ΑΕΚ

Νίκη για να ηρεμήσει...

Νίκη για να ηρεμήσει...
Κόσμος - αεκ

Απαραίτητη η νίκη επί της Βέροιας για ηρεμία και... βαθμοθηρία. ΑΕΚ fun weekend και επιστροφή Ρίμπο

Τις τελευταίες ώρες διαπιστώθηκε ότι η φιλότιμη προσπάθεια του κ. Φερέρ να χρεώσει στον Τύπο τις δικές του ανορθογραφίες _ με το καισαρικό «εγώ αποφασίζω και όχι οι δημοσιογράφοι»_ ασφαλώς και δεν είχε απήχηση... Η χθεσινή ομιλία του προπονητή προς τους παίκτες μάλλον ερέθισε ακόμη περισσότερο τον κόσμο, παρά ενίσχυσε τον ισπανό τεχνικό στη συνείδηση της πλατιάς μάζας των φίλων της ΑΕΚ.
Αφενός διότι φίλαθλοι και οπαδοί ήταν εκείνοι που πρώτοι άσκησαν τη δριμεία κριτική στις παράλογες επιλογές του Ισπανού _ αρκεί κανείς να είχε ανοιχτά αυτιά και μάτια και να άκουγε-διάβαζε την αγανάκτησή τους σε διαδικτυακούς και ραδιοφωνικούς τόπους ελεύθερης έκφρασης _ και ο Τύπος εκείνος που αφουγκράστηκε και ουσιαστικά πρόβαλε τις αντιδράσεις τους. Ήρθε λοιπόν η ώρα για έργα, διότι από λόγια άλλο τίποτα...

Με περίεργη ατμόσφαιρα

Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι ποτέ δεν αφήνει την ομάδα στα δύσκολα. Ακόμα κι όταν η υπομονή του εξαντλείται και αισθάνεται ότι τον κοροϊδεύουν κι από πάνω... Ασφαλώς και τα λόγια του Νίκου Λυμπερόπουλου ο οποίος βγήκε μπροστά στη δύσκολη στιγμή έκαναν γκελ στους φίλους της ομάδας οι οποίοι δεν θα μεταβούν στο ΟΑΚΑ με διάθεση να αποδοκιμάσουν αλλά να ενισχύσουν τους ποδοσφαιριστές. Τώρα αν κάποιοι αποφασίσουν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς τον προπονητή, είναι απλώς κάτι που δεν πρέπει να θεωρηθεί και περίεργο.

Η νίκη είναι απαραίτητη για να επανέλθει η ηρεμία στους κόλπους της ομάδας. Τυχόν άσχημο αποτέλεσμα όχι απλώς θα φουντώσει τη γκρίνια αλλά ενδεχομένως να προκαλέσει και εξελίξεις. Και αυτό δεν είναι κάτι που θέλει η ΑΕΚ στην παρούσα φάση. Αν μάλιστα η (ενδεχόμενη) νίκη συνδυαστεί και με καλή εμφάνιση ώστε ο κόσμος να αποχωρήσει με ένα γλυκό χαμόγελο, το (ευνοϊκό) πρόγραμμα στη συνέχεια είναι ικανό να λειτουργήσει υπέρ της ομάδας σε όλους τους τομείς.

Σκάκι τακτικής

Η Βέροια ασφαλώς και δεν αποτελεί φόβητρο, ωστόσο η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την πάτησε από τον Ηρακλή ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν τελευταίος στο πρωτάθλημα. Η παρουσία άλλωστε του Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο της Βασίλισσας του Βορρά εγγυάται την παράταξη μιας αυστηρά πειθαρχημένης και εξαιρετικά δουλεμένης στην τακτική ενδεκάδας. Το γρήγορο γκολ ασφαλώς και θα λειτουργήσει υπέρ των Κιτρινόμαυρων, αν όμως αυτό δεν έρθει, ο χρόνος θα αρχίσει να λειτουργεί υπέρ της ομάδας που δεν θα έχει να χάσει τίποτα. Και σίγουρα αυτή δεν είναι η ΑΕΚ, ειδικά τώρα που οι φίλοι της είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...

Ο Φερέρ θα αποφασίσει αύριο για την ενδεκάδα, το να προσπαθήσει κανείς ωστόσο να προβλέψει τις επιλογές του μάλλον είναι σαν να παίζει ΛΟΤΤΟ. Ειδικά τώρα που απέκτησε και την (καινούργια) εμμονή ότι ο Τύπος είναι αυτός που προσπαθεί να του επιβάλει την ενδεκάδα, δεν αποκλείεται να παρουσιάσει στο αρχικό σχήμα τον Σάββα Γκέντσογλου (που ειρήσθω εν παρόδω παραχωρήθηκε δανεικός στη Νέα Ιωνία) σε ρόλο σέντερ φορ.

Επιστρέφει ο Ρίμπο

Ο Ριβάλντο βέβαια είναι σίγουρο ότι θα συμπεριληφθεί στο αρχικό σχήμα, αντιθέτως δεν είναι τα πράγματα ξεκάθαρα για τον Άκη Ζήκο ο οποίος ναι μεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν για περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο έχει χάσει πολλές προπονήσεις και ίσως προτιμηθεί να καθίσει στον πάγκο. Η λογική λέει ότι κάτω από τα δοκάρια θα προτιμηθεί ο Μάχο και στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Λαγός, ωστόσο φέτος λογική και ΑΕΚ δεν είναι έννοιες που συμβαδίζουν. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Ταμαντανί Ενσαλίβα.

Το AEK Fun Weekend

Συνεχίζεται, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα - Γείτονα στην Παλλήνη το κάλεσμα νέων ταλέντων στην κιτρινόμαυρη οικογένεια. Ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ Τόνι Σαβέβσκι και όλο το τεχνικό επιτελείο των Ακαδημιών, διδάσκουν στους μικρούς φίλους της ΑΕΚ τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, μέχρι τον Ιούνιο του 2008, αγόρια ηλικίας 6 έως 12 ετών, χωρισμένα σε τρία ηλικιακά γκρουπ, θα έχουν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν, να αγωνιστούν και να γνωρίσουν τις αξίες του ποδοσφαίρου και του fair play. Περισσότερες πληροφορίες στο www.aekfc.gr





















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ