια και γενικά είναι σταθερός στα περισσότερα ματς που η ΑΕΚ καλείται να αντιμετωπίσει (θεωρητικά και πρακτικά) υποδεέστερους αντιπάλους. Ο καναδός αμυντικός χαφ έχει δείξει καλά στοιχεία τις φορές που χρησιμοποιήθηκε ως στόπερ, ωστόσο αυτή δεν είναι καν η δεύτερη θέση του - π.χ. στην εθνική της χώρας του αγωνίζεται ως δεξιός μπακ.

Ως έσχατη λύση θα μπορούσε αξιοποιηθεί ο Φεντερίκο Ασκάρατε τον οποίο ωστόσο ο προπονητής δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος. Ενδεχομένως θα μπορούσε να βοηθήσει ο Άκης Ζήκος, είτε ως καθαρός κεντρικός αμυντικός, είτε ως ελεύθερος μπροστά από τα δύο στόπερ. Είναι σκέψεις που θα δοκιμάσει επί χάρτου ο Φερέρ στις επόμενες προπονήσεις.

Οι μεταγραφές



Ο προπονητής κατέστησε σαφές ότι περιμένει την απόκτηση παικτών. Και μάλιστα από εκείνους που θα μπορέσουν να βοηθήσουν αμέσως, άρα θα είναι καλύτεροι από (ή στη χειρότερη περίπτωση ισάξιοι με) εκείνους που στην παρούσα φάση αποτελούν το βασικό κορμό της ομάδας. Από τη στιγμή λοιπόν που ο Φερέρ ήταν ξεκάθαρος στο θέμα της ενίσχυσης της ΑΕΚ, πρέπει να θεωρούμε ότι η διοίκηση είναι σε διαδικασία εκπλήρωσης της επιθυμίας του, ασχέτως με το ότι η εντύπωση που προκαλείται δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Την ώρα που οι δύο "αιώνιοι" προχωρούν σε μεταγγίσεις ουσίας, οι οποίες άλλωστε σχολιάστηκαν με πολύ θετική χροιά και εκτός των ελληνικών συνόρων (Μπελούτσι ο Ολυμπιακός - Πόστιγκα ο Παναθηναϊκός), η ΑΕΚ ψάχνει τη δική της απάντηση.

Για να ζεστάνει τον κόσμο της αλλά κυρίως για να ενισχύσει ποιοτικά το ρόστερ της στην τελική ευθεία. Ένας κεντρικός αμυντικός κι ένας αμυντικός μέσος (ο Μπασινάς είναι πιο αξιόλογη από τις περιπτώσεις που έχουν συζητηθεί) είναι απαραίτητοι, ωστόσο ο Φερέρ δείχνει ίδια (αν όχι μεγαλύτερη) επιθυμία για την απόκτηση επιθετικού. Σηκώνει συζήτηση, αλλά δεν είναι της παρούσης...

Τι θα συναντήσουν;



Οι ποδοσφαιριστές ήταν ανακουφισμένοι που δεν έπρεπε σήμερα να ανηφορίσουν προς τους Θρακομακεδόνες. Κάνουν ωστόσο το σταυρό τους για την κατάσταση που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στην αυριανή προπόνηση αφού οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν και όλοι γνωρίζουν πως όταν βρέχει το συγκεκριμένο προπονητικό κέντρο είναι ιδανικό για βοσκή αλλά όχι και για ποδόσφαιρο.

Αναμφίβολα και ο Φέρερ θα εύχεται να μην βρέξει τις επόμενες ημέρες ώστε να καταφέρει να προετοιμάσει σωστά την ομάδα ενόψει του δύσκολου αγώνα με τον Ατρόμητο. Αυτή είναι αλήθεια... Στην παρούσα φάση οι Κιτρινόμαυροι εκτός από τις δικές του νίκες και τα στραβοπατήματα των δύο άλλων διεκδικητών του τίτλου, πρέπει να έχουν σύμμαχό τους και τον καιρό!




















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ