ΑΕΚ

Το SPORT 24 αναλύει το όσα... δεν είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης, το αλάθητο του Φερέρ και τα λάθη της ΠΑΕ

Το SPORT 24 αναλύει το όσα... δεν είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης, το αλάθητο του Φερέρ και τα λάθη της ΠΑΕ
νικολαιδης

Από τα λεγόμενα του προέδρου της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαΐδη μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι κάποιος έβγαλε το πιστόλι και πυροβόλησε την ομάδα του στο κεφάλι!

Ωστόσο πολλά ήταν εκείνα που συγκάλυψε με την τοποθέτησή του ακριβώς επειδή απέφυγε τις ερωτήσεις που θα προέβαλαν σαφείς αντιρρήσεις σε όσα υποστήριξε.
Ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι η ΑΕΚ εδικαιούτο δύο πέναλτι στο διάστημα που βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-2. Ή ότι ο διαιτητής Φωτιάδης είναι ένας απαράδεκτος ρέφερι ο οποίος δεν αξίζει να σφυρίζει ούτε στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να προσπερνάει ο πρόεδρος της Ένωσης με τέτοια ευκολία τις ανορθογραφίες του προπονητή αλλά και της ίδιας της διοίκησης.

Έχει ακόμα το αλάθητο!



Ο Ντέμης δεν θέλει να παραδεχθεί ότι έπεσε έξω με τον Φερέρ. Ότι του έδωσε τον πλήρη έλεγχο της ομάδας, του επέτρεψε να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις μεταγραφές και γενικότερα ότι τον περιέβαλε με τέτοια εμπιστοσύνη ώστε να παγιωθεί η ως εντύπωση το ότι ο Ισπανός έχει το αλάθητο! Δεν είναι έτσι όμως... Ο Φερέρ αποδεικνύεται μονίμως αδιάβαστος στα κρίσιμα ματς και είναι γνωστό ότι καιρό τώρα έχει πάψει να εμπνέει τους ποδοσφαιριστές.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ αποχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου φορτώνοντας όλη την ευθύνη στη διαιτησία και τονίζοντας ότι "τώρα θα τα ρίξετε στον προπονητή και στους παίκτες". Μα αλήθεια έφταιγε η διαιτησία για την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, τις "σφαλιάρες" στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, τον αποκλεισμό από την Ξάνθη στο κύπελλο Ελλάδας ή ότι χθες ο Πανιώνιος έβαζε για πλάκα γκολ όποτε ήθελε; Καλό είναι να κοιτάμε και την καμπούρα μας που και που...

Ο πρόχειρος προγραμματισμός



Δεν φταίει επίσης ο Φωτιάδης (ή όποιος άλλος διαιτητής που ενδεχομένως να αδίκησε τους Κιτρινόμαυρους) που η ΑΕΚ κινήθηκε με προγραμματισμό ερασιτεχνικής ομάδας κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου φορτώνοντας την επίθεσή της -κι ας ήταν η καλύτερη του πρωταθλήματος- και αδιαφορώντας για τις χτυπητές αδυναμίες της σε άλλους χώρους. Το ότι ο Μοχάμεντ Καλόν αποτελεί εξαιρετική προσθήκη δεν συνεπάγεται ότι λύθηκαν τα προβλήματα σε άλλες θέσεις που η ενίσχυση της ομάδας ήταν απαραίτητη.

Όσον αφορά στην τοποθέτηση του Νικολαΐδη σύμφωνα με την οποία "φέτος έχουμε βάλει πολλά χρήματα, κάνουμε μεταγραφές" είναι από αυτές που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση. Η παρέλαση δανεικών ποδοσφαιριστών συνεχίζεται (στην ΑΕΚ υπό τέτοιο καθεστώς αγωνίζονται οι Μπλάνκο, Μανού, Μορέτο και Εντίνιο) ενώ η συντριπτική πλειοψηφία όσων αποκτήθηκαν τον τελευταίο ένα χρόνο ήταν ελεύθεροι (Ριβάλντο, Αρουαμπαρένα, Παππάς, Ασκάρατε, Ράμος, Καφές, Μάχο, Καλόν).

Η γενικότερη εντύπωση



Το ανάθεμα στη διαιτησία είναι ένα σαράκι που κατατρώγει την ΑΕΚ εδώ και 14 χρόνια. Το ότι σε αυτό το διάστημα (με εξαίρεση 1-2 σεζόν) δεν είχε καλύτερη ομάδα από τους άλλους διεκδικητές του τίτλου και υστερούσε μονίμως σε ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, είναι κάτι που προσπερνούν πολύ εύκολα στην Ένωση. Η παρελθοντολογία θα συνεχίζεται όταν δεν υπάρχει αυτοκριτική και δεν αναζητούνται πρωτίστως οι ευθύνες που βαραίνουν τους ίδιους τους ανθρώπους της ομάδας. Από τον πρόεδρο ως τον φροντιστή.

Διότι είναι πλέον ξεκάθαρο στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ -αρκεί να αφουγκραστεί κανείς τις αντιδράσεις του μετά τις δηλώσεις του Ντέμη- ότι η καραμέλα της διαιτησίας δεν μπορεί να αποτελεί το διαχρονικό άλλοθι για τις λοιπές κακοτεχνίες και ανορθογραφίες. Γιατί πολύ απλά οι οπαδοί της ομάδας έχουν γνώση και κριτήρια για να ξεχωρίζουν που φταίνε οι άλλοι και που η ίδια η ΑΕΚ για τη 14χρονη κατρακύλα της.

Δεν πήραν ρεπό



Ο Φερέρ δεν έδωσε σήμερα ρεπό στους ποδοσφαιριστές, όπως συνηθίζεται μετά από αγώνες πρωταθλήματος. Δείγμα και αυτό της δυσαρέσκειάς του -αλλά και απόδειξη ότι δεν φταίει μόνο η διαιτησία- για όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Όσοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν κόντρα στον Πανιώνιο ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

Ο Τραϊανός Δέλλας ακολούθησε πρόγραμμα επανένταξης, ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα ακολούθησε πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ενώ οι Γιούργκεν Μάχο και ο Παντελής Καπετάνος ξεκίνησαν τρέξιμο. Απόντες ήταν οι διεθνείς, οι οποίοι θα επανέλθουν στις προπονήσεις την Πέμπτη. Η προετοιμασία της ομάδας για το δύσκολο ματς με τη Λάρισα θα ξεκινήσει αύριο με τον προπονητή να υπολογίζει στον Άκη Ζήκο ο οποίος εξέτισε την ποινή του, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι και ο Εντίνιο.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ έχει μπροστά της έναν αγωνιστικό Γολγοθά, ένα πρόγραμμα που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Ιδού τα οκτώ επόμενα ματς: Λάρισα - ΑΕΚ (9/02), ΑΕΚ - Χετάφε (13/02), ΑΕΚ - Ξάνθη (17/2), Χετάφε - ΑΕΚ (21/02), Ηρακλής - ΑΕΚ (24/02), ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (2/03), ΟΦΗ - ΑΕΚ (9/03), ΑΕΚ - Άρης (16/03).


















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ